רציתי להריץ הצעה

בן הרב

New member
רציתי להריץ הצעה

אני קורא הודעות בפורום שנוגעות לליבי ואז מגיע איזה מטורף אחד ששם גרפס, או פלוץ, ונעלם. אבל הריח שהוא משאיר אחריו, ממש מגעיל אותי. אני למשל לא הגבתי בשרשור על החינוך החרדי, כי אין לי מספיק זמן, וכוחות הנפש, להתמודד עם מה שעברתי בצעירותי, באיזה שהוא מקום אחרי הליכה לפסיכולגים, (כן לכל המציעים למיניהם אני הייתי צריך את זה, אחרי סדרת החינוך שעברתי) דחקתי את זה אי שם באיזו שהיא פינה בראש, ונותן לזה להשתחרר מפעם לפעם מה שרציתי להציע זה שכל פעם שבא איזה פלצן כזה לכאן, פשוט מאד אל תתיחסו אליו, שהרי הוא בין כה לא רוצה לשמוע מה שיש לנו לומר, וגם לא נשכנע אותו, (כמו אותו אחד שטוען שלא מרביצים בחינוך החרדי השם שיעי פישר מתלמוד תורה הדר ציון אומר לך משהו? ומה עם המנהל הדגול גמליאל בטלמן רוצח לא קטן, זה אומר לך משהו? השם אורי תפילינסקימתלמוד תורה מקמניץ אומר לך משהו? ועוד היד נטויה) אז אניע חושב שפשוט צריכים להחעלם מהם וגמרנו למה צריכים להתעצבן כל פעם מחדש הייתי מאד שמח לשמוע את דעתכם

בן הרב

New member
רק לאזהירך יש הרבה מהם

הוא היה מלמד שלי בקמניץ וחוץ מזה שהיה מנייק בכללות סיפור אחד חרוט לי עמוק בלב פעם אחת הוא מצא אצלי סוכריות בהכשר הרבנות, נו אני כבר ידעתי שטוב לא יהיה מזה. אחרי ההפסקה, כשהוא נכנס לכיתה, הוא התחיל לספר איך שיש לו קשרים בהבדץ, והוא ברר שהסוכריות האלה הם טריפה ממש, (להזכירכם הרבנות) עכשיו כבר הייתי בטוח שטוכ לא יצא מזה. הבן אדם שם אותי על עגלה שסוחבים מקררים. והעביר אותי בכל התלמוד תורה. מכיתה לכיתה. בכל כיתה הוא נעצר והכניס בי איו טאטנס טאטן אריין, למי שלא מבין "מכות רצח" וציווה עלי להכריז בקול "ככה יעשה לילד שאכל סוכריות לא כשירות" אחרי תקופה פגשתי אותו כאן באמריקה והוא נגש אלי בחיוך איך בין דא פאר א ויכטיגע צוועק אז שאלתי אותו וואס איז דו ביסט שוין נישט קיין רבי ושלחתי אותו כיביני מט

אני מכיר את הנפשות הפועלות ב

הדר ציון ובקמניץ אך כמשפטן הייתי מציע לא לדבר על שמות ספיציפיים, וכל עוד אין לך ראיות לטיעונים ניתן לראות בכך לשון הרע והוצאת דיבה [החל גם על כלי תקשורת אלקטרוניים כרשת האינטרנט]. לדעתי גם אם היה משהו בדברים מכאן ועד לקרוא לאדם "רוצח" הדרך רחוקה, וגם אם הוא נתן "שנדלך" באוזן למי שלא רצה לאכול ואתה בטח יודע למה הכוונה לא צריך לעשות לו דמוניזציה. גם אם מישהו רוצה להראות קבל עם ועולם כמה החינוך שם לא טוב בטיעונים כדרך אנשי המחב"ת לא צריך להגזים וגם מבחינה טקטית זה לא משכנע ובסוף זה פועל כבומרנג עצמי, שלא לדבר על כך שאתה מתייג אוטומטית את עצמך בעבר ואת כל הקהילה החרדית איתך כילדים מוכים שסבלו התעללות מה שלגמרי לא נכון, וודאי שכל קשר בין ההכאה בחיידרים לתופעת החזרה בשאלה הינו מקרי בהחלט. חכמים הזהרו בדבריכם שמא יבואו אחריכם מי שישתו ממקום המים הרעים וימותו

לבן הרב

ולבן הרב, ההודעה לא מכוונת נגדך אני בהחלט מבין מה עברת וגם אני חטפתי מכות מדי פעם ב"רצועה דקה" [מזכיר לך מישהו? לא יודע אם בזמנך, אבל היה זה רב´ה שקנה במיוחד רצועה דקה עפ"י הנאמר באחד הספרים שיש להכות התלמידים ב"רצועה דקה" בלבד ולא ב"גסה" או במקל שלא להכאיב יותר מדי]. מקווה בשבילך שתתגבר כארי ואולי תחשוב על דרך נאותה להחזיר להם כגמולם הטוב. אבל ברמה הכללית כמי שמגיע משם אני חושב שהקונספט של ילדים חרדים כמי שסבלו/סובלים מהתעללות פשוט אינו נכון, יש גם לזכור שמי שחטפו מכות היו בדר"כ ה"תכשיטים" שבסוף אכן חזרו בשאלה [למזלי בחיידר הייתי חננה לא קטן וילד טוב ירושלים], אבל לא מדובר במדגם מייצג של מכות רצח ללא הבחנה לכל ילד חרדי.

בן הרב

New member
פטיש!!

נו לעבור מחנון לפטיש אני מאמין שזו לא דרך קלה בכל מקרה! כל השמות שהיזכרתי הם אנשים ששבעתי מנחת זרועם, באופן אישי! ולידיעתך, אני לא הייתי תכשיט, פשוט מאד סבלתי מדבר שקוראים לו, היפארקטיב, שהיום מוכר בכל מוסדות החינוך הנורמליים, ולנושא המשפטי, אני גר בניו יורק, ואני לא אזרח ישראל, אז אני לא חושב שיש כאן מקום לתביעה, חוץ מזה, שלא הייתי מתנגד אם מישהו מהם היה רוצה לפתוח את זה, אני בטוח שעוד אמצא כמה חברים מהחידר, שזוכרים אותם, מה שבטוח, שאח שלי הגדול שבמקרה היה השפיץ של החידר, וגם זכה להרגיש את נחת זרועם, היה מת להעיד נגדם וכו´ ועוד דבר פטיש יקר! הקונספט של הילדים החרדים לא מענין אותי, אני רק יודע מה שאני וכל החברים שלי, אני חוזר! כל החברים שלי, סבלו בחידר, הבן אדם? שקוראים לו שיעי פישר, היה אומר שמלמד שלא נתן לכל הפחות פעם אחת בשבוע מכות, (לכל ילד בכיתה) לא יכול לקיים את חושך שיבטו (מצטוטי שיעי פישר כיתה ז הדר ציון) וגם היה נאה דורש ונאה מקיים ועוד דבר קטן לסיום, מי שחושב שבגלל מכות עזבתי את הדת, הרי הוא בן אדם ללא חוט שידרה, אפשר לומר שזה זירז או הוסיף למשקל, אבל עזבתי את הדת, בגלל שאני בן אדם חושב, ומי שחושב מבין שהדת היא לא יותר מסתם גן עדן לשוטים, שהרי שום דבר לא קורה לך בגלל מעשה שעשית, אלא הכל בידי שמים, ולכן! אין לך בעיות, ואין לך אחריות, (כן כן לקום כל בוקר לתפילה זוהי אחריות גדולה, חחח אבל ללכת לעבודה זה בכלל לא אחריות, סתם מאיזו שיחה שהיתה לי עם מחבת) וכן הלאה לא אאריך כי לי אין סבלנות לקרוא דרשות ארכות של אחרים וכידוע מאן דעליך שניא לחברך לא תעביד

הוו מתונים בדין

לבן הרב, ידעתי שתקח את זה אישי וחבל שכך, סחת´ן על העקיצה על הדרך מחנון לפטיש, אהבתי. וכפי שאתה יודע לא קלה היא לא קלה דרכינו. אני בטוח גם שמילד היפראקטיבי לבן אדם חושב בעל חוט שדרה עברת גם אתה דרך לא פשוטה
אבל מתגברים על הקשיים. ולעניינו כבר נאמר "וכפטיש יפוצץ סלע" דברי תורה נמשלו לפטיש מה פטיש זה מפוצץ סלע לשברים רבים ואין אחד מהם דומה לחברו כמלוא נימה כך בדברי תורה 70 פנים ומה שראה זה לא ראה זה. אתה ראית את הפטיש בראש של שייע פישר אני ראיתי גם דברים אחרים. שום דבר אינו שחור ולבן וממש אין טעם להסחף באופן מכליל. אני מאמין לך שסבלת ואם תרצה אני יהיה גם מוכן להעיד שהיו שם מכות, אם תחפש עדים. ואתה ממש לא צריך להתנצל על כך שכן או שלא היית "תכשיט" ושאחיך היה שם "שפיץ" [משהו כמו פטיש אבל מחודד]. לא זה הענין. אני מדבר מידע אישי לא פחות ממך, אני כנראה למדתי במקומות האלו הרבה לפניך אבל אני מכיר את הנפשות הפועלות אישית ואני מתאכזב לבשר לך שהגזמת ונסחפת קשות אנא להכנס לפורפורציה לא מדובר בחבורת "רוצחים" "אכזריים" ו"מתעללים" למה לברוח לפינות? מדובר באנשים כמוך וכמוני [או לפחות מי שאנו היינו בעבר] לא מדובר במפלצות אדם, אלא במלמדים שבסך הכל הם אנשים ולא חיות אבל בצורת התרבות שהם גדלו בה לגיטימי להשמש בכח פיזי ע"מ להשתלט על הילדים. אני לא מצדיק את זה הדברים לא ראויים אבל אסור לאבד פרספקטיבה ותמיד תמיד כדאי להיות מתון ולא להסחף. כיון שלמרות כברת הדרך שעשית אין לך סבלנות לקרוא דרשות ארוכות של אחרים אעצור כאן. ועיצה טובה ידידי אין צורך לקחת דברים אישית, לגיטימי שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה אני בהחלט מבין מה אתה עברת אך החוויות שלי משם היו שונות.

בן הרב

New member
אולי כדאי שתבדוק תמסרים שלך

ואולי כדאי שתקרא את מה שכתבת ועיצה טובה ידידי אין צורך לקחת דברים אישית, לגיטימי שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה אז אני חושב, או סליחה לא חושב אלא יודע! שהם "רוצחים" "מתעללים" "וסדיסטים" וזכותך לחשוב אחרת או ועוד דבר אחד, אני לא זוכר שביקשתי ממך שתכין אותי, אני לא צריך את ההזדהות שלך,

בהחלט יש קשר בין החזרה בשאלה

להתעללות בחיידרים מי שאומר לא כך הוא או מחב"ת או טיפש גמור שאין לו שכל בראשו

שניה, שניה,

מי זה גמליאל בטלמן? הבן שלו, שמואל יוסף, לא היה במקרה חבר טוב שלי? או שזה דוד שלו?..

למעלה