רציתי לחלוק עם מישהו...

מרקרית

New member
רציתי לחלוק עם מישהו...

יש לי חברה שבזמן האחרון התלבטה מה לעשות אחרי התיכון וכו', והיא נטתה לכיוון לימודים באוניברסיטה כלשהי, בר אילן אולי, והמחנכת שלה במשך תקופת מה ניסתה להשפיע עליה ללכת למכללה חרדית. בקיצור, במשפחה של אותה ילדה קרתה טרגדיה ממש כואבת, וכמובן אותה מחנכת באה לנחם אותה והכל, ובעקבות זה הן התקרבו מאוד אחת לשניה. והנה, דיברתי לא מזמן עם אותה חברה ומסתבר שהיא כבר נוטה לגבי אותה מכללה, ובכלליות שינתה את הגישה שלה וכבר לא כל כך אכפת לה באשר לרמה הלימודית של המוסד שהיא הולכת אליו... בקיצור, די מרתיחה אותי השטיפת מוח הזאת, מצד שני- האם אפשר לקרוא לזה שטיפת מוח? הרי מבחינת אותה מחנכת, זה מקביל ללשכנע מישהו לא לעשן או משהו כזה. אז... מה אתם אומרים?

i l u v a t a r

New member
אממ

לדעתי ההשוואה לא נכונה. חוץ מיזה גם שכנוע להפסיק לעשן לא צריך להיות מאוד לוחץ אלא צריך לבוא מהאדם המשוכנע לא פחות. אני נוטה לחשוב שזה גם שונה בגלל שבעיה פיזית זה משהו מוחשי אם תרצי אובייקטיבי שמוסכם על הרוב שהוא שלילי שלא כמו דת שזה אמונה סובייקטיבית לא מוכחת שאז צריך לקבל את האחר ולא ללחוץ עליו, בייחוד כשמדובר פה על דבר משמעותי כמו רמת לימודים. אבל מה את כבר יכולה לעשות, חוץ מאולי להציג לה את הנתונים ולמה חשוב שתלמד באוניברסיטה, בסוף זאת החלטה שלה.

שלג84

New member
חינוך זה לגרום למישהו

להאמין במה שאתה מאמין. אם זה ערך, מוסר, דת או דעה. זה נשמע לא טוב אבל אין מה לעשות- זו העבודה של כל מחנך. בד``כ הערכים שעליהם מחנכים הם בקונצנזוס ואז אנחנו מעריכים את המחנך אבל לפעמים אנחנו לא מסכימים ואז קשה לקבל את זה אבל אין מה לעשות, כל אחד והבחירות שלו וכמה הוא נותן לאנשים אחרים להשפיע עליו. חוצמזה שיש פה גם קטע קצת מסריח שאולי היא ניצלה את הטראומה שלהם אבל אולי זה סתם נשמע לי ככה ממה שכתבת. (זה גם קצת תגובה להודעה של נסטלי)

למעלה