רציתי לעשות סקר קטן...

galit 03

New member
רציתי לעשות סקר קטן...

איך אתן מרגישות כשאתן לוקחות גלולות לתקופות ארוכות ברצף? אני עכשיו מסיימת 3 חודשים רצופים עם גלולות ואת האמת ממש מחכה לקבל עם כל האי נעימות בלשון המעטה...אני פשוט מרגישה שאני צריכה שהגוף שלי יתקנה קצת... מה אתן אומרות?

זואילי

New member
כידוע...../images/Emo3.gif

אני מרגישה מצויין עם זריקות לתקופות ארוכות ברצף. מעולם ולעולם לא אחכה לקבל. אלא אם זה קשור להשגת הריון. המילים נקיון ו - וסת לא הולכים אצלי ביחד, בדיוק ההיפך. לא מוצאת בדבר הזה שום כלום שקשור לנקיון. נקיון כן מתקשר אצלי לניתוח בלבד.

בלה73

New member
גם לי זה הרגיש מוזר

בחודשים הראשונים, אבל זה עבר, והתרגלתי. לאחר כ-5 חודשים עם הגלולות קיבלתי מחזור מלא (מלבד הדימומים שהיו פה ושם). רופאת נשים בקופת חולים אמרה לי שהמחזור התרחש בגלל שהגלולות גורמות לרירית הרחם להיות דקה יותר. היא המליצה לי לאפשר מחזור אחד כל 4-5 חודשים. המשכתי את הגלולות ברצף, ומאותו מחזור לא היו לי יותר בכלל דימומים מכל סוג שהוא. לאחר 8 חודשים הפסקתי גלולות על מנת להכנס להריון.

../images/Emo2.gif

אני על גלולות ברצף כבר כמעט 7 חודשים וזה אחרי 9 חודשים של זריקות. כלל לא מרגישה צורך להתנקות והאמת לא מצליחה בכלל להבין את הצורך שעליו את מדברת בהתנקות. ממש ממש לא ברור לי בשל מה צריך את זה, מעולם לא אהבתי את זה ועכשיו יש לי סיבה מדוע לא לקבל
. אני פשוט נהנת מכל יום בלי ה-
ורק המחשבה על כך גורמת לי להראות כך
.

אני הפסקתי להאמין בנקיונות

אם את מרגישה אז תעשי מה שאת מרגישה אבל אך ורק בהתייעצות עם הרופא שמטפל בך.......... אני לדוגמא בגלל שיוצא שלפעמים אני מדממת למרות הגלולות סוריאנו אישר לי לשחרר פעם בשלושה ארבע חודשים.....ולא בשביל הניקיון...וגם אם האישור שלו אני לא מתלהבת מהרעיון....... איך אני מרגישה....נפלא אחרי כל כך הרבה שנות ווסת טוב לי עם השקט הזה......לא צריכה לפחד מאיך זה יעבור .....לא נכנסת לדכאון שבוע לפני.....לא נמצאת בדיכאון בשבוע עצמו...ולא צריכה שבוע התאוששות ממנה.........כך שהמצב בלי מצויין מבחנתי........מכירה את הרעיון זוכרת את ההרגשה.....ועדיין אומרת לא תודה.

galim29

New member
../images/Emo140.gif ניקיון רק בפסח אצלי../images/Emo161.gif

אני כבר 4 שנים על גלולות רצוף וממש נוח לי עם זה. מסכימה עם חברותי שניקיון ומחזור לא באים יחד גם אצלי. מה שקורה אצל אנדואיות בד"כ זה שבמקום ניקיון בגוף האנדו חוגג אז אני משאירה את הניקיון לבית ולפסח....
ודרך אגב: גם בשאר העולם יש המון נשים שהתחילו לקחת גלולות רצוף ולא קורה שום נזק אז בטח ובטח לאנדואיות שהמילה מחזור עבורן היא אסון. בכל אופן זאת דעתי שלי רק...

galias3

New member
Another opinion

Hi Galit, I think it's very individual. I did not feel well taking pills for so long, both psychologicaly and physically! First, I gained lots of weight which I am trying to lose now and it's really not easy, secondly I lost any sexual desire and just like you I felt that I need to clean my body as hormones are not good. I must say that despite the other comments here, I feel better since I stopped taking the pills. I have several days a month that I live on pain killers, during and before period but it was the same with the pills! So with all the respect for the survey you are doing, just follow your feeling. What is good for you might not be good for other women and vice versa

maytalita

New member
אני איתך

אני כבר כמה חודשים בלי גלולות ואיזה שיפור באיכות חיים.... 2 הק"ג הטורדניים נשרו כלא היו.. פתאום נזכרתי שאני ממש מינית.. (מה שמסתדר טוב עם לקמפ"ר :) ) אבל, אני חייבת לציין שאני שלמרות האנדו, אני לא סובלת מכאבי מחזור היסטריים (חמסה), אז לקבל מחזור זה לא כזה נורא מבחינתי. לפני הנסיון להכנס להריון הייתי כמה חודשים עם גלולות ברצף. עליתי במשקל, היו לי דימומים.. זה ממש לא עשה לי טוב. ואני דווקא מאוד יכולה להזדהות עם הצורך "להתנקות", לתת לגוף קצת לפעול בצורה טבעית.

galit 03

New member
תודה לכל הבנות הנפלאות ששיתפו איתי

פעולה בסקרון הקטנטן שלי :) בעיקרון 3 חודשים רצופים ואז ווסת ושוב לחזור זה מה שד"ר סוריאנו המליץ בינתיים עד שנחליט על הריון :) אישית, לא ממש כיף לי עם הגלולות(בחודש האחרון עברתי לנובו רינג ונקווה שאיתו יהיה טוב יותר), בינתיים הגלולות לא עושות לי משהו.... התנפחתי/התעגלתי למרות שאך אחד אחר חוץ ממני לא מרגיש את זה ועל המשקל אני לא מעזה לעלות.... הבגדים עדיין עולים בסדר גמור אז יכול להיות שזו סתם הרגשה נפוחה שלי...המצב רוח עולה ויורד וחשק מיני נעלם...מגיע מידי פעם להראות נוכחות קלה וזהו וזה ממש מעצבן... אני מדממת בין לבין למרות שמאז הנובו רינג התחלתי לדמם היום שזה היום האחרון לפני שאני מוציאה אותה וצריכה לקבל. לכאבים בזמן ווסת התרגלתי(אני עמידה מאוד לכאבים מסתבר...)וגם דיקור והומאופטיה עזרו לי בזה המון.הווסת הראשונה שבאה לי בהפתעה אחרי הניתוח הייתה הכי קשה מבחינת כאבים שהייתה לי עד היום אבל משום מה אני מתגעגעת להרגשה של לקבל להרגיש זרימה חדשה בגוף שלי, לעשות קצת הפסקה מההורמונים...... בינתיים אני אפעל לפי ההנחיות של ד"ר סוריאנו כי אני לא רוצה למצוא את עצמי שוב על שולחן הניתוחים...לא כיף בכלל... אבל אני חייבת למצוא פתרון אחר מתי שהוא...אני מרגישה שאני צריכה את זה לעצמי. שתהיה לכולנו שבת שלום ושוב תודה לכולכן על התגובות :)

maytalita

New member
גלית, עדכני

איך הנובו רינג. גם אני מתעתדת לנסות אותה. שונה מהגלולות?

galit 03

New member
היי maytalita, הנובו רינג

נוחה מאוד לשימוש, אם כי ההרגשה טיפה מוזרה בהתחלה...קצת קשה להתרגל שלא צריך לקחת גלולות... הייתי איתה חודש(הוצאתי אותה היום) ואני מתכוונת לנסות ולהמשיך איתה עוד. אני עוד לא יודעת בדיוק איך ההשפעה שלה מבחינה הורמונאלית אבל אמשיך ואעדכן, בסה"כ הכללי ממש לא נורא חוץ מהפרשות יומיומיות קצת מעצבנות אבל הבנתי שעם הזמן הן יתמעטו, ממש לא מפריעה בקיום יחסי מין ואין את היובש שמרגישים בנרתיק עם גלולות, ניתן לה עוד קצת צ'אנס... שבוע נפלא, גלית

maytalita

New member
תודה גלית

עדכני איך הולך בהמשך מבחינת דימומים, חשק מיני, התנפחות וכל שאר הכיף

galit 03

New member
בינתיים יש לי שאלה....

יום יומיים לפני שהוצאתי את הנובו רינג היה לי דימום כהה כזה עם קרישים(כמו דם ישן) וממש כמה שעות אחרי שהוצאתי אותה התחיל דימום שניראה וויסתי (דם טרי)ובזרימה יותר חזקה, אבל אין שום כאבים....הבטן כן הייתה נפוחה קצת אבל תוך יום זה ירד...המצב רוח משחק לו קצת אבל חוץ מזה אין "תופעות מחזור". זה הגיוני שקיבלתי ממש עם הוצאת הטבעת או שהדימומים שקדמו פשוט לא חיכו שאוציא את הטבעת ופשוט הווסת התגברה אחרי שהוצאתי אותה? ולמה אין כאבים? יכול להיות שזה דימום לא קשור? מאוד מקווה שזאת הווסת שלי... מה שבטוח חזר לי החשק המיני, אבל מה אני עושה איתו כשאני מדממת???

גלית

נראה לי שלא שמו לב לשאלה שלך מאחר וההודעה כבר לא קופצת. לא יודעת מה לענות לך, נראה מוזר שישר איך שתוציאי את הטבעת יתחיל דימום ווסתי, אולי הטבעת מכילה מינון נמוך של הורמונים ובגלל זה? לא יודעת. אולי כדאי לשאול גם באחד מהפורומים שעוסקים ברפואת נשים, אם תרצי אתן לך קישורים. זה שאין כאבים זה מעולה!! ובשביל מה להתעמק למה אין כאבים, תהני וזהו. את החשק תשמרי לסוף הדימום

galit 03

New member
היי מייקילולי,

תודה על התשובה. הטבעת אכן מכילה מינון נמוך מאוד של הורמונים. אשמח אם תתני לי קישור לפורום מומלץ...יש כל כך הרבה... המון תודה וערב נפלא, גלית

אני והורמונים מכל סוג שהוא

לא חברים
הייתי עושה המון כדי לקבל וסת כל חודש כמו כמעט כל אישה נורמאלית. אני לא מסוגלת לא לעשות הפסקות כי אני פשוט לא מתפקדת עם ההורמונים. אחרי 3 חודשים בערך זה כבר מגיע לכדי קטסטרופה מבחינת גלי החום האיומים!!! המצב רוח הירוד תחושת הנפיחות וספיחת הנוזלים - מרגישה כמו בלון.נורא. אני מניחה שאם לא הייתי חווה את כל הנ"ל לא הייתי מפסיקה גלולות אחת ל- 3 חודשים בערך כדי לדמם על מנת "להתנקות" דבר שמצריך מבחינתי הסתממות של שבוע,דאגה לבייבי סיטר ועוד כל מה שמצריך "חופש מחלה" מה גם שאחרי וסת לוקח לי חודש וחצי להתאושש ולחזור לתפקוד סביר בלי מסממים כבדים.

למעלה