רציתי לדעת משהו

מכתב18

New member
רציתי לדעת משהו

כי אני קצת לא בטוח שאני בפורום הנכון. ארט רוק נחשב כאן ?

מכתב18

New member
../images/Emo7.gif

האינגלית שלי קצת חלשה, ולא ממש הבנתי מההסבר המיגע למה? האם ארט רוק מוכל ברוק מתקדם הוא להפך - או שבכלל השאלה שלי לא במקום?

תלוי למה את מתכוון

כשאתה אומר ארט-רוק. באופן עקרוני, לפי האתר הזה, פרוג-רוק = ארט-רוק. משמע, זה בדיוק אותו דבר. ולכן, זה בהחלט משתייך לפורום הזה.

מכתב18

New member
עכשיו זה יותר ברור לי

אולי בגלל המשוואה שלך שאומרת למעשה שארט רוק זה רוק מתקדם וגם רוק מתקדם זה ארט רוק. אני התכוונתי ללהקה ג'נטל ג'יאנט, קצת קראתי עליהם, ואמרו שהם ארט רוק - כנראה שכותב היה מארה"ב/נ"י, לא שזה משנה לי הרבה, פשוט רציתי שיהיה לי ברור. אז בקשר לג"ג, האם לדעתכם בכל 12 אלבומיהם הרשמיים ניתן לקרוא להם להקת/מוזיקת רוק מתקדם, אני מקווה שהם עומדים בדרישות של הפורום הזה?

מתוך האתר Prog Archives

" Formed on the late 60's by the Shulmman brothers, GENTLE GIANT is known as the paradigmatic progressive rock band. " ואכן, ג'נטל ג'ייאנט זו אחת הדוגמאות המובהקות ביותר לרוק מתקדם בהתגלמותו הטהורה ביותר. אין ספק ששלושת האלבומים האחרונים שלהם לא עונים להגדרה הזו, אך שאר התשעה (או השמונה, אם לא מכלילים את אלבום ההופעה Playing The Fool) הם אלבומי מופת. אפשר, כמובן, להרחיב על כל אחד מהם ולנמק את הסיבות. אך כרגע רק אומר שמאוד מאוד נפוץ ברשת שלא להכליל את האלבום התשיעי, Interview, ברשימת האלבומים ה"טובים" שלהם, או לפחות לציין שהוא מהווה איזושהי חריגה מרמת המצוינות שאפיינה את כל אלבומיהם הקודמים. אני אף פעם לא הבנתי את הנטייה הזו. אני יודע שברשת ישנה תופעה שבה ביקורת אחת לעתים זוכה לציטוטים רבים ומשכפלת את עצמה, ובכך הדברים שכתובים בה הופכים למן "אמת" שכזאת שמשתרבבת לתת-מודע של כל אדם שקורא את הדברים מאוחר יותר. אז אולי מישהו אהב את האלבום הזה פחות, אולי הוא נרתע משיר אחד שיש בו גרוב בסגנון רגאיי (חס וחלילה, טפו טפו טפו), ובכך פסל מראש את האלבום עבור הרבה אנשים שרגילים להסתמך על המלצות ברשת (במקרים רבים בצדק). אבל אף פעם לא מאוחר מדי לנסות ולשנות את זה. השורה התחתונה - אני חושב שמהאלבום הראשון ועד זה התשיעי מדובר בתשעה אלבומים מצוינים שנמצאים בפסגה האמנותית של הרוק המתקדם.

מכתב18

New member
../images/Emo80.gif-מאטיק

עד שמצאתי את פרוש המילה לקח הרבה זמן, paradigmatic=מופתי. מכאן אני לוקח את ההמלצות שלך חייט אלבום 1 - 9. יצא לי לשמוע קטע שלהם, דוקא נחמד, אם כי מצריך המון המון סובלנות ומספר שמיעות כי הקטע מורכב וארוך - משהו עם Winning. בכל מקרה אקח לתשומת
את הכיוונים שנתת לי ולאחים שולמן כמובן. חג שמייח

Tough Midget

New member
אין ספק שהענקים בהחלט ענקיים

ובטח שהם פרוג. תשמע כמה שיותר דברים שלהם ותקשיב טוב טוב לכל אחד. הוספתי גם קישור לאתר הרשמי שלהם כדי שיהיה לך קל יותר להתמצא.

summ

New member
אני לא מסכים לגמרי עם ההגדרה הזאת

פרוג הוא סגנון יותר מסורתי, פחות נסיוני. אולי יותר מושפע מפולק מאשר ארט-רוק. ארט-רוק מתחבר קצת יותר לאוונגארד (בלי התחשבות באוונט-פרוג). אני הייתי אומר בכלליות שפרוג הוא חיבור בין רוק, למוסיקה קלאסית מתקופת הבארוק והתקופה הרומנטית (עם עוד גורמים, כמו ג'אז), ושארט-רוק כולל גם קלאסי מודרני (לא על כל הקפו, הוא לא נוגע ממש בא-טונליות) ובכלל, הוא פתוח יותר למה שמתרחש במוסיקה של זמנו. אז את ג'נטל ג'יאנט הייתי מגדיר יותר כפרוג, אבל ארט-רוק לא רחוק במיוחד.

מורנא007

New member
אז

האם בוב דילן הוא רוק אומנותי, ולא פרוג או אולי כן (לדעתי דילן לא פרוג אבל אומנותי ללא ספק)?

לא

כלומר, זה שדילן אומנותי לא אומר שהוא עושה רוק אומנותי. זה אומר שהרוק שלו (רוק? פולק-רוק, לא?) הוא אומנותי. כלומר, אומנותי בתור תיאור, ולא בתור הגדרת זאנ'ר. ארט-רוק זה פרוג.

לא

ממש אין לי מושג. אבל אני מניח שפרוג יכול להיות גם אלקטרוני, איכשהו. אין שום קביעה שפרוג מנגנים רק בכלים חיים.

שיר אריק ביגון וכל המשתתפים

ואו אני נרגש אתם מדברים כאן על ג"ג זה הלהקה הכי אהובה עלי. רק שתדעו שאני קורא את מה שאתם כותבים, עכשיו עשיתם לי כ"כ כיף שאני הולך לצ'פר את עצמי עם מנת קווקר + קינמון. אתם מוזמנים לשלוח ברכות לחג חנוכה+מולד - באנגלית בבקשה - ביאהו מסנג'ר הניק שלי: GentleGiant1950 או שילחו דו"אל באנגלית גם ל: [email protected]

למעלה