רציתי לספר...

נטלי166

New member
רציתי לספר...

אני בת 17 והיום קרה לי מקרה די מכוער... נסעתי עם דודה שלי באוטו ויש לה ילד קטן אז במשך השיחה סתם ככה הוא קרה לי שמנה... לא היתיחסתי במיוחד צחקתי איתו והמשכתי אלה למרות שזה הפריע לי מאוד. במשך הנסיע הוא לא הפסיק לקראו לי שמנה ודודה שלי , אמא שלו לא היה לה נעים אז אמרה לו שיפסיק אבל הוא אמר "היא שמנה בגלל זה אני קורה לה ככה", היא אמרה לו אם היה רוצה שיקראו לו חלשלוש (הוא מאוד קטן) והוא אמר כן כי אני חלשלוש. מאז הוא לא הפסיק לקראו לי שמנה אני לא ידעתי מה לעשות לא היה לי נעים וניסיתי לעבור על זה כאילו זה לא מפריע לי. היה לי מאוד עצוב כי הוא ילד קטן ובן דוד שלי הוא לא מישהו זר אז זהוו.... רציתי לספר למישהו ואינה.... על הדרך אני רוצה להגיד שאתם ממש חמודים ועוזרים.. אתם לא יודעים כמה! אזזזז ביי!

lb22

New member
ילדים אומרים מה שהם רואים...

ואם תגידי לילד קטן לא לעשות משהו סביר להניח שהוא יעשה את זה למרות מה שאמרת... איפשהו פעם קראתי (ואני לא זוכר אם זה פה או במקום אחר) שילדים קטנים אומרים את מה שהם רואים ואת האמת...... זה לא כיף זה לא נחמד אבל זו מציאות כלשהי את שמנה , השאלה אם הוא אמר את זה בצורה שמשתמעת כך שהוא צחק עליך כי הרי אמרת שאמא שלו אמרה לו שהיא תקרא לו חלשלוש אז הוא אמר לה שזה בסדר כי אכן כך...לפי זה אפשר להניח שהוא אמר את שראה אם זה נעים או לא לזה את כבר צריכה לדאוג (כי זה קשור אלייך..) מעניין מה השאר יגידו...(ובאמת מעניין!)

../images/Emo45.gifמסכימהבהחלט עם לירן

ילדים הם ילדים על כל המשתמע מכך וסביר להניח שהוא פשוט אמר מה שהוא ראה . אני יודעת על מה את מדברת ומבינה את העלבון והחוסר נעמות שדבר אבל את חייבת ללמוד להבין ששמן זאת לא קללה זה מצב נתון ואת שמנה בדיוק כמו שמשהו אחר נמוך או גבוה או עם משקפיים. צריכה ללמוד לחיות עם זה בשלום ולהתעלם מהערות כאלו ואחרות אם כי אני מודה שזה לא פשוט אבל חבל לקחת ללב.
הילה

בהחלט אם נסביר להם בצורה הגיונית

אז הם יבינו. בגן שאני מתנדבת בו של ילדים בגן חובה, קיבלתי לא פעם הערות כמו "אלינה, למה את שמנה?" או "את שמנהההההה", אני לא יכולה להגיד שנפגעתי, כי אני יודעת ומבינה שילדים אומרים מה שהם רואים, בגיל הזה הסלקציה פחות עובדת... אז אני ניגשת לילד הזה, מתיישבת ליידו על ברכיי, ולוחשת לו באוזן: "צעקת לי שאני שמנה, נכון, אני שמנה, בדיוק כמו ש-לך יש שיער בלונדיני ואתה נועל מגפיים היום. אני חושבת שאני ואתה לא שונים אחד מהשני, נכון?" והוא כמובן מהנהן, ואז אני מביאה לו חיבוק, ותוך כדי לוחשת לו: "אם אנחנו חברים אחד של השני, אז בוא נשחק ולא נעליב אחד את השני בסדר?" ואז הוא מהנהן שוב. ואז מגיע שלב שהוא מביא לי נשיקה ומבקש שאני אלמד אותו לשרוך שרוכים, כמו שלימדתי את X ... חחחחחח וזהו זה, מאז בגן אף אחד לא העיר לי אף פעם על השומן שלי, אבל מבחינת הילדים זה אותו דבר, למשל היתה איזו גננת מחליפה איזו פעם, ואיזה מישו במפגש הקבוצתי שאל אותה למה היא ציירה את הגבות שלה עם עיפרון חום... ואז כל הגן צחק.. והגננת זרמה איתו, והסבירה שזה בגלל שהגבות שלה לא גדלות בכלל.... והם הבינו והמשיכו הלאה. כנראה שהכל עניין של חינוך.. ~לין~

גם האחייניות של קוראות לי לפעמים

שמנה, אבל לא בלגלוג. באמת במין הצהרת הון שכזו. ואז אני שואלת אותם " ואתם אוהבות אותי פחות בגלל זה?" וכמובן שהתשובה היא חיבוקים ונישוקים או שאני אומרת להם ש"נכון ואז יש יותר מדודה מנטיסה לאהוב אותם" וההתוצאה היא אותה תוצאה- מליון חיבוקים ונישוקים לא נעלבת מילדים, אין בזה רישעות אפילו חשוב לי כל הזמן לאחת מאחיניותי להדגיש שפיקציית הרזון שהיא סופגת מה TV וכד' לא ממש טובה או נכונה

נטלי יקרה

אין ספק שילדים זה עם אכזר, אבל יש להם לב ונשמה (ולפעמים גם יותר גדולה משלנו). לדעתי את היית צריכה במקום לדבר איתו על הנושא ולסביר לו שישנם כל מיני אנשים בעולם (שמנים, רזים, נמוכים, גבוהים, שחורים לבנים וכו'...) וכמו שלא לא נעים שמכנים אותו בשמות וכרגע זה לא משנה איך מכנים אותו, אבל כמו שהוא לא אוהב את זה גם לך לא נעים לשמוע את זה. בנוסף, הוא בן דוד שלך וכמו שהוא מצפה שאת תגני עליו ותהיי איתו בקשר טוב כך זה צריך להיות להפך. אין דבר כזה אי נעימות אני בטוחה שזה הגיע לפנה שלו ממקורות שהוא שמע ובמיוחד מההורים שלו. אני לא באה כאן להאשים אבל ילדים מעבירים את מה שהם שומעים ולכן גם האמא היתה צריכה להגיב לו בהתאם ולא להביא את המשפט הזה ובזה לסיים. אני מאוד מקווה שלא תגיעי יותר למצבים כאלה בחייך. ברוכה הבאה לפורום הכי עגול ברשת

קשה לי עם המושג הזה "עם אכזר"

אני חושבת שילדים אומרים מה שיש להם להגיד הם נוהגים עפ"י חינוך שקיבלו ומה שהם רואים , הם מחקים את הסביבה שלהם והרבה פעמים אגואיסטים ומתוך האוגואיזים שלהם הם הופכים להיות חסרי רגישות לעיתים אבל מפה ועד לקרוא להם עם אכזר ההבדל הוא עצום . נשיקות הילה

דפנהאי

New member
שנה שעברה הבת שלי קראה לי שמנה

והציקה לי, עד שהסברתי לה שזה אמנם נכון, אני באמת שמנה מאד אפילו, אבל יש דרך לדבר איתי על זה ויש דרך ללעוג. כלומר אפשר להגיד מה רואים, אפשר לדבר על זה ולשאול ולהתענין, אבל לא צריך להפוך את זה למילות גנאי ולדרך ללגלג. יכול להיות שאת צריה לדבר עם הדודה ויכול להיות שאת צריכה לדבר עם הילד, ויכול להיות שאם שניהם קשים לך, אל תדברי איתם בכלל. אבל ברור לגמרי שזה לא פשוט ולא קל.

יאני1

New member
נראה לי

שהדרך היחידה שאפשר לגרום לילדים להפסיק לעשות משהו היא להסביר להם. במקרה הזה אין דרך הגיונית להסביר לו, אז אולי פשוט לשתף אותו איך זה גורם לך להרגיש. "זה לא נעים לי, הצורה בה אתה מדבר פוגעת בי- תפסיק." הילד חייב לפתח רגישות לאנשים אחרים. להבין שמה שהוא אומר ועושה משפיע על אחרים..

לא חושבת שזה גנאי

אבל לפעמים הערה כזאעת, אם היא נאמרת בלגלוג יכולה מאוד לפגוע. וגם אם לא, זה תלוי מאוד במי ששומע. לדוגמא אם אצא עם מישהו בפעם הראשונה ופתאום יעבור ילד ויגיד "אמא למה היא שמנה?" אז ברור שהילד לא התכוון למשהו רע, אפילו לא ללגלג, אבל זה יפגע ויהיה מביך.

KelsoHot

New member
לא יכולה לענות לך בשמה

אבל אני למשל, לא אוהבת באופן אישי את החלק הזה במראה שלי. וזאת זכותי המלאה. אני אוהבת את עצמי, אוהבת את העיניים שלי ואת האף ואת השפתיים וגם חלקים מסויימים בגוף, אבל לא, לא אוהבת את המשקל העודף בכלל, בעיני היתי יותר יפה בלעדיו, ובדיוק בגלל זה, לא בא לי שזה יהפוך לסימן ההיכר שלי, או שיזכירו לי את זה בכל הזדמנות. בדיוק כמו שבחורה בעלת אף ארוך לא הייתה רוצה שיכנו אותה ככה או בחור עם אוזניים גדולות לא היה רוצה להיות מזוהה בעיקר בשל התכונה הזאת. וזה בסדר.

אמרת לו "נכון" ?

כי הבן הקטן שלי היה קורא לי שמנה. ואמרתי לו - נכון. ואחר כך הסתבר לי שזו מחמאה בעיניו. ילד בן 7. הוא אמר שהוא יהיה גדול הוא יתחתן עם אישה יותר שמנה מאמא, כדי שיהיה לו נוח ונעים..... תבדקי מה המשמעות לפני שאת נעלבת.

מאמי שמנה זו רק מילה עובדה

וממש לא אמורה להביא לעלבון כמו שרזה לא מעליב זה רק תואר. קחי תחיים בקלות אין מושלמים ילדים אומרים מה שהם רואים וכן הוא לא טעה הוא ראה בחורה שמנה למה זה אמור לפגוע בך תביני עד כמה הוא חכם שהוא אמר שהוא מוכן שיקראו לו חלשלוש כי הוא באמת כזה את מבינה את סף דעתי. את רק שמנה ואת בן אדם וזה בסדר ומותר ובכל שלב בחיים אם תרצי לשנות תוכלי לנסות אני לא חושבת ששמן זה משהו שונה ולמרות שאני כן הייתי רוצה להיות רזה לנסות את העולם הזה אבל מה אני יגיד לך אנחנו אנשים ויש לנו רגשות. חייכי לחיים והחיים יחיכו לך.... נשיקות וחיבוק גדול אורית.

למעלה