רציתי להתייעץ

נאוה שפ

New member
רציתי להתייעץ

בתי בת הארבע אוהבת מאוד מאוד מאוד לצייר. כל הבית שלנו מלא ציורים בכל מקום, וגזרי נייר ועוד ועוד. היא גם מציירת ממש ממש יפה לגילה. שאלתי היא האם זה מוקדם מידי לקחת אותה לחוג ציור? ואם לא אז מה עדיף, חוג בקבוצה או משהו אישי יותר? וגם: יש לי בבית את כל הטושים, צבעים עפרונות האפשריים, האם יש עוד איזה חומר מיוחד בסיסי לילדה שכל כך אוהבת להתעסק בזה? תודה מראש....

נאוה שפ

New member
בינתיים, עברתי על ההודעות בפורום

ויש לכם פה פשוט מקום מקסים! הוספתי מייד לFAVORITES תודה. אם לא הגעתי למקום הנכון לגבי השאלה שלי, כי זה ספציפית יותר מדובר על ציור מאשר אומנות שימושית, אולי אתם יודעים את מי אני יכולה לשאול? חיפשתי פורום של ציור או משהו כזה ולא מצאתי.... תודה שוב.

אני הייתי מתחילה עם השאלה

מה בדיוק את רוצה בשביל הילדה? גיל 4 לחוגים זה גיל בהחלט שיגרתי ורגיל, אבל. וזה אבל גדול. אם הילדה נהנת לצייר ומאד יצירתית בבית. למה בעצם נועד החוג? את רוצה שהיא תלמד? תשתפר? תכיר טכניקות? תהייה יותר מקצועית? בעצם, מה שאני מנסה לגרום לך זה לחשוב למה הילדה צריכה חוג? ועוד דווקא בתחום שהיא במילא עוסקת בו בשעות הפנאי בביתה. מה זה יתרום? הרי את לא מחפשת שהיא תתמקצע בגיל כ"כ מוקדם נכון? אז אם מדובר רק לשם הנאה...מה ההבדל בין ציור בבית או בחברת חברות או בגן לבין חוג? אני אישית הייתי ממליצה לרשום לחוג דווקא למשהו שפחות נגיש לה ושבבית פחות אפשרי התעמלות, בלט, ריקוד, יוגה....כל דבר שפחות אפשרי לעשות בבית. חשוב לי לציין שזו הדיעה האישית שלי בלבד, והרגשתי הפנימית בלבד. בכל מקרה נשמח מאד לארח את עבודות ילדתך כאן בפורום. בנוגע לבקשתך השניה לגבי נושאים ורעיונות ליצירה. תבדקי המאמרים שלנו (בסרגל הכחול למעלה) ותמצאי עשרות רעיונות שונים ונהדרים ליצירה. ברוכות הבאות

רעיון נוסף...את יכולה לקחת אותה

לחוג יצירה כללי, משהו שלא מתמקצע בתחום אחד, אלא משלב מגוון טכניקות ונושאים (יש הרבה חוגים שמשלבים, בעיקר בגילאים אלה, מגוון טכניקות כמו ציור, פיסול, עיסת ניר, וכדומה) כך היא גם תהנה מהחברה של ילדי החוג, גם תכיר טכניקות חדשות וגם תהנה תלמד עוד ועוד

ורדה 1

New member
מסכימה עם אילאיל! ואגב, ממה שבדקתי באזורנו (אם אני זוכרת נכון, אנחנו גרות באותה עיר...) לא מצאתי חוג ציור לילדים בגיל של בתך.

למעלה