רציתי להתייעץ אתכם

e m a n u e l a

New member
רציתי להתייעץ אתכם

יש לי ילד בן 3 וחצי שבספטמבר ילך לראשונה לגן ילדים. הוא עדיין איתי בבית. רציתי להייעץ איתכם בנושא. הבן שלי (טוב, הרבה הורים חושבים כך על הילד שלהם) הוא ילד מחונן. זה גנטי אצלנו, גם בעלי כזה, וגם הקטנצ'יק. הוא מאד ורבאלי (מדבר בלי סוף, ומספר ומתאר מה חווה ועוד) למה עליי לשים לב בגן הילדים? מה חשוב שאומר לגננת בנוגע לבני, או שפשוט לתת לה להכיר אותו? האם הוא צריך יחס מיוחד מפני שהוא מאד מאד בוגר לגילו? הוא יהיה בן 4 כשיכנס לגן וכבר היום הוא מתנהג כמו ילד בן 8. לא שלכנו אותו לאיבחון כי זה נראה לי מיותר. אני קצת מודאגת וחוששת שאולי ישעמם לו לאחר כמה ימים שם ואין לי כלכך את האפשרות הכלכלית לתת לו מעבר למה שיתנו לו בגן. האם למישהו יש נסיון ויוכל לייעץ לי מה מומולץ או כדאי להסביר לגננות, אם בכלל? ולמה חשוב לשים לב בבחירת גן? המון תודה לכם

טאשקה

New member
למיטב ידיעתי יש גן לילדים

מחוננים בגבעתיים. בדקי זאת באזור מגורייך. אולי כדאי להכניס אותו לגן כזה.

אלדורית

New member
בלי קשר להיותו מחונן

את צריכה לשים לב בגן לכל הדברים הרגילים: בטיחות המקום והתאמתו לילדים, אופי הצוות וגישתו, ולבסוף סדר היום המוצע בגן. את יכולה לספר לגננת שהילד שלך חכם מאוד, אבל אם את בוחרת גן בקפידה, אז את מן הסתם בוחרת גם בגננת מספיק רגישה שתבחין בכך גם מבלי שתאמרי לה, ואם היא מספיק מוכשרת ומיומנת, היא גם תדע לדאוג לכך שהילד שלך לא ישתעמם (אין פירוש הדבר שהיא תתן לו שיעורים פרטיים בגאומטריה, אבל שהיא תדע לכוון אותו למצוא ענין במה שיש בגן). הגננת לא צריכה להיות עילוי בעצמה כדי להיות גננת טובה מספיק עבור בנך. היא צריכה להיות "פשוט" גננת טובה (ומנסיון כאמא, זה בכלל לא מובן מאליו). היא צריכה להיות חמה ואוהבת, ויחד עם זאת סמכותית ובטוחה בעצמה. לגבי בחירת גן, יש מאמרים בפורום שכדאי לך לקרוא (חפשי דרך מאמרים, למעלה).

למעלה