רציתי להתבכיין

רציתי להתבכיין

ברגע של שפל גדול רציתי לפתוח פוסט חדש, של להשפריץ רחמים עצמיים. ואז ראיתי שהקדימו אותי, והמילה "ייאוש" כבר נתפסה

אני לא קוראת את ההודעה של פיברומן בשלב זה
כי אני חלשה מדי מכדי להתמודד. אבל אקרא ברגע שאוכל.
היו לו שני סעיפים, של התבייכנות גולמית, אבל גם היה איזה מוסר השכל שרציתי לחלוק עם הפורום. עד שהגעתי למחשב כמובן שאחד כבר שכחתי
.

אבל אני חייבת להגיד שמרגע שנכנסתי לפורום כבר הרגשתי יותר טוב.

אז היום עברתי כמעט את כל הסקלה של התת"כ:
אחרי מאמץ "קוגניטיבי" ממש מטורף אתמול. שום מאמץ פיזי רק מחשבתי, קמתי היום עם "שפעת" ממש קשה וכל הג'ז, כצפוי. הרגשתי רע מאד מאד.
ואז הצלחתי לאפשר לעצמי לנוח כמה שעות, ממש בשכיבה וזה, עם אקמול.

ואז ניסיתי בכל זאת לעשות מה שתוכנן להיום, וציפיתי מעצמי למהדורה מצומצמת ככל האפשר.
איכשהו הצלחתי לעשות, וגם בשל חברה נעימה אפילו להרגיש עם מצב רוח ממש מרומם.
ואז.. עשיתי מאמץ יתר כמובן. וחטפתי אותה, ביג טיים

כצפוי למי שמפר את חוקי "מעטפת הפעילות". כל הקיום שלי כואב כואב. בכל מובן ובכל העומקים.

ואז הבנתי שהרגע המדויק שבו כריתי לעצמי את הבור הזה, היה רגע שבו הרשתי לעצמי "לשכוח", ממש לרגע, את המחלה.
בגלל שהאנשים שנפגשתי איתם לא יודעים שאני חולה על הייתי על מתכונת "המשחק" ואז בטעות גם קניתי את השקר של עצמי.

אז אני מקווה שאזכור את זה להמשך. זה הרגע המסוכן, כשפתאום מרגישים טוב (יחסית) ומדמיינים ש"זה הכל בראש שלנו" ואולי אני מדמיינת את המחלה והיא לא באמת קיימת, או שאם אני מרגישה יותר טוב זה אומר שאולי זה יעבור..., וטראח!

לפנים

אז לא זוכרת את התובנה השנייה שנבעה מתוך הכאב והיאוש והמחשבה שהגעתי לקצה כוח הסבל. אם אזכר אכתוב, אם זה חשוב כמובן..
אבל ברגע שנכנסתי לפורום, עצם זה שיש פה עוד אנשים שמרגישים כמוני, והידיעה שמבינים גם אם לא אסביר את עצמי טוב, וזה שמותר לשפוך ולבכות ולקטר ולבוסס בהרגשה הרעה - כבר הרגשתי יותר טוב, נפשית. הגוף זוועה, מוות. והראש.

אבל נראה לי שמפה אני אתחיל לצאת מהבור וממעגל הטמטום של תפקוד לא מחושב.

אה, אולי זו היתה המחשבה השנייה: שברגעים של האופוריה נזכרתי שוב איזה אבסורד זה שיום חמישי אחה"צ זה הרגע הכי כייפי שלי של השבוע, שם אני מתמלאת כוחות. כי זה תחילת תחילת הסופ"ש. וזה אומר שיש לי יומיים שלמים האפשרות לא לעשות כלום ולהיות "בחופש".
זה אבסורדי כי זה לא שאני עושה משהו אחר בימות השבוע מאשר בסופי שבוע. אבל עצם הידיעה שזה סופ"ש ואני לא חייבת להרגיש אשמה או תסכול מזה שאני לא אמורה לעשות שום דבר, זה מרומם את הנפש מאד.

מוזר... אבל 48 שעות של מנוחה ביי דפינישן, ביומן, עושה את זה.

ובברכת סופ"ש טוב אסיים (כי כבר חצי שעה יום שישי
)

מכירה את ה"לשכוח" הזה

גם אני נופלת אליו לעתים, ואכן, יש לו מחיר לא קל.
&nbsp
מקווה שהסופש עבר עליך בנעימים ושנחת הרבה.

kaktus14

New member
ויויאן היקרה. ליבי ליבי אליך

מבינה כל מילה ומזדהה. מקווה שזה עוזר לך. בדרך כלל ה"כולם באותה סירה" עוזר.
יש בין החברחם שלי בפייס בלחורה שכל הזמן כותבת פוסטים.
בדרך כלל פוסטים עצובים וכואבים.
כששאלתי אותה למה בחורה צעירה וכלכך הרבה כאב
ענתה שככה יש בחיים. הרבה כאב.
ועכשיו אני קוראת את מה שכתבת וממש כואב לי עליך.
אני מרחמת ממש על הבחורה הצעירה והיפה שלא חסר לה כלום ורק כאב מסביבה
כשאנחנו מחפשות קרן אור ונותנות כל כך הרבה למענה.
גם לי לפעמים יש רגע שיכחה. רגע מופלא ממש.
אני אפילו עוצרת באמצע מה שאני עושה וחשה את הרגע.
כך שאני לא מרחמת עליך שנתת את כל כוחך. זה סך הכל הברירה היחידה שיש לנו.
וכבר כמה רגעים כאלו יש לנו. ממש ספורים. כך שהמחיר לדעתי ממש סביר.
תזכרי את הבריא שברגע ולא את המחיר.
מחבקת אותך מלא מלא. מאוד ריגשת אותי. כתבת יפה.
ושולחת לך המון אנרגיות ורודות סגולות וצהובות ונוצצות כאלו.
ואת יודעת מה, לפעמים חוץ מסופי שבוע יש גם ימי חופש.
אז תקחי לך מידי פעם.

אני מקווה שמאגר כוחותיך כבר מתחיל להתמלא.

המון תודה

את צודקת שאולי באמת אני צריכה יותר "לקדש" את הרגעים שמרגישים יותר טוב. כמה בקלות אנחנו מקבלים אותם כמובן מאליו, ושוכחים כמה רע אפשר להרגיש.
ודווקא באמת לנצל את הרגעים האלה למשהו שווה באמת. אם כבר לשלם מחיר אז באמת שישאיר אחריו טעם מתוק.

המאמץ יתר שלי היה מטומטם מאיך כמותו, קשור לכביסה. הוצאתי אנרגיות שיכולתי להקים איתן את הכפר האולימפי בריו, על לשנע כביסה ממקום למקום, ולגמור את עצמי בשביל כביסה. לא, זה לא היה שווה את זה. כביסה זה חשוב אבל לא להרוג את עצמך עליה.

האנרגית הצבעוניות התקבלו בברכה
אנסה לשמור עליהן.

וכן, לקחת יום חופש גם אם הוא לא כתוב ביומן זה באמת מאד חשוב. הצלחתי לעשות בודדים כאלה (חבל שאני צריכה להגיע למצבים ממש גרועים כדי "לפרגן" לעצמי כאלה).
ואני קוראת להם "יום של פנסיונרית". לעשות לאט לאט דברים כייפים אבל הכי בקטנה, לשבת לאכול איזה מאפה נחמד בבית קפה, בלי לחשוב על כלום. על המשא הכבד של החיים. כאילו אני פנסיונרית ואף אחד לא רודף אחרי. כשעשיתי אותם הם היו ימים נפלאים, בעיקר כי עשיתי מאד לאט ומעט והתענגתי על הקצת הזה בלי להרגיש את התסכול שאני לא יכולה לעשות יותר.
או במלים אחרות: להוריד מעצמי ציפיות.

ברכות ושבוע טוב

Sigal H

New member
מה שעוזר לי ברגעים כאלה

כשאני שמה לב שעברתי את הגבול, הוא הפתגם הספרדי האלמותי - que me quiten lo bailado, משמע: שיקחו ממני את מה שכבר רקדתי.
נכון, נסחפתי והגזמתי ואני הולכת לשלם על זה ממילא, אבל היי - אם כבר עשיתי את זה, לפחות אשמח על הטוב שהיה בזה

&nbsp
חיוך וחיבוק,
סיגל

ו אולי

New member
מזדהה מאד עם הגישה הזאת

בעיקר ביום שאחרי מודפיניל, כשכצפוי משלמת על התפקוד של היום הקודם

אוי. לגמרי.

בגלל זה הפסקתי גם לקחת את הכדור הזה. למרות שיש לי אישור לקבל אותו בהנחה לעוד חמישים שנה לפחות.
ה"קנס" שצריך לשלם עליו כל כך גבוה מבחינתי, שאני חושבת שלוש וארבע פעמים אם שווה או לא שווה לקחת אותו.

ו אולי

New member
הוא מאפשר לי טיפת איכות חיים ושליטה מסויימת בתיכנון הכוחות

אני נעזרת במודפיניל on & off יותר מעשור, בלעדיו לא הייתי מצליחה לעמוד במסגרות של לימודים ועבודה.
החופש הזמני והחלקי מהעייפות ומהפוגיות שווה לי את הקנס, והתזכורת שיכול להיות אחרת עוזרת לי לשמור על השפיות.
למדתי במשך הזמן איך להקטין את הקנסות ובעיקר מתי עדיף שלא לקחת אותו.

היום למשל הייתי חייבת לצאת מהבית ולהיות יחסית קוהרנטית, עמדתי בזה בכבוד בזכות המודפיניל, ובדרך הביתה אפילו הצלחתי לעשות קניות. יודעת שמחר כנראה שאשלם על זה, זה בסדר וצפוי, ושמחה שיש לי את הבחירה.

תודה לכולן על המילים החמות והמעודדות

אבל להגיע ל"שיא" כזה שהוא כמעט מאני של לשכוח שאני חולה, לפחות בסיטואציה הזו - לא היה שווה את זה.
אני בעיקר רוצה ללמוד איך לעצור את עצמי ברגעים כאלה בהמשך.

אכן, המחיר ששילמתי היה כל כך כבד שזה כמו הבחילה שתהיה לך אחרי אכילת קילו סוכר (לא שעשיתי את זה, רק לצורך הדימוי). נורא, ואתה רוצה להחזיר את הגלגל אחורה ולא לעשות את הדבר שגרם לזה.

את המשפט בספרדית אני אשנן. הוא מדויק לגמרי להרגשה.

לדאבוני היה לי סופ"ש של מחלה ביג טיים, גם היום ממשיך. וזה לא מפתיע, אז לפחות זה שזה "עושה שכל" זה גם משהו, להבין למה זה קשור וכך איך אפשר יהיה להמנע להגיע לשם בהמשך.
אני "בלמידה" איך לא להיות בהלקאה עצמית, שהרי זה אחד הדברים שהכי סוחטים אנרגיה. אז מנסה ללמוד "לקח" מבלי לעשות מזה הלקאה: איך עשיתי את זה? הייתי צריכה לדעת יותר טוב! וכד'. אלא לקחת את זה כמו שזה.
נפילה. נחים, וממשיכים הלאה. אבל לאט

תודה. באמת. שיש מקום שאפשר לשפוך את זה. ושיש מי שמבין

למעלה