רפואת שיניים (איפה הסאקשן שלי?)
אהלן אהלן, אוקיי, אני לא יודע מה בדיוק את רוצה לדעת, אז אני פשוט אספר לך על הלימודים. כל דבר נוסף שתרצי, את מוזמנת לשאול. כמו-כן, יש כאן לינק
לטורים שלי בIDF2000, שם אני מספר די הרבה ממה שעובר עליי. בקיצור, הלימודים ב"הדסה עין-כרם", הפקולטה לרפואת שיניים, הולכים ככה: 1. שנה א´ מוקדשת ברובה למקצועות כלליים, כמו כימיה על כל סוגיה, פיזיקה, מחשבים, סטטיסטיקה, ביולוגיה, וקורסים אחרים שהקשר ביניהם לבין הרפואה הקלינית די קלוש. עם ההתקדמות לסמסטר השני, מתחילים גם ללמוד היסטולוגיה, אנזימים, פיזיולוגיה וכו´, וזה כבר יותר מזכיר את העסק. (בשלב הזה אני נמצא עכשיו). אפילו מקבלים חלוק, ככה שכבר אפשר להצטלם ולהתלהב מהלוק. אגב, לחולים ב"הדסה" לא אכפת מי סטודנט ומי לא - כשעוברים לידם עם חלוק בדרך לכספומט, יש יראת כבוד מסוימת. את רוב הקורסים לומדים יחד עם "רפואה כללית" ובחלקם הגדול גם עם "מדעי הרפואה" ועוד כל מיני נספחים, ולפעמים מגיעים לכמויות של 300 איש בכיתה. לא נחמד, ויש מלחמה על הכיסאות, אבל זה לא נורא. גולת הכותרת מבחינת רפואת השיניים בשנה זו הם הקורסים "מבוא לבריאות הפה" ו"קריאה מדעית". שני הקורסים קלים ונערכים באווירה הסחבקית של החוג לרפואת שיניים. 2. השנים ב´ וג´ (פרה-קליניות) מוקדשות ללימודי כל מיני דברים שקשורים לרפואה (מעניינים יותר או פחות). הקורס הכי קשה וארוך הוא אנטומיה, שנמשך על פני שנה שלמה וכולל אינספור שיעורים ומעבדות דיסקציה. לנו ברפואת שיניים קל יותר - לא לומדים את פרק ה"גפיים". במקומו הוכנס קורס בשם "מורפולוגיה של הפה". בשנה השלישית נערך סמינר, שבו כותבים את עבודת הB.Sc (תואר ראשון ברפואה). 3. השנים הקליניות הן כיפיות מאוד, אם כי עמוסות, משום שהן כוללות את הסטאז´ בתוכן. ז"א שגם לומדים את כל ענפי רפואת השיניים, וגם מטפלים בחולים אמיתיים במרפאת הסטודנטים. בשנה השישית עושים עבודת D.M.D (דוקטור לרפו"ש) ונבחנים בבחינות הרישוי. בסך-הכל הלימודים ב"עברית" נחמדים יותר מאשר בבית-ספר לרפואת שיניים בתל-אביב. התלמידים מתגבשים לקבוצה מאוד כיפית מהר מאוד, אפילו לפני הלימודים (בשבוע האוריינטציה שנערך שבוע לפני פתיחת סמסטר א´). גם המרצים מפגינים יחס אנושי, נשארים בהפסקות ועושים הרבה יחסית למען הסטודנטים (ראיתי מקרים של מרצים שהגיעו לתמוך בהפגנת הסטודנטים לרפואה כנגד האגודה, ומרצה שהרגיעה בחיבוקים תלמידים היסטריים בזמן בחינה). בפקולטה לרפו"ש גם מתמנה לכיתה טיוטור, שאליו פונים חברי הועד בכל עניין שהוא. בקיצור, זהו. כל דבר נוסף שאת רוצה לדעת - את מוזמנת לשאול. ולדי רפו"שניק גאה, שנה א´, האוניברסיטה העברית