רציתי להיות מורה

רותם86

New member
רציתי להיות מורה

פעם שהייתי קטנה החלום שלי היה להיות מורה לספורט.. אבל עם כל בעיות ההתנהגות השונות שיש לנו היום במערכת החינוך העניין כבר לא כל כך נראה לי.. אני רוצה להיות מורה טובה אבל עם כלים להתמודדות מול כל בעיות אלו.. ההתנהגות של תלמידים היום ממש מביישת בפני מורים והורים ואני חושבת שאלו שלומדים את המקצוע צריכים לקבל גם דרכי התמודדות עם זה... חשבתי לשלב לימודים בין השניים ואינני יודעת כיצד... ??? תודה

דנה5555

New member
לא הבנתי למה הכוונה...

לשלב בין השניים...בין מה למה?? רותם, בכל מקרה..רוצה למשוע עצה מכל הלב?? ... אל תכנסי לזה בכלל...בטח לא במשרד החינוך...אם תוכלי לפתוח משהו פרטי..בכייף...אבל למערכת החינוך הפורמלית... לא כדאי להכנס...משום בחינה... בהצלחה !

לב אם

New member
יש לי חברה שמלמדת חינוך גופני

במכללת קיי בבאר שבע, ומהשיחות אתה אני רואה שהם כל הזמן עם היד על הדופק לגבי הבעיות ואיך מתמודדים אתן. זה אחד הנושאים המרכזיים שבמתווה הלימודים - להוציא מורה טוב שיש לו את היכולת, הידע והכלים להתמודד. ואני יכולה לחזק מנסיוני כאמא שאחת הדרכים המצויינות להתמודד עם קשיים מכל הסוגים אצל הילדים היא דרך החינוך הגופני, בין אם זה בבית הספר עצמו ובין אם בחוגים ובמערכת הלא פורמלית. אם את חושבת ללמוד את התחום מציעה שתשימי דגש בחיפוש מקום לימודים, שאכן נותן את הכלים להפוך למורה טוב ולהתמודד עם מה שקורה.

רותם86

New member
לימודים

נראה לי מעניין השילוב של חינוך גופני /פע"ג ובעיות התנהגות... אולי משהו יותר קרוב אני מגיעה מאזור המרכז.. משהו שמע על לימודים דומים באזור??? תודה

לב אם

New member
אני אפתיע אותך

ואגלה לך שגם וינגייט זו מכללה להכשרת מורים, והיא כמובן גם המובילה בארץ בתחום החינוך הגופני (לא סגורה לגבי רמת לימודי החינוך ובעיות התנהגות, אבל אפשר לבדוק) מקום נוסף שיש בו לימודי תנועה, אם כי נדמה לי שלא ממש תואר בחינוך גופני ובלי התוספת של תעודות מדריך, זו מכללת סמינר הקיבוצים. אבל כדאי לדעת שבאר שבע היא גם מקום זול מאד לסטודנטים. הבת שלי לומדת עכשיו בצפון ומשלמת על המעונות פי שניים מאשר בבאר שבע, ועם פחות מילגות (למרות כל הרעש על מילגות מיוחדות לצפון). אז אם זה לא מישהו נשוי שצריך להיות עם המשפחה, שווה לבדוק את כל האפשרויות

לב אם

New member
יכול להיות שיש עוד מכללות שיש בהן

חינוך גופני, אבל אני חושבת שאלו שלוש המובילות בארץ.

רותם86

New member
תודה רבה

תודה על העצות.... כן כן... חיפשתי מקום ללמוד והתעניינתי בכל המכללות... מצאתי שבוינגייט יש מסלול חדש 4 שנתי של ניתוח התנהגות. יש להם אתר שלם... נכנסתי גם לאתר של ד"ר איתן אלדר (כמרכז המסלול הזה), למדתי קצת יותר בנושא ואני הולכת לדבר איתם אחרי החג... מעניין מאד כדאי להסתכל באתר שלהם... www.wincol.ac.il/winaba

לב אם

New member
נשמע מעניין

מה זה ניתוח התנהגות? האם זה קשור לחינוך גופני? זה לתואר ראשון?

רותם86

New member
ניתוח התנהגות

בוקר טוב... ניתוח התנהגות מהו? גישה בפסיכולוגיה המסבירה התנהגות. ייחודה הוא בכך שזוהי גישה יישומית הנותנת כלים פרקטיים איך לשפר התנהגות יש להם אתר באינטרנט... יש גם מסלול יחודי של ניתוח התנהגות 4 שנתי- לתואר ראשון בחינוך גופני והתמחות של 4 שנים בניתוח התנהגות או מסלול למשתלמים בעלי תואר ראשון- של שנתיים בהצלחה

למעלה