רציני מידיי...

רציני מידיי...

שלום חלק מכם אולי מכירים אותי ולמי שלא, קוראים לי אפרת ואני בת 17. למה אני כותבת פה ? כי אין לי למי ללכת, אני לא רוצה את כל השאלות שישאלו אותי אחר כך אם אני אספר. בקיצור בשלושה חודשים האחרונים החיים שלי קורסים ואני מרגישה שאני לא יעמוד בזה יותר אם אני לא אוציא. גילו אצל אבא שלי סרטן בלבלב ( או לפחות חשבו ככה) ומפה הדברים רק הלכו ונהיו גרועים.למי שלא יודע מסרטן בלבלב לא יוצאים, ואני באמת האמנתי שאבא שלי הולך למות. נכנסתי לדיכאון, לא רציתי לדבר עם אף אחד, וכל מה שניסיתי לעשות זה להתרחק ממנו כמה שיותר, לא לדבר איתו, להשתדל לא לפגוש אותו, רציתי למות שהוא חיבק אותי חשבתי שאני הולכת להתפוצץ כי ידעתי מה יהיה בסוף! פשוט ידעתי! עברו עליי חודשים לא קלים הפסקתי לצאת מהבית, לפגוש אנשים, לדבר עם חברות שלי, רק רציתי להיות לבד שכולם יניחו לי בשקט דברים שעדיין משפעים עליי היום. בסוף ניתחו אותו וכל מה שיכולתי לחשוב עליו אותו יום זה שתוך כמה שעות אני אדע אם הוא יחיה או שאני באמת יאבד אותו. לשמחת כולם הניתוח הצליח ובסוף הם הבינו שאין לו סרטן אלה סתם גידול שומני, באותו יום הגעתי לבית חולים מוצפת בכל כך הרבה רגשות שלא הוצאתי והצפתי להם את המסדרון מרוב בכי, כל מה שלא הוצאתי במשך שלושה חודשים יצא לי אותו יום. אם זה לא מספיק..ישבתי עם חברה שלי בעיר ועם עוד שני בחורים שפגשנו, אמרתי להם שאני הולכת לקנות מסטיק והוא הציע לבוא איתי, ממש לא הייתה לי בעיה עם זה. בדרך הוא החליט "להראות" לי משהו, הוא דחף אותי לבניין וניסה לאנוס אותי,בשלב כלשהו שכבר קלטתי מה הוא רוצה דחפתי אותו וברחתי,זה קרה פעמיים!!! פעמיים!!! שתבינו אני לא בחורה שהולכת כמו הפרחות עם בגדים חשופים וכאלה. זה גרם לי לא להאמין באנשים יותר, להיות קרה, אדישה, מאד עצבנית ליד אנשים שאני שאני לבד. אני לא מסוג האנשים שיכולים לבוא ולספר על זה, אני לא מוציאה שום דבר החוצה ומתברר שזה רק מתפוצץ לי בפנים אחר כך. למה אני יכולה להגיד לאנשים שזה רק משברון ושהם יצאו מזה,למה אני לא רואה את הסוף של המשבר שלי??? ואיך אני יוצאת ממנו. למה אני יכולה להרים את החברות שלי מהרצפה פעם אחרי פעם ואף אחד לא יכול להרים אותי? טוף..אני חושבת שהוצאתי הכל, סליחה עם שעממתי מישהו כי ככה זה ניראה.

maayan15

New member
ממש לא שיעממת....

קודם כל, אני שמחה שבסוף אבא שלך יהיה בסדר... אני באמת לא יודעת איך את יכולה להיתגבר על דברים כאלה...ולא יודעת איך לעזור... יש לי רק שאלה אחת, אותו בחור שניסה לאנוס אותך?...דיווחת למישטרה עליו?...ומה הכוונה בפעמיים?...אותו בחור או מקרה שונה?

maayan15

New member
ועוד דבר...

החברים שלך יודעים מה את מרגישה?..מה עובר עלייך?...כי אני מאמינה שאם רק תשפכי את הלב בפניהם את תתפלאי כמה חברים יהיו שם בשבילך...ויינסו ככול יכולתם "להרים אותך מהריצפה"....

shellyland

New member
אפרתוש, בבקשה

בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, התקשרי ל-1202 (מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית) ונסי לשתף אותן במה שעובר עליך. הן תוכלנה לתת לך תמיכה הרבה יותר מעשית ממה שאנחנו כאן ולבחון יחד איתך את מה שעובר עליך ומה שאת מרגישה בעקבות זה. את לא חייבת להזדהות ולא חייבת לדבר על מה שאת לא רוצה, אבל זה יכול נורא לעזור. וכל מה שתספרי שם ישאר סודי.

אני מצטרפת להמלצה בחום

ובינתיים רוצה לשמוע, אם אפשר, קצת יותר. את אומרת שהכל התחיל עם מחלתו של אביך (שאני מקווה שיצא מזה בעקבות האבחנה המחודשת).אני יכולה להבין שהחשש לחייו של אביו והמשבר שעברה מן הסתם כל המשפחה, גרם לך להסתגר בבית. במקביל, שני נסיונות האונס שאת מתארת כנראה רק סגרו אותך יותר. חשוב לי להבין מה הגורם העיקרי שאת מבחינה בו היום שמונע ממך להתאושש? ההסתגרות הארוכה שכפית על עצמך וכעת אינך יודעת לצאת ממנה? החשש ששוב זה יקרה לך? הטראומה שלא עוזבת אותך? או תחושה כללית של חוסר רצון לצאת מהבית או לעשות כל דבר אחר? את גם אומרת שקשה לך לדבר על זה, ואני שמחה שלפחות הגעת למצב שאת מוכנה ורוצה לשתף עוד אנשים במה שעובר עלייך. אני שמחה גם לשמוע שאת עדיין מוצאת כוח לעודד ולעזור לחברותייך כשהן צריכות אותך, דבר שמרמז בכל זאת על החוזק הפנימי שאולי את לא מרגישה אותו עכשיו. לא הייתי רוצה להכנס להגדרות רפואיות, אבל את מתארת מצב דכאוני ("לא רואה את הסוף של זה"), כך שבאמת בלי קשר למה שייאמר פה לגבי בעייתך, הייתי שוב ממליצה לדבר עם איש מקצוע, יועצת בבית הספר, מישהו, שיוכל לברר יחד איתך עד כמה המצב הדרדר אצלך, וגם למה.

יש רגעים כאלה בחיים

אבל הנה תראי, לפני חודשים מעטים חשבת שאביך עומד למות, שמפה הדרך היחידה היא למעלה, ופתאום התהפך הגלגל ואביך החלים. התקופה הכל כך קשה שעברת צריכה ללמד אותך שגן כשממש גרוע, כשנראה שאין תקווה, בסופו של דבר המצב מסתדר. בנוגע לתקיפות שעברת, אין לי אלא להסכים עם קודמותיי. אין שום סיכוי בעולם שתוכלי להתגבר על זה בכוחות עצמך. שיחה עם איש מקצוע, פסיכולוג, יועצת, או באמת המרכז לנפגעות תקיפה מינית, תעזור לך להתגבר במהירות האפשרית ולצמצם את הצלקת למינימום.

יש סיכוי שאפרתוש תצליח

להתגבר על זה לבד, אבל המלצתי היא קודם כל להפסיק להאשים את עצמה על מה שקרה, ולהפסיק להעניש את עצמה בהסתגרות בביתה. ובלי קשר להחלטותייך, שמן הסתם יקחו את הזמן שלהם, את יכולה לנסות להכנס לפורום נפגעי/ות תקיפה מינית ולמצוא שם עוד הרבה אנשים שחוו את זה ברמות שונות, וגם לשמוע מה יש להם להגיד. זאת התחלה, לא פתרון סופי.

מיטללל

New member
אפרתי

אני רק רוצה להגיד שאת שאת תמיד יכולה להרגיש חופשי לבוא ולכתוב פה כל מה שעובר עליך. כל מה שאת מרגישה-תמיד. את ממש לא משעממת. כל כך לא. ואפילו אם היית... בעייה שלנו.
. ואני באמת שמחה שנכנסת לפה והוצאת כמה דברים מהלב. אמרתי לך מה שאני חושבת באיי סי קיו. אמרתי לך שאת גם תמיד יכולה לדבר איתו על הכל {והתכוונתי לזה}. להבדיל אלפי הבדלות אני איכשהו מבינה מה את עוברת. ואני בהחלט מבינה מה שאת מרגישה. הדבר היחידי שאני יכולה להגיד לך, שלבד לא תצאי מהמשברון הזה. את צריכה לדעת שזה לא בושה לבקש עזרה. זאת לא בושה לספר מה שאת עוברת. זה לא בושה להיות "חלשה". ותאמיני לי שאת תצאי מזה. כרגע עשית את הצעד הראשון. כעת את צריכה לבחור למי את פונה. אני חושבת שהדרך היחידה דרכה אפשר להשתחרר מדברים היא להוציא אותם. אני יודעת שזה קשה. אבל את לא תאמיני איזה הקלה תרגישי אחרי שתדברי על זה עם אמא שלך, עם חברה, או אפילו אם תתקשרי לקו שהם ציינו-1202. קו אנונימי. בכל מקרה, אני פה..

אושר מ

New member
אפרתוש

הפורוםה זה פה הלקשיב. וכל בעיה שראויה להכתב להאמר ואפילו לחשוב, ראויה להשמע/להקרא. בשביל זה אנחנו פה. עכשיו, מחר מחרתיים וכו´.. תרגישי חופשי, ואל תרגישי שאת משעממת. באשר לבעיה שלך, לא יכולה לייעץ מעבר למה שאמרו פה... רק מחזקת את ידיך ומקווה שהכל יסתדר..

דן צ

New member
אפרתוש ../images/Emo24.gif

לפני 3 חודשים לערך גילו אצל אבא שלי גוש ענקי בגרון כל המשפחה היתה בלחץ נוראי שמה הוא גוש ממאיר כלומר סרטני ניתחו את אבא שלי קרוב ל6 שעות והוציאו ממנו גוש בגודל של 400 גרם {ממש סטייק של אל גאוצ´ו} וחיכנו במתח שבוע שלם לראות מה יהיו תוצאות הפתלוגיות של הגוש , בסוף התברר כי הגוש הוא שפיר ולא ממאיר ונשמנו לרווחה. אני מבין את הרגשת ואת הלחץ שבו היית נתונה , הייתי בלחץ הזה הייתי ב"סרט" הזה , אבל עכשיו משהכל חזר לקדמותו חזרנו גם אנו לחיים רגילים ולשיגרת החיים שלנו כולל אבא שכבר הבריא ופועל כרגיל. בקשר לנסיון האינוס שעברת את צריכה דחוף ללכת למשטרה, עם דברים כאלו לא משחקים והבחור מקבל את הרושם המוטעה בזה שאת לא מדווחת על זה, תעשי את הצעד המתבקש כל כך ותתלונני , תעמידי את הבחור על טעותו!!!. הגיע הזמן שתפסיקי להעמיד את חברותייך מהרצפה ותתרכזי רק בך תתרכזי איך את מוציאה את עצמך מהמצב אליו נקלעת ואיך את קמה מהרצפה ומתחילה לעזור לך , זה הזמן להתנהג בסציומטיות ולתת את עצמך לך.

עדיין שוקלת

אבל הרבה יותר חשוב לי כרגע שאפרתוש תיקח את חייה לידיים, מאשר העונג הצרוף שיהיה לי בנזיפה כלל-ציבורית על הדביקון האווילי שצרפת.

ענקית

New member
תרדו ממנה בעניין המשטרה

אפרתוש, הכי חשוב לפני הכל זה שתטפלי בעצמך. אם תחליטי אחר כך שאת רוצה גם להגיש תלונה במשטרה אז אחלה, אבל גם אם לא, אל תזניחי את הטיפול בעצמך ואת ההשקעה בעצמך. כמה שזה אולי לא נראה לך ככה, עברת חווייה מאוד טראומטית שיכולה לגרור אחריה תגובה (מה שקוראים "פוסט-טראומה") שחלקים ממנה שלו התחושות הקשות שאת מתארת: האשמה עצמית, שבירת אמון, חוסר ביטחון, אין מוצא וכו´. נורא חשוב שתדברי עם אנשים שמבינים בדברים האלה. ועד שתתפסי את האומץ או את החשק לעשות את זה, אנחנו כאן בשבילך ובשביל לשמוע איך את מרגישה ומה עובר עליך. אני מזכירה לך שוב ששום דבר ממה שקרה לך אינו באשמתך. לא משנה מה את לובשת ומה לא ולא משנה עם מי הלכת ועם מי לא. כשמישהו הוא מספיק רשע ואלים לבצע מעשה כזה - הוא יעשה את זה בלי שום קשר למה שאת "משדרת" או לא "משדרת". פשוט יש בו יצר אלימות עמוק והוא ימצא דרכים להוציא אותו החוצה. ובדרך ככל אלו האנשים שאנחנו הכי פחות חושדות בהם. בניגוד למה שחושבים, רוב מקרי האונס מתבצעים על ידי מישהו מוכר וקרוב. בסך הכל גם אני, כמו אפי, חושבת שאת מוכיחה שיש לך כוחות נפש עצומים ואני מקווה שתדעי להשתמש בהם נכון כדי לעזור לעצמך, אבל חשוב מאוד שתדעי גם לקבל עזרה מבחוץ. לא כל דבר חייבים לשאת לבד. בשביל זה יש מרכזי סיוע ואנשים שיודעים ויכולים לעזור. בכל מקרה, כמו שכבר אמרו לך: אנחנו כאן!

למעלה