רציתי להעלות דיון

אפרת*

New member
רציתי להעלות דיון

ששונה מרוב הדיונים על עניינים היום יום... למה משמשת כליאת הפושעים? האם זה לנקמה? הרתעה [האם אדם, שעשה את המעשה השפל ביותר, מותר להרוס לו את החיים ע"י כליאתו למשך 25 שנים ויותר רק לצורך הרתאה?]? הרחקתו מהחברה [ועוד פעם, אותה שאלה?] ובאותו עניין- עונש מוות כן או לא?

שלתי

New member
תגובה

גם הרתעה וגם הרחקתו מהחברה...אין בזה משהו עד כדי כך רע...ויש בכליאתו נסיון להרתיע אותו מביצוע עברה כזאת שנית.... הרבה פעמים בעצם מה שמנסים לעשות זה לשקם את האסיר... לגבי עונש מוות, אני לא יודע

CANDY MAN

New member
יופי יש לנו פסיכים בפורום....

מה זאת השאלה המטומטמת הזאת? נראה לך שאדם שרצח מישהו צריך להיות משוחרר? נראה לך שהוא לא מסוכן לציבור? ברור שמדובר פה בעונש על מעשה ולא בנקמה!!! נקמות עושים במאפיה. אנחנו מדינה מתוקנת (יחסית) וכל מי שמבצע עונש צריך לשבת בכלא כדי להענש וכדי שלא יהווה סכנה לציבור. עונש מוות? לא! מי שרוצח צריך להירקב 25 שנה בכלא מבלי לקבל את העונש הקל ביותר. מוות! מה תעדיפי את עונש מוות או מאסר למשך שלושים שנה? ברור שמוות~! לכן אני אינני תומך בעונש הזה מה גם שהוא בלתי ניתן לביטול! ואם אדם ימצא לא אשם לבסוף כמו שקרה כבר בעבר אז יהיה בלאגן גדול.

אפרת*

New member
למקרה שלא הבהרתי את עצמי

לא הבעתי דעה בנושא, העלתי נושא מתוך רצון לשמוע את דעותיכם וגם מתוך מחשבה שזהו נושא ראוי לדיון. בכל מקרה, אני ממליצה לך בהמשך לנסח את הודעתייך בצורה יותר מתורבתת, ככה יהיה יותר קל להתייחס לדעותיך נטו.

CANDY MAN

New member
אוווףף איתכם...

מה נעשתם כל כך כבדים. בתור אחד שנמצא בפורום הזה מאז הווסדו אני יכול להבטיח לך שאף אחד פה לא נעלב מאף אחד אז בבקשה להירגע ולא לקחת ללב.

Vendetta

New member
הרתעה כמובן היא הגורם החשוב ביותר

וגם מכיוון שפושעים צריך לאסור מלהמשיך ולבצע את רעותיהם. בקשר לעונש מוות - לא.

yariv~2

New member
בעיקר להרתעה

וכן שמירה על הציבור מפני הפושע.. עונש מוות הוא נכון, אבל מאחר והסכנה להדרדרות העניין עד כדי משטרים אפלים גדולה.. אני איני תומך בו. לעומת זאת.. לדעתי מערכת המשפט בישראל פושעת לציבור בהטילה עונשים קטנים\מופחתים ועם כמה שיותר רצון "לעזור" לפושע. ובסופו של דבר העניין מתנקם בציבור.. עונש המאסר על פשעי אלימות צריך לעלות בפי שלושה לפחות מהמצב כיום לשם הרתעה מספקת.. (למשל רוצח - 50 שנות מאסר, עד המוות בכלא.) לא רק שזכותינו להרוס לאותו אדם את החיים אלא זוהי אף חובתינו המוסרית.. (המשפט עוות מעט ממטרתו הקודמת לשם העניין..) אדם שהרס את חייו של אחר - ראוי שיהרסו חייו.

למעלה