רציתי לדעת

רציתי לדעת

מה לדעתך הדבר החשוב/משמעותי שהיית מבקשת להקנות לילדיך, כדי לחיות בעולם טוב יותר בעיניך ?

אימם

New member
התחשבות בזולת

אצלי בבית הילדים שומעים הרבה את המשפטים: "עשה לחבריך מה שאתה רוצה שיעשו לך" "איך את/ה היית מרגיש/ה אילו זה היה קורה לך?!"

אימם

New member
אופס...

התכוונתי לרשום "אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך" וכמובן מוסיפה שלא רק לחברים אלא לכל אחד מה ששנוא עליי הוא שרוב האנשים היום הם אגואיסטים ומחנכים את ילדיהם לדאוג רק לעצמם ואת התוצאות רואים...

sil77

New member
כבוד לעצמו ולזולת

שילמדו לכבד את האחר,את החופש ביטוי,פלורליזם. ביטחון ואהבה עצמית

אימם

New member
ורציתי להוסיף...

שנרשמנו להיות משפחה מארחת לילדים בסיכון כי יש לנו הרבה חום ואהבה להעניק וגם כי זו תהיה דוגמא חיובית לילדים והם ילמדו לעזור ולתת מעצמם לאחרים וגם להעריך את הקיים

mykal

New member
הדברים החשובים אינם מוגבלים

ערכים-- מתנסחים באופן שונה בכל פעם, אני מזדהה עם הכותבות לפני, התחשבות בסביבה, ולשלוט על עצמך, לא להגיב מיד מותר להשהות יש גם מחר. אבל, אבל--היום כשהם בוגרים ואנשים לעצמם, ליבי נחמץ אל שלא לימדתי מספיק שידאגו לעצמם, ויהיו פחות מתחשבים וטובים, כי העולם בחוץ....קשה, קשה. אז רגע, לא יודעת, עשיתי נכון?

את עשית מה שנכון היה לך באותה העת.

גם כהורים אנו טועים בהתנהלות עם ילדינו. בסופו של דבר כל מה שהענקת ישא פרי במוקדם ובמאוחר אישיותו של ילדך תדע לבחור מה נכון לה לאמץ ומה לא נכון. אישיותו של ילד- נער- בוגר (גם ממין נקבה כמובן) אינו תוצר של חינוך ונתינה. כאם היה לי חשוב לתת, לפנק, להיות שותפה ללמד כנות ואהבת אדם, ויחד עם אלו ורבים אחרים ציפיתי שילדי יסלולו לעצמם את דרכם היה עלי ללמוד לשחרר ולהבין שהעצמי להם הוא המהות . שבת שלום.

mykal

New member
עשיתי מה שהיה נכון לחינוכם מתוך האמת שלי

ואני חושבת שהייתי עושה זאת גם היום, אני גם שמחה שהתלחתי במה שחינכתי, אלא שהעליתי תהיה--האם זה נכון--כי אם לא כולם מחנכים להתנהגות מתחשבת, ולהתחשבות בזולת, הרי אלה שכך מתנהלים נפגעים לא מעט, נכון שאני מנסה להרגיע אבל, אח"כ אני עצובה בשבילם. מקוה שהבהרתי את עצמי יותר.

שירי ל

New member
אהבת אדם

אני מאמינה שעולם טוב יותר עבור אדם הוא ברובו עניין סובייקטיבי. מי שאוהב אדם, נותן אמון באנשים ומחייך אל העולם חי חיים רגועים יותר ונעימים יותר מאלו שכל הזמן מחפשים על מה לצעוק ולריב.

כושר התמדה,ולא להתייאש....

לי לא היה כושר התמדה,והייתי מתייאשת סידרתית....הפסדתי המון בחיים. בנוסף,הייתי רוצה שיהיו אסרטיבים.זה גם משהו שחסר לי ואני "אוכלת" אותה לא פעם בגלל זה. {וכל אלו...כמובן אחרי- אושר,בריאות,פרנסה ואהבה}

בנענע2

New member
שיהיה בן אדם...

אני חושבת ש children see, children do... ולכן, הכי חשובה דוגמא אישית... באותו עניין, כדי שלבן שלי יהיה טוב בעולם, הייתי רוצה להקנות לו בטחון עצמי, זה נראה לי א ב של הצלחה....

למעלה