רציתי לדעת..

pink101

New member
רציתי לדעת..

האים יש לאישה מעלה גדולה משל הגבר מבחינה רוחנית? אם כן, איפה זה מוכח? אם תאמרו שלגבר והאישה שווים, זה לא נראה בשטח.. נראה שלגבר יש הרבה יותר יתרונות בקטע הרוחני. כמובן שזה מתבטא במצוות שגבר מקיים ואישה לא. מה גם שאנו אומרים שלא עשני אישה! איפה שוויון? איפה המעלה של האישה?

על קצה המזלג ...

אני מקדים ואומר שאינני יכול להביא מקור מכיוון שאינני זוכר , אבל הכיוון הוא לקוטי הלכות. מצד אחד , לגבר יש יתרון מכיוון שעליו מוטלת המצווה ללמוד תורה ו... "תלמוד תורה כנגד כולם". אולם הצד השני , שאת מקורו אינני זוכר , שבאשה יש מעלה שהיא ממילא כבר יותר מתוקנת ונדרש ממנה פחות עקב כך. רמז לזה - שעשני כרצונו , שפירושו , שה' עשני באוםן היותר קרוב לרצונו. משם מובנת הסיבה שאשה היא יותר קרובה למדת הדין , שאנו יודעים שרצה הקדוש ברוך הוא לברוא את העולם דווקא במדה זו. ואף צדיקים גדולים , כאשר הם עולים במעלות הקדוש , הם מגיעים למקום בו הם בעצמם מבקשים מה' - אנו רוצים שתלך איתנו כפי שרצית מלכתחילה , במדת הדין. הנשים , לא מגיעים לשם מצד עבודתם , הם כבר שם מעצם בריאתם. זו מעלת האשה על האיש כפי הזכור לי באחד ממאמרי לקוטי הלכות. אם אני טועה , אשמח לקבל הערות והארות.

1321

New member
"נשים דעתם קלה"....

לפי איך שזה נשמע זה אומר שנשים לא כ"כ חכמות או לא רציניות---הרי נאמר "דעתן קלה"....... אבל מה זה דעת? דעת זה לשון חיבור לשון יחוד.....כמו:"ואברהם ידע את שרה"....אין כאן מדובר בדעת שכלית אלא בחיבור רוחני..... ולכן האישה...מעין מתוקנת יותר שיכולה להתחבר לקב"ה יותר בקלות.....

למעלה