רציתי לספר ולשאול....

רציתי לספר ולשאול....

לאחר התלבטות ממושכת וקריאת מאות הודעות בפורום הזה , החלטתי לתת לבני את כדור הרטלין כפי שהומלץ לנו על ידי הנוירולוגית. מה שכן היא המליצה על רטלין רגיל של 10 מ"ג , אך כשפניתי לרופאת המשפחה וסיפרתי לה על בני ועל כך שעיקר הבעיה איננה בשעות הראושנות של הבוקר אלא בחל משעה 10-11 בבוקר, כשהבן שלי מתחיל להתעייף, היא המילצה לי על הsr/ואכן הוא לוקח אותו כל בוקר, כבר שבוע. הוא מספיק יפה להעתיק מהלוח, ולענות על השאלות,( הוא אינו יודע מה מטרת הכדור- חושב שזה ויטמינים), הוא עצמו לא מאמין שהוא מספיק לעשות דברים שלא הספיק. העניין הוא שקריאתו איטית מאוד,הרבה פעמים הוא מנחש מילים, (יש לו אוצר מילים גדול מאוד והבנה מעולה אך קשה לו כשהוא צריך לקרוא לבד) השאלה שלי היא האם לחכות קצת ולראות אם זה ישתפר בזכות זה שיהיה יותר מרוכז , או כבר עכשיו לקחת אותו לאבחון. עניין נוסף הוא שהוא מתונן שהוא לא ישן טוב בלילה, קראתי על כך את המאמרים שפורסמו באתר, הייתי רוצה לשמוע מאנשים שלקחו את ילדיהם למעבד שינה , רשמים.

zivadina

New member
התחלת טיפול

שלום ורד וברוכה הבאה אלינו. הנוהל הוא שמתחילים עם ריטלין רגיל, רואים מהן תופעות הלוואי ואז מחליטים אם לעבור לכדור ארוך טווח יותר. רופאת המשפחה עשתה לך "קפיצת הדרך" שכנראה לא הייתה מתאימה. אני מציעה לך לתת לו בכל זאת ריטלין רגיל של 10 מ"ג, כפי שהמליצה הנוירולוגית, ולבדוק לכמה שעות הריטלין משפיע עליו. ריטלין SR משפיע עד 8 שעות, אבל אני מכירה ילדים שלא יכולים לישון בגללו בלילה, ולכן הם לוקחים ריטלין רגיל. אני מציעה לך לא לרוץ למעבדת שינה אם בעיות השינה הן רק מאז הטיפול בריטלין. האם בעיות השינה היו גם לפני כן?

שלום רב,

לגבי הפרעות השינה:זה משהו שהחל לפני הרטלין ולא נראה לי שיש שינוי עם קבלתו: אתחיל מההתחלה, היו כמה מקרים של הליכה מתוך שינה מאז שהיה בן 4. ידענו שזה משהו שחולף כנראה בגיל ההתבגרות ולכן לא ייחסנו לכך חשיבות, אולם לפני חודשיים במהלך טיפול הומופטי שעבר הוא סיפר למטפלת ההומופטית שהוא לא ישן טוב, שהוא מתעורר וקשה לו להרדם. לי לא היה מושג על כך. גם היום אני עושה ביקורות פתע במהלך הלילה ואני רואה שהוא ישן. בבוקר כשאני מעירה אותו אני מרגישה שאני מעירה אותו משינה עמוקה. אבל לא נראה לי שאני יכולה להתעלם ממה שטען. מה עוד שכשאני שואלת אותו בבוקר איך ישן ? הוא עונה שלא כל כך טוב. האם גם עכשיו את חושבת שמדובר "בקפיצה" לא מתאימה?

zivadina

New member
בעיות שינה

במקרה של חשד בבעיות שינה, כדאי ללכת מן הקל אל הכבד: 1. לעקוב אחרי שנת הילד והנשימה שלו. הרבה מהפרעות השינה הן בגלל חסימות בדרכי הנשימה. 2. לעבור בדיקה אצל רופא אא"ג כדי לאשר/ לשלול חסימות בדרכי הנשימה. 3. אם הבעייה איננה שם, ללכת למעבדת שינה. ישנן בעיות שינה אשר נובעות מחוסר תזמון של מחזור השינה והערות, וישנן בעיות שינה שנובעות מ-ADHD. את מוזמנת לקרוא את קישורינו על שינה ו-ADHD:

למעלה