רציתי לספר קצת על עצמי..

sharon4

New member
רציתי לספר קצת על עצמי..

טוב אז קוראים לי שרון ואני בת 26 כמעט כל החיים ידעתי שיש לי בעיה אבל אף-אחד לא רצה לדעת (ואולי גם אני..)רק השנה אובחנתי כדיסלקטית עם בעיות של קשב וריכוז חמורות גם בבית הספר לא הבינו את הכתב שלי וכמעט שלא הגעתי אבל בזכות כח רצון ומורים פרטיים עשיתי בגרות מלאה ועוד בממוצע לא רע ועכשיו אני מטופלת בשערי צדק ואם ריטלין והחלום שלי הוא ללמוד באוניברסיטת ירושלים אבל אני מרגישה שמאז שגיליתי את זה מקשים עליי עוד יותר וזה פשוט מתסכל לפסיכומטרי קיבלתי הקלה בחישובית בלבד וזה פשוט אבסורד לאור מצבי וכל מה שהיה להם לומר לי במרכז הארצי לבחינות שזו בירוקרטיה אז ביזבזתי שנה שלמה בהתכתבויות ןאח``כ עוד אומרים לי שלא להתייאש..

CAT4

New member
מה שלא הורג אותך מחסן אותך

שלום תחילה אני מצטער שתמיד במקום לנחם אני מסתקל לעוםל בלבן שבעניים אני חושב אכשו שאת יודעת שיש לך בעיות את מנסה להחיות איתם וזה טוב אבל את חייהאיתם כבר כמה 26 שנה ואת אומרת שהצלחת בכלל לא רע אז אני חושב אם יעזרו לך אז את תצליח בכלל לא רע אני חיי אם הרעים הזה כבר 20 שנה ואני רוא איך המערכת לומד לאט לאט בהתחלה הם(ניצן) חשו שאני משוגע אחריח שההורים שלי הוציאו אלפי שקלים על סדרת איבחונים הם אמרו שזה יכול להיות נכון. אחרי עוד חמש שנים הם אמרו שזה נדיר אבל אולי זה נכון ורק אחרי עשר שנים הם תענו שזה כנון ואהם לא יודעם איך הם יתפלו בזה בזמן שאנשים רבים בארץ מוצאים הרבה מאוד כסף על המלות ועל אבחונים כדי לקבל את מה שמגיע להם אבל המערכת החינוך לומדת (אולי לאט מאוד) ובסוף ליקרת מבחני הבגרות שלי קיבלתי הקלות גדולת אני גם יוד שאני הבן אדם הראשון בכל מדינת ישראל דשרש וקיבל הקלות בבחינות לתואר הנדסאי מתאם מישרד החינוך ככה שצריך לקום ולצעוק והרבה וצריך גם מוצא אנשים שיתמחו בך ובסוף גם מקבלי מה ש צ ר כ י ם לקבל. חבל שזה ככה אבל ככה זה במציאות הבירוקרטית שלנו. בתיקווה לעתיד טוב יותר יוסי גור אריה

m-katzmann

New member
````דיסלקטים````

היי שרון, אני חושבת שאם עשית בגרויות בציונים כאלה גבוהים, אז מי שצריך לקחת את הריטלין הם אלה שהמליצו לך עליו ולא את. דיסלקציה זה מונח שהומצא ע``י אנשי החינוך לתועלתם הבלעדית ואם תרצי לכל אדם יש איזשהו תחום שבו הוא דיסלקטי. כל אדם קובע לו את הגבולות של עצמו בגלל כל מיני טראומות שהוא עבר. את יכולה לעשות כל דבר שאת חולמת להגשימו. אם יש לך בעיות קשב את צריכה לברר באיזה תחום ולמה הם מופיעים כעת. אני ממליצה על אחד הטיפולים האלטרנטיביים : קנסיולוגיה או רפלקסולוגיה לטיפול בבעיותיך הרגשיות שגרמו לבעיות הקשב והריכוז. מערכת החינוך לא עוזרת בכלל ל````דיסלקטים```` וכל עזרה באה לאחר מאבק שמוציא את המיץ לכל מי שזקוק לעזרה זו, במיוחד כשמדובר בבוגרים. אל תתייאשי ותנסי למרות הכל לראות את האור הגדול שטמון בך שיכול להאיר כל מנהרה אפילו כזאת שכרגע מאוד חשוכה. האימיל שלי : [email protected]

תגובה לשרון ולקצמן

לשרון ולקצמן- חשוב שמי שמשתמש במונח דיסלקציה יבין בדיוק מה משמעותו ומה פירושו. עדיין לא פגשתי אף אדם שרפלקסולוגיה, קינסיולוגיה או כל עיסוי אחר שיפר את מיומנויות הקריאה שלו (דיסלקציה היא לקות קריאה ספציפית, למרות שהמונח הזה מקבל משמעויות שונות אצל אנשים שונים כולל כאלה שמגדירים עצמם אנשי מקצוע). קצמן - לידיעתך- אנשים עם הפרעות קשב וריכוז יכולים להיות אנשים עם יכולות אדירות וכן, גם להצליח בבגרות ואפילו ללמוד בפקולטות היוקרתיות ביותר באוניברסיטאות רציניות. האמת היא שאני לא נגד רפלקסולוגיה (אני אפילו יכולה להנות מזה) אבל בין זה לבין שיפור יכולות הלמידה עדיין אין אף מחקר רציני.

m-katzmann

New member
sדיסלקציה - מהי?

לאורלי שלום, אני בת לאדם מקסים,הרואה את הנולד, קורא המון, למרות שקריאתו איטית מאוד,ואם היה לומד היום בבית הספר בטוח היו שמים לו את התווית - דיסלקטי. גם אני בטוח הייתי מקבלת תווית זאת שהיתה חוסמת בפני הרבה מאפשרויות הלמידה. תמיד אהבתי ללמוד אך כדי להשיג ציונים טובים הייתי צריכה להשקיע את כל כולי בלמידה. גם שלושת ילדי הם דיסלקטים - אחד דיסגרפי ושניים עם בעיות שך שליפת החומר הנלמד מהזכרון. דיסלקציה היא מונח מאוד רחב שבמשך השנים קיבל ושינה צורה. דיסלקציה קיימת בתחומים שונים כגון: דיסגרפיה,דיסקלקולציה,בעיות בקליטת החומר, בעיבודו ובשליפתו. כמורה ]פרטית לדיסלקטים אני יכולה לאמר לך בוודאות מוחלטת שכל הילדים שבהם נטעתי את הבטחון העצמי, שקבלתי אותם כך איך שהם,ששמחתי על כל צעד קטן שעשו כולם התקדמו לא רק במקצוע אותו אני מלמדת אלא בכל שאר המקצועות. קנסיולוגיה עוסקת באיחוד גוף מוח. כל טראומה שהגוף עובר הוא זוכר וכדי לשמור שהגוף לא יעבור עוד טראומה שכזאת אנחנו נחסמים רגשית ולא מסוגלים לעשות את הלמידה. החסימה הרגשית הזאת יכולה לבוא בצורות שונות אך ברגע שעלינו על מקור הבעיה ונטרלנו את המתחים השליליים שנבעו מאותה הטראומה האדם יכול לעשות בחירה לא מתוך חוסר ברירה אלא מתוך בחירה. זכרי שאת כל הגבולות אנו קובעים לעצמנו ויש באנו הרבה יותר כח מאשר אנו מודעים לו. גם רפלקסולוגיה יכולה לעזור מאחר שלוחצים על הנקודות הרגשיות שבגוף וגורמים לפתיחת חסימה רגשית. מאיה

הודעה לשרון

שרון היקרה, את מקרה קלאסי של בחורה עם יכולות תקינות (ואולי אפילו גבוהות) לצד קיומה של לקות למידה. ההצלחה שלך מוכיחה שאפשר...נכון, עם הרבה השקעה, מאמץ ועזרה אבל אל תרימי ידיים ואל תכנעי...נקודת המוצא של אנשי במו``ת היא שאם את מטופלת בריטלין את יכולה כמו כל אחד אחר. אל תתייאשי כי אני מכירה אנשים רבים שהגיעו לאוניברסיטה ולמכללות למרות הקשיים. אני מקווה שניגשת לפסיכומטרי ותקבלי ציון שיאפשר לך ללמוד את התחום שבחרת. אם יש לך שאלות בנושא לימודים במוסד להשכלה גבוהה עם לקות למידה אשמח לענות לך.תוכלי להשאיר לי מס` טלפון בדוא``ל.

למעלה