רציתי לשאול לדעתכם!!!

• פותח הנושא ab85
  • פורסם בתאריך

ab85

New member
רציתי לשאול לדעתכם!!!

שלום לכם. החלטתי לשאול סתם בשביל ההתעניינות שאלה די חשובה בשבילי. כמובן שהנושא רחב ועמוק מאוד אבל אין בכוונתי להאריך יותר מדי. אני אדם דתי (כך אני מגדיר את עצמי לפחות), שגדל כל חייו בחברה ה"דתית-לאומית" כביכול. בכל אופן, אחרי תהיות והתבוננות עמוקה ופנימית במהלך כל חיי עד כה וכמובן חיפושים שלעולם לא ייפסקו. הגעתי להשקפת עולם קצת אחרת ממה שהורגלתי בחברה בה גדלתי. אינני רוצה כרגע לפרט ולבטא את הלכי מחשבתי ותפיסתי כי הנושא רחב ועמוק לאין שיעור וגם אינני חושב שאני יכול לבטא אותו דרך המילים. בכל מקרה, כחלק מהחיפושים התמידיים שמתרחשים בתוכי הגעתי בין היתר לתובנה מסויימת שבה החלטתי כי אינני רוצה ללכת עם כיפה. נשמע לכם מוזר? נשמע לכם דבילי? נשמע לכם לא הגיוני? יכול להיות. אבל אינני כרגע דן בשאלה הזאת. איך הגעתי להחלטה הזאת ולמה, זה סיפור ארוך ומורכב. בגדול אומר, כי רק לאחרונה תפסתי כי ה"כיפה" שאליה הורגלתי לאורך כל חיי מהווה בסופו של דבר את הסממן החברתי המבדיל ביני לאחר. כאשר מקורה של ה"כיפה" הוא עניין החציצה שבין האדם לבורא כאשר האדם עוסק בדבר שבקדושה. כפי שאמרתי, הכיפה כיום מהווה סממן נטו. כלומר, לפי הכיפה ידעו לאיזו חברה אתה משתייך, חרדי, "דתי לאומי", "מתנחל", "ברסלב", "חפיפניק" ואין ספור קטגוריות. גם לפי גודל הכיפה ידעו כביכול באיזה רמה דתית אתה נמצא. אם אלך עם כיפה קטנה, כי אז אחשב כ"חפיפניק" כזה שמחפש את עצמו, ואם אלך עם כיפה יותר גדולה, כי אז אחשב ל"דוס" או "בייניש" כזה או אחר. בקיצור, הכל הכל איבד את המשמעות. כל העיקר נהפך לטפל והטפל נהפך לעיקר. כולנו בנויים מקיטלוגים וסממנים שכבר "עושים לנו את העבודה" ומראים מי אנחנו כביכול. אז כחלק מהאמת הפנימית שבי החלטתי כי למרות הכל אלחם. נכון שזה קשה. נכון שזה "מוזר" כביכול. אבל בתוך תוכי אני יודע כי הדבר לא אמור להיות קל. נכון שהאדם הממוצע שיראה אותי ברחוב יחשוב כי אני "חילוני". למה??? כי אני הולך בלי כיפה ביום יום. ונכון שעכשיו בשכונה יש לכולם על מה לדבר. ("ראיתם אותו? הוא כנראה חזר בשאלה"). אבל הכל בסופו של דבר יצר את ההיבדלות. את הריחוק בין האחד לשני. את ההפרדה בינינו. ל"חילונים" כביכול היהדות מסתכמת בסופו של דבר בסממנים או ב"אקטים" כאלה ואחרים. כמעמסה והסתגרות. במקום לראות את היופי והטוב שהיהדות הביאה לאנושות. אנחנו בתוכנו שכחנו את העיקר. את אותם היסודות שעליהם בנויה היהדות. את "ואהבת לרעך כמוך". את האהבה בין האחד לשני. את ההתחדשות והכמיהה למחר ששונה מהיום. את הקירוב האמיתי. לא בין "דתיים" ו"חילוניים", אלא בין אדם לאדם. הוא לא "דתי" והוא "חילוני" אלא כולם "דתיים". כולם עושים מעשים טובים במידה כזו או אחרת נכון? די. די להסתגרות ולעיוות שנוצרה בחברה של ימינו. כשאני אומר שאני אדם "דתי", ישר יחשבו כי אני שייך לחברה ה"דתית לאומית". אבל לא. זו רק חברה. זו לא חברה שמגדירה אם אני דתי או לא. אני "דתי". בכל אופן, גלשתי קצת מהשאלה המרכזית שאותה רציתי לשאול. ובכן, בהמשך לנושא שעליו דיברתי, כלומר על הסממנים המפרידים בינינו, אז כמובן אין שחור ולבן. ואני תוהה. אם העניין מגיע אל השלב שבו אני רוצה למצוא מישהי. לצאת עם מישהי. אז כמובן, מישהי שנראית כביכול כ"דתיה" ולצערי סגורה, אז נכון שהיא תראה אותי כ"לא דתי". גם לא אחפש מישהי כזאת. אבל נגיד שאני מחפש מישהי קצת שונה. אז כיום למשל, ישנן הרבה בנות "דתיות" כביכול שלא הולכות עם סממנים מקטלגים. זה מקובל יחסית כיום. אבל אצל הגבר ללכת בלי כיפה יראה כמוזר ושונה לחלוטין. (למרות שבמהלך חקירתי בנושא פגשתי ושוחחתי עם אנשים שונים וגיליתי שישנם אנשים שאינני מוזר בשבילם. אנשים שיש בינינו הרבה מן המשותף. וגם הגיעו במידה כזו או אחרת לתובנות ומסקנות דומות לשלי). אז שמחתי שישנם עוד אנשים אי שם שגם פותחים את מחשבתם ושכלם אל המשמעות והאמת שלהם. אז בסופו של דבר. איך הייתם רואים את העניין כאשר אני מנסה למצוא מישהי? כיצד אדע אם היא קרובה ליהדות כביכול או שהיא לא תראה בי "חילוני" או "לא דתי"??? זהו לבינתיים. בתודה מראש ובתקווה לעולם אחר אני

מנטה MENTA

New member
אז כך

יש מצווה ללכת אם כיפה היהדות זה לא אקט כי אם כן היית רואה אותי מזמן חילוני ואני יכול להגיד לך בפירוש שאני בדקתי את היהדות מכל הכוונים ומכל הצדדים וכרגע אני בצד הדתי יותר ואם אתה שואל לגבי חפפניק באמת אין לו צורך בכיפה כי ממלא גם דברים אחרים לא כ``כ מעניינים אותו וזה רק בשביל אקט. בקשר לסגירות של המגזר הדתי והחרדי במיוחד אין מה לעשות אבל זה מה שיכול להחזיק אחד שלא מעניין אתו אמת אלא רק כיף. תחשוב על זה

שאלה טובה ../images/Emo140.gif

תקן אותי אם אני טועה: לפי מה שהבנתי ממך אתה בטוח באמונתך ובהיותך יהודי ולא באמת זקוק לכל הסמלים החיצוניים אלא אף מרגיש שהם מרחיקים אותך מהמקום בו אתה רוצה להיות או מהאמונות שלך בכך שהם משמשים סוג של תוית או תמרור שחוץ מלתייג גם מרתיע... אפתח בכך שאני מסכימה עם רוב מה שאמרת. אני גדלתי בבית מסורתי ובסביבה פחות או יותר חילונית (יותר ככל שגדלתי, בעיקר בתיכון) ועדיין תמיד המסורת היתה חלק חשוב בחיי (לא שומרת שבת ולכן אין שום בעייה לצאת בשישי עם חברים אבל רק אחרי הקידוש, לדוגמה). בשנתיים האחרונות ההתעניינות שלי בדת גדלה אז התחלתי לחקור קצת. אחת מצורות ה'מחקר' האהובות עליי היא צפייה בהתנהגות של אנשים ובהתנהגות שלי לאנשים. מהתקופההזו יצא לי להבין על בשרי שהאופן שבו אנחנו מתלבשים מעביר מסר לסביבה על מי שאנחנו, אם במודע או לא במודע וממנו נגזר יחס הסביבה אלינו. כמובן שזה היה ידוע לי מראש אבל מעולם לא חשתי בכך על בשרי בצורה כל כך חזקה. אתן דוגמה: אני כרגע בצבא ולפני מספר חודשים כשהייתי צריכה להגיע על אזרחי (זה קורה מדי פעם) הגעתי בחצאית ארוכה וחולצה שמכסה את המרפק. לא חשבתי יותר מדיי מעבר להתאמת צבעים ומה שבא לי ללבוש. חברי למשרד רגילים לראות אותי בג'ינס (או כל מכנס אחר בסגנון) וטי שירט... הם קצת היו בשוק...החברים, המפקד ... כולם. מיותר לציין שכל האנשים בהם פגשתי באותו יום שלא מכירים אותי התייחסו אלי שונה: אם העבירו לי חפץ כלשהו עשו את זה כך שלא יהיה מגע וכדומה). זו היתה התנסות משעשעת. בנוסף לכך, אני בטוחה שאני התנהגתי מעט שונה באותו יום בגלל הלבוש השונה וכן אני בטוחה שאני מתנהגת שונה בחברה דתית. הנה, נגמר החלק בו אני אומרת את כל הדברים הברורים מאיליהם. בקשר ללהכיר בנות-שאלה קשה. איך כל אדם עם דרישות מסויימות כלשהן יכול 'לסמן' לבני המין השני שהוא כזה או לזהות אנשים מהסוג הרצוי? קודם כל, אם תמצא לזה תשובה-אנא ממך-ספר לי על כך
ההיגיון שלי אומר שצריך להסתובב בחוגים בהם יש סבירות גבוהה יותר למצוא את מה שאתה מחפש, כשזה נוגע לבחורה שמחפשת גאון במחשבים אולי זה די פשוט...להגיע לפקולטה למדעי המחשב או משהו אבל כשמחפשים את אותו ה'ראש'(אותם הערכים, אותה מידת 'דתיות 'וראיית עולם דומה) זה קצת יותר בעייתי. בכל אופן, כיפה או לא כיפה, תעשה מה שנוח לך, ובהצלחה לך, פרבולה
נ"ב אם נדמה לך שזו טעות שקראת את כל החפירה הזו ולא מצאת את הפואנטה-זו לא טעות, אין לי פואנטה, אני תוהה בדיוק כמוך על אותם הדברים...

מנטה MENTA

New member
לא הבנתי

דבר אחד מה הבעיה שהביגוד מוביל את האדם למגזריות שלו זה לא קשור חרדיה שרוצה להיות צנועה תראה כך בלי קשר לזה שהיא נראת חרדיה

זו לא בעיה, זה המצב../images/Emo13.gif

אתה צודק, אדם שיש לו את האמונה בלב באמת לא צריך את כל הסמלים החיצוניים, אבל זה לא אומר שהם חסרי משמעות. אני מאמינה באמת ונראית חילונית לגמרי. זה גורר יחס מסויים מהסביבה וכן לרוב מונע ממני להכיר אנשים 'כמוני' או 'לזהות' אותם (ושהם 'יזהו' אותי). וחוץ מזה לא הבנתי מה כתבת בתגובה, סופ"ש נעים, פרבולה

קטי30

New member
ברגע שתהיה שלם עם עצמך הכל יסתדר לך

תראה, אני מאמינה . ככה אני "ממסגרת" את עצמי מה שאני עושה או איזה מצוות שאני מקיימת זה שלי וזה ביני לבין קוני .
לא מעניין אותי מה אומרים עלי וגם לא כ'פת לי שמתלחששים "מה קרה לה?" או "וואו היא ירדה ירדה " אתה כותב שהיית דתי לאומי אז מה ? אני באתי מבית מסורתי הייתי חלוניה אח"כ חזרתי בתשובה והייתי דוסית לתקופה היום אני לא הולכת כמו שהייתי הולכת בכל המובנים את כל הסיממנים החיצוניים. קרי : חצאיות שרבולים ואפילו את הכיסוי הורדתי נראת "חילונית" לכל דבר . אבל ה' תמיד נמצא אצלי בלב ואצלי בפה לפעמים זה אפילו מצחיק אני מדברת עם אנשים אומרים בו'אנה זאתי דוסית חבל"ז רואים אותי חוטפים כ'ופה לא, לא מתלבשת על פי הקרטריונים לא מקיימת את כל התרי"ג מצוות אבל בהחלט מאמינה בו. לא מעניין אותי מה אחרים חושבים אומרים מרכלים לי טוב עם עצמי ושכולם יקפצו ויפזזו לי . יודעת שאת האמונה בו זה משהוא שאפ'חד לא יוכל לקחת ממני לעולם. אני זאת שבוחרת את הדרך חיים שלי וגם את הצורה שאני חייה אותם עם האמונה הזאת. יכולה לשים דוסים עם שטריימל בכיס הקטן שלי עם האמונה שלי והאבה שלי אליו. הבגד והחיצונייות לא עושים את האדם סבתא שלי אומרת תמיד: "לא המעיל מועיל והכובע לא קובע" תהיה ישר ואמיתי עם עצמך ותמצא את הדרך שלך לחיים שלך.
ידידותית תנסה @שוט להיות אתה .
בעניין הזוגיות : חשוב למצוא משהיא שמתחברת ל"קטע" אני יודעת מנסיון שכשהפרטנר שלך לא בכיוון זה יוצר הרבה קונפלקטים מאמינה שתמצא את זאת שתזרום עם הדרך אחת כזאת שיש לה מושג/ים בסיסים ושהיא תאהב את זה ושזה יתחבר לה ויהיה לה משהוא שהיא גם רוצה . מראש אל תכניס ראש בריא למיטה חולה כי חבל על האנרגיה
שבת שלום שתהיה לך

שאפולי

New member
אנחנו באותו מצב..

גם אני מתרחקת מ"תבניות" וקיטלוגים.. ובאמת כבר לפעמים לא ברור מה העיקר ומה הטפל.. גם אני לא "נראית" דתיה.. למרות שאני כן ומרצון ובכיף זו מסגרת שחשובה לי ומהותית בחיי.. בגלל החיצוניות קורה הרבה שהקשרים שלי הם עם אנשים חילוניים.. מה שגורם להרבה כאב לב.. אני חושבת שאין מנוס והפירון הוא או להתגמש חזרה אל הלא רצוי בכדי להקל את החיים או לחלופין להכיר בת זוג רק במסגרת יומיומית.. (עבודה או לימודים) המון בהצלחה לך ולי חג שמח שאפ

למעלה