רציתי לשאול משהו

סקאי :)

New member
רציתי לשאול משהו

מבחינת רכב מה עדייף פולסווגן פולו בלי בגז´ או מזאדה 232 תרשמו לי מה אתם הייתם לקוחים ולמה ?

rigi

New member
בתור חובב וולקסווגן מושבע.. ../images/Emo8.gif

יצא לנסוע בפולו כמה פעמים (לא אמרת מודל) אז אני מדבר על 96-95 הרכב דיי חזק (אם מדובר על ה1.6) ונראה דיי מוצק , לפי דעתי המנוע קצת רועש. והרכב דיי קטן לחילופין עברו עליי 3 שנים לא רעות עם 323 (אוטומאטית). אומנם יפנית , אבל דיי נעימה (חוץ מהמכות הנוראות בהעברת הילוכים) יש מרכב דיי נדיב , האמת שאני לא יודע על מה הייתי הולך מבין שניהם. (אף על פי שאתה צריך לבדוק את עלות הטיפולים וכל מה שמסביב כדי לעשות הערכה סופית, אני מעריך שפולו אפילו שהיא יותר קטנה..הטיפולים לא זולים כמו במזדה ,ואל תשכח שבמזדה כל טיפול הוא ב15000 ק"מ ) הרכב עדיין אצלנו כמעט 5 שנים (אצל הורי) ופעם אחת לא היינו במוסך בגלל תקלה או משהו כזה . (אלא אם כן אנחנוגרמנו לזה . בהצלחה

© DrorZi

New member
השאלה קצת לא ממוקדת

מה הצרכים ? לכמה אנשים רוב הזמן ? (נהג יחיד או משפחה) אוטומט או לא ? איפה הנסיעות ? (הרוב בפקקים או מחוץ לעיר?) איזה שנים הפולו וה 323?
דרור זי, צריך קצת פרטים להמשך תגובה

המטיייל

New member
אוי לאוזנים השומעות...

השאלה מזכירה לי את ההשואה הוזרה שעשו בזמנו בטורבו בין סובארו לב.מ.וו. מה הקשר בין המכוניות: האחת בווארית, פרי יצירה של פדנטים, עם איכויות של ליידי אמיתית ומקצועית לבין תחליף קפה עלוב שמנסה לקרוא לעצמו כלי רכב. המאזדה יכולה להתאים לשני סוגי אנשים: 1. כאלה שמחפשים כלי להגיע מנקודה א´ ל- ב´ ולשמור על ערך הכסף (מה נקרא שוק טוב) 2. נהגים וחובבי נהיגה שנהנים מרפיסות מתלים, אי התאמה בין מתלים ליחידת ההנעה שכל אלה מציגים רכב עם אחיזת כביש קלושה, איבוד האחוריים וחלא אחת גם איבוד הקדמיים. אלו נותנים "פאן" וריגושים נקודתיים אבל לא לאורך נסיעה רצינית. תוסיף מתלים קשים, עיצוב בנאלי והרי לך כלי רכב ולא מכונית. סליחה על התגובה המעט בוטה, אבל קצת התרגזתי.

rigi

New member
עם כל הכבוד...

ההשוואה פה בסך הכל בין פולו למזדה ולא בין פאררי לסוברו גם הפולו לא מי יודע מה מרגשת .... וברור למדי שהבן אדם מחפש להגיע ממקום למקום ותו לא. אלא אם כן הוא היה שואל על הפולו 16V או פולו GTI למעשה....רוב האנשים מחפשים רק איך להגיע ממקום למקום. ולא 200 כ"ס , 0- ל-100 הנעה 4*4 וכל מה שקבועי הפורום מחפשים.

מסכים אתך

אני לא מבין מה עושים מהפולו כזה סיפור גדול, אני ממש לא מתלהב ממנה. לקחו את הפולו הרגילה והכניסו בה מנוע חזק מאוד והנעה שממש מעבר למה שהמכונית שהמבנה שלה בכלל לא ספורטיבי (לעומת האימפרזה) והפכו אותה למכונית שיש לה רק מפרט ספורטיבי וחזק מאוד (הרבה מעבר לבסיס שלה, הפולו הרגילה), ועוד תקעו לה מחיר שאני בחיים לא אשלם על המכונית הזו לפחות . . . . . . DJ made in israel

המטיייל

New member
מסכים אבל..

גם כדי ךהגיע ממקום ךמקום אפשר ורצוי עם איכות! למאזדה אין שום איכויות. אפילו הגומיות שאוטמות את החלונות ואפילו הוינקר האדיוטי שמקדימה אינם יושבים כמו שצריך, שלא לדבר חלקים אחרים באוטו. אז יש איכות ויש כלי רכב. אם האיכות לא חשובה בכלל, אז גם השנה לא. אז אולי שירכוש טנדר סובארו או פיז´ו 404. הם אמינות מאוד והיום אפילו זולות מאוד.

rigi

New member
לא מסכים איתך..

(מכיוון שעל טעם וריח אי אפשר להתווכח) המזדה כפי שרשמתי למעלה נראית דיי מכובד (למחיר שלה ) הדבר הראשון שמשך אותי זו הצורה הפשוטה והעניינית של לוח המחוונים (שעדיין נראה טוב לעומת רכבים חדשים ) הרכב כמעט 5 שנים על הכביש ואין אפילו חצי קירקוש או רעש כל שהוא. הווינקרים עדיין במקום. למעשה החיסרון היחיד שיש לרכב הזה (וזה לא חסרון בשבלנו ...זה חסרון לחברה ) שהוא לא מתקלקל בעצם דבר אחד עיצבן אותי...הצריכת דלק..אבל לחילופין כל היפניות 1.6אוטומאט זוללות דלק. ולמעשה אני חושב שמזדה יותר איכותית מכל יפנית אחרת .

מצמץ

New member
דעתי

היא לא כלכך אוביקטיבית כי אני פשוט לא סובל את ה323. 323 היא רכב אמין ובסיסי שנועד בכדי לשנע אותך מנקודה A לנק´ B ותו לא, היא לא בטוחה, לא נוחה, ולא מהנה לנהיגה (לדעתי), אך יש לה תא מטען גדול מלפולו. בנוגע לפולו, לחבר טוב שלי היתה אחת עם מנוע 1.6 (לא הפולו המחודשת), אומנם לא נהגתי בה אך נסעתי איתו לא מעט פעמים, והרכב פשוט סוחב מצוין, המזגן חזק, והיא די נוחה בשביל 4 מבוגרים. אומנם האיכות שלה היא לא כמו של אחיותיה הגדולות אך היא בהחלט מספקת, וכיום היא משמשת את משפחתו בנאמנות (הוא עבר לגולף 2.0). מצמץ, ממליץ בחום על הפולו (אבל לא ממקור ראשון).

למעלה