מה זה לדבר?
כמה דברים:
ילד בן שלוש אמור לחבר שלוש מילים, לא יותר, זה נקרא לדבר?
ישנם אלו שידברו בגיל 3 באופן שוטף וכאלו שלא, אבל הוא מצופה לבר שלוש מילים, זה הכל.
ילד בן שלוש הוא פיצקי, זה שהוא מחבר שלוש מילים עדיין לא אומר שהוא יודע לבטא את עצמו ואף מעבר, ילד שמדבר באופן שוטף לא בהכרח יצליח לבטא
תסכולים. לאימא שלי היה ילד בגן שדיבר באופן נהיר ושוטף ובכל זאת נשך, הילד היה נורמטיבי לחלוטין.
אני בפירוש לא מסכימה שצריך לחפש בעיה, לא כל דבר הוא בעיה, אנשי מיקצוע יודעים להבחין, גננות טובות גם הן, גננות לא טובות לא יודעות להתמודד ושולחות לאיבחונים ובדיקות, ילדים שהכל בסדר אצלם והם בתוך הסקלה. הציפייה שכל הילדים ישבו בגיל 3 (!) משולבי ידיים ויצייתו לגננת, היא מעוותת בעיני וחוטאת לשלב ההתפתחותי בו נמצאים ילדים בגיל הזה.
ולמען הסדר הטוב, הבן שלי לא דיבר מוקדם כי הוא דו לשוני (בפעול חשוף ל 3 שפות אבל מדבר שוטף שתיים) וזה גרם לעיכוב בשפה, עדיין, הוא תמיד היה בתוך הסקאלה רק שמבחינתו, היה פער בין מהירות המחשבות שרצו לו, ליכולתו לתמלל אותן, מה שהוביל לתסכול וללא קשר לדו או תלת לשוניות, הרבה ילדים חווים את זה.
לחפש בעיות איפה שאין, זה ליצור בעיות.
לפעמים צריך להבין שילדים צריכים הכוונה, תיווך, הכלה ולא אילוף, הענשה (בגיל 3 ויי זמיר!) והרחוקות למניהם (אני עונה פה לכולן, יודעת שאת לא בעיד הרחקה), עדיין, אין מה לראות בילד כזה אחד שצריך להתפלץ ממנו ודווקא רצוי לעזור, להזמין, לשתף פעולה עם ההורים כדי לסייע בחיברות, חושבת אגב, שגם בגילים גדולים יותר שזו יכולה מתנה ללמוד הכלה וסובלנות.