רציתי לעדכן ולשתף...

navaco

New member
רציתי לעדכן ולשתף...

כתבתי כאן לפני 3 שבועות בערך, אז הגיוני שזה כבר נשכח...שאלתי אז לגבי ד"ר הורוביץ מתה"ש וגם האם יש איזשהו פרוטוקול יותר שכיח/מוצלח באנדו'. בכל אופן רציתי לספר שפגשתי את ד"ר הורוביץ והוא שלח אותי לבדיקות אולטרהסאונד והיסטרוסקופיה לראות מה מצב האנדו' והאם יש שינוי. אמר שאם המצב לא החמיר עדיף לא לעשות ניתוח. בבדיקות מצאו שאין שינוי בגודל "השוקולדית" שבשחלה והרחם נקיה ו"יפה". אז בינתיים הד"ר המליץ להמשיך לנסות IVF ולא להתייאש. הפרוטוקול שרשם שלי הוא גונל F, מניופור, צטרוטייד, פרדניסון ודוקסילין. השינוי היחיד מהפרוטוקול הקודם הוא הוספה של גונלF. אין לי מושג מה אני רוצה מכן עכשיו..אבל למישהי יש בשורות טובות עם כל הפרוטוקולים האלה שמנסים עלינו או שזה פשוט להמשיך לגשש באפילה עד שאולי נצליח בסוף? חוצמזה התחושה שלי היתה ש"יאללה, את לא מקרה כזה מסובך ולא ניסית מספיק בשביל שבאמת נחשוב על המקרה שלך ברצינות ולא רק נרשום עוד פרוטוקול ואולי נשנה בו משהו כדי שתהיי מרוצה ותרגישי שאני באמת קורא את התיק שלך ומתעמק בו"... נראה לי שאני פשוט צריכה חיזוקים וכמה סיפורים חיוביים....

זואילי

New member
הי ../images/Emo140.gif

מה לגבי צילום רחם? עשית? כי אם יש חצוצרה סתומה, שזה משהו שיכול להפריע להשתרשות עוברים - אז גם זה שיקול לגבי ניתוח. זה שהרחם יפה ונקייה זה מעולה, וזה שהאנדומטריומה לא גדלה ואם הרופא חושב שאיננה תפריע לסטימולציה אז זה גם טוב. מה היו פרוטוקולים קודמים? כי לפי הצטרו' נראה שמדובר בפרוטוקול קצר. כמה טיפולים עשית? אכן צריך לגשש באפילה עד שימצא הפרוטוקול "שלך". זה ניסוי ותעייה ולפעמים לוקח זמן. אני ניסיתי לשנות פרוטוקול ארוך לקצר שאצלי הוכיח את עצמו (אבל לא נוצר הריון). גם החליפו לי כל מיני תרופות עד שנמצאו אלה שכן מביאות לתגובה שחלתית טובה ולעוברים נחמדים (אבל לא נוצר הריון). יש עוד דברים לעשות/לשלב כמו - הנצה, איקסי, פיפל, DHEA. ועדיין חסרים פרטים, כי לא רשמת כמה זקיקים היו בכל טיפול, ומתוכם כמה ביציות נשאבו, ומאלה מה היה אחוז ההפריות והאם היו גם מוקפאים. ויש המוני "משחקים" עם התרופות ושילובן בפרוטוקול. מניחה שאת כל בדיקות הזרע גם עשיתם? האם בדקת גם שבלוטת התריס שלך מאוזנת? ומה לגבי בדיקות קרישיות מורחבות? (יש רקע משפחתי? היו לך הריונות בעבר/כימיים/הפלות?) לגבי תחושתך, צר לי לשמוע את זה ופה בפורום כבר יודעים את דעתי על הורביץ מהנסיון שהיה לי איתו, וכמובן אני תמיד חוזרת ואומרת שלדעתי בלבד - יחידות הפוריות על רוב רופאיהן טרם השכילו להבין את ההבדל בין מטופלת פוריות "רגילה" לאנדואית. ולכן אני ממליצה על פרטי.. עם רופא שיש לו זיקה לאנדו. חיזקי ואימצי. יודעת כמה שזה לא פשוט

navaco

New member
תודה

תודה, את מקסימה. האמת שאין לי כוח לפרט שוב את הפרוטוקולים אבל אני יכולה לומר שהאחרון היה יותר מוצלח מהאחרים. זה היה פרוטוקול שרשם לי פרו' דור, דומה לזה שהורוביץ רשם לי עכשיו רק שהורוביץ הוסיף שילוב של גונלF יחד עם המניופור. בשניהם קיבלתי גם כדור שעוזר להנצה של העובר. נקווה שהפרוטוקול יוכיח עצמו שוב אבל עם שיפור "קל" - הריון! לגבי הבדיקות שהצעת, לא עשיתי בדיקה מיוחדת לבלוטת התריס אבל בבדיקות דם לא ראו משהו חריג. אני כן צריכה אולי לעשות בדיקה לקירישיות דם כיוון שאבי נפטר מאירועים מוחיים (קרישי דם) ו-אני לא יודעת אם זה קשור לזה - אבל היה לי הריון אחד כימי בכל החמישה טיפולים שעשיתי (3 IVF + שתי החזרות מוקפאים)

זואילי

New member
הי שוב

ההריון הכימי היה עם איזה פרוטוקול? כי אולי שווה לחזור עליו, עם שינוי של תרופות/מינונים וכו'. (את לא חייבת לענות, זה רק חומר למחשבה). הייתי בהחלט ממליצה לך לנסות לקדם את נושא בדיקות הקרישיות כי יש "קייס" לבירור. תעשי את זה במקביל (גם אני עשיתי תוך כדי טיפול ורק על משהו חריג נתבקשתי לחזור שוב על בדיקה ספציפית). המון המון

navaco

New member
בקשה

אם אנחנו בענייני רשימות.. אשמח באותה הזדמנות לקבל רשימת ספרים בנושא אנדו', אם מישהי מכירה

galim29

New member
יש ספר מעולה על האישה בכללי../images/Emo26.gif

ויש שם פרק מצוין על אנדו. קוראים לספר "גופה של אישה תבונתה של אישה". ממליצה מאוד.

navaco

New member
תודה, שמעתי עליו

אני חושבת שארכוש אותו. היא מדברת על המחלה גם מההיבט הנפשי, שזה גם היבט מאוד מעניין.

שי לוש

New member
סיפור הצלחה

היי אני טופלתי ע"י דר' הורביץ במסגרת מכבי- אסותא. הוא שינה לי פרוטוקול, אבל עדין דומה לזה שנתנו לי באיכילוב (2 מחזורים טריים+ 2 מוקפאים) לאחר 2 מחזורים ו2 מחזורי מוקפאים, ילדתי לפני 1/2 שנה בת חמודה! דר' הורביץ הינו אדם נחמד וקשוב. הכי חשוב שהיה לי רק רופא אחד לפנות אליו במהלך כל התקופה, שלא כמו באיכילוב שם דיברתי עם האחיות ששאלו את הרופא התורן... אני היתי מרוצה ולדעתי כדאי להתעזר בסבלנות בסוף זה יגיע!!! אני יודעת שזה מאד קשה, אבל שווה את התוצאה!

navaco

New member
איזה יופי לשמוע סיפור הצלחה!

תודה על העידוד. אכן התקשורת דרך האחיות מרגישה לעיתים לא בטוחה, כאילו "אין מי שמטפל בך" אבל זה המצב בבי"ח. לפחות הוא זה שנתן לי את הפרוטוקול ושינה רק מעט בפרוטוקול שהיה יחסית טוב יותר מפרוטוקולים אחרים. נקווה שהפעם זה יצליח.

navaco

New member
פרופ' דיקר

מצחיק שנתקלתי בשם שלו כאן.... אתמול חיפשתי חומר בנושא יקירתנו - האנדו' - בספריה של אונ' ת"א ומתוך בערך שניים וחצי חומרים שמצאתי אחת העבודות היתה של פרופ' דיקר שאז, בשנת 87' בערך כתב את עבודת הדוקטורט שלו בנושא. לא התרשמתי ממנה במיוחד אבל אני רואה שהוא כבר פרופ' מכובד בתחום.. אני חייבת למצוא חומר כתוב על המחלה הארורה. מישהי מכירה ספרים בנושא?? בינתיים מצאתי רק מאמרים. אשמח להמלצות. תודה ושיהיה לכולנו סופ"ש רגוע ונשנס מתניים בגבורה לקראת שבוע חדש של מישושים, דיקורים, פלישות ומיחושים. בהצלחה|

למעלה