רצח רבין

פלומפי

New member
רצח רבין

לפני שעליתי לפורום ישבתי והסתכלתי בתמונות שלפני ואחרי הרצח הנוראי הזה (לא מתוך שיעמום אלא לפינת הנצחה). ישבתי וחשבתי לעצמי איך לא ראינו. חשבתי לעצמי שרצח כזה יכול לקרות שוב בלי בעיה, אנחנו גם ככה עיוורים... אנחנו אטומים לשונה מאיתנו וגם אם כבר אנחנו מנסים לפתח איזה שהוא דו שיח הוא מתפוצץ לנו בפנים... הדבר השני שעלה במוחי, כשראיתי את התמונות, היה הזכרונות שלי מהטקסים בבה``ס מאז הרצח. אני לומדת בבה``ס ``כדורי`` שכידוע לכולם-רבין למד שם. במשך 5 שנים שוטפים לתלמידים את המוח עם הרקע על האיש ופועלו. לא שאני מזלזלת חס וחלילה באיש, אני פשוט טוענת שאף אחד מן הנואמים לא עשה מאמץ בכלל להזכיר מה הרצח הזה עשה לנו-פתח פתח לרעיון אוולי: שאפשר לפתור דברים בדרך של אלימות. מנהלת בה``ס, מנהל הכפר, מנהלת החט``ב-כולם נואמים על תהליך השלום, על הרצח המזעזע, עד כמה כדורי תוקיר את רבין ועל כמה אהבנו ונאהב...אף אחד לא טורח בכלל לקרוא נגד האלימות. יש אלימות בכל מקום-בבה``ס, על הכביש, ברחוב, בבית ואף אחד לא עושה כלום נגד זה. אני יודעת שמילים לא אומרות כלום ושהן לא שוות הרבה וגם הנסיון למנוע הוא פאטתי אבל עם הם יצליחו לשנות את החשיבה של לפחות 10% מכלל התלמידים המאזינים להם-אני חושבת שהם יצאו נשכרים. אנחנו נחשבנו אז כ``נוער הנרות`` הנוער שיוביל לשינוי-לא עברו 3 שנים מאז אותו רצח מתועב וקראו לביבי בוגד...אז איזה נוער אנחנו? איפה הינו? למה לא עוררו עצרת הזדהות נגד האלימות? להזכירכם העצרת שבה נרצח רבין היתה נגד האלימות ללא כל קשר לדעות פוליטיות (וזה שהיא היתה מורכבת רובה ממחנה השמאל לא אומר כלום...קטנונים!). אני מצרה על העובדה שהאור של נוער הנרות כבה. אני כולי תקווה שנדליק אותו מחדש!!!

Black Star

New member
את לגמרי צודקת

אני רואה איך אנשים מתנהגים היום, כאילו כלום לא קרה, כאילו לא עברנו כבר את הסיוט הזה בעבר. לא למדנו כלום? בלי שום קשר לכל דעות פוליטיות, אני פשוט לא מבינה איך אנשים יכולים לשנוא כל כך מישהו אחר רק בגלל שיש לו דעות שונות!!! אני אישית מכירה אנשים שפשוט שונאים את כל השמאלנים וחושבים שאין קללה יותר גדולה מזה. אפילו שיש להם חברים שמאלנים!!! והשנאה לאהוד ברק שמתפרצת פשוט מזכירה לי כל כך דברים שאני לא רוצה לזכור... אני ממש מפחדת שמישהו יצטרך להגיד שוב ``הכתובת הייתה על הקיר, איך לא ראינו``... מצטערת, אבל זה באמת לא נתפס לי איך אפשר לשנוא כל כך אנשים שלא עשו לאנשים אחרים כלום, וסה``כ חושבים דברים שונים מהם. ואפילו אם אהוד ברק אכן האחראי הבלעדי למצב שהגענו אליו (הוא אחראי, אני לא יכולה להגיד בלעדי או לא.. וזה באמת לא מה שמשנה), כמה שנאה כבר יכולה להיות בבני אדם!?! אפשר לכעוס, אבל...

זה לא רק דעות...

יש לי ידיד דתי, ואנחנו מדברים יחסית הרבה. הרי עיקר הסכסוכים במדינה הוא דתיים-חילונים. השיחה הראשונה שלנו הייתה על הרפורמה האזרחית של ברק, הוא כעס שברק רוצה לפתוח את תנועת כלי התחבורה הציבוריים בשבת (``אז תבנו לכם אוטובוסים תת קרקעיים``), וגם רבנו על העניין של אמונה. זה מדובר בדעות ובאמונה שונה, קל מאד לשנוא מישהו שהוא לא תואם לך בדעות ובאמונות, אפילו שהיה רצח ואפילו שהיו דברים איומים במדינה הזו, הרי כל יום יכול למות ``אף-אחד`` עקב סכסוך על רקע של דעה או אמונה, אז מה, אז נפסיק לשנוא אחד את השני? במקרה קרה שמפורסם נרצח, בגלל שהוא מפורסם זה מבדיל אותו מ``אף-אחדים`` שנרצחו על אותו הרקע? ונפסיק לשנוא כי אחד רצח שני על מריבה על מקום חנייה?

בלאונט

New member
אלימות זה הכרח

אבל לפעמים זה נכון. אני לא אומר שהרצח של רבין היה הכרח, ממש לא - יש לי המון הערכה לאיש גם כן, אבל אם לדוגמה העם היהודי היה מפעיל יותר אלימות בשואה, אולי היא הייתה נגמרת אחרת (או שלפחות היינו עוזרים קצת במלחמה). מה שאני אומר זה שכל אדם חייב להשיג את מבוקשו, בעזרת חוכמה ובגרות אך אם כל הדלתות נסגרות בפרצוף - אני אומר: תעשו כל מה שאתם יכולים. אם אתם רואים שהמדינה מתדרדרת. אין דמוקרטיה. יש עריץ שמתעלל בנתיניו. אם מישהו אונס אותך שוב ושוב ואיש לא חושב לעזור. במצב של חוסר אונים מוחלט, ישנם מטרות מקודשות (לא מבחינה דתית, בלאק סטאר). אז תפסיקו לזיין ת`שכל שאלימות זה בהרכח דבר רע, כי אני לא רוצה לראות את כולנו יושבים בחיבוק ידיים כשאיזה עריץ יתחיל לירות בילדינו ברחובות. עכשיו, בלי שום קשר לאלימות עצמה, אני חושב שרבין עשה טעות נוראה - הוא התעלם מהימין. אז נכון, יגאל אמיר (או עמיר? לא זוכר) התנהג בטיפשות מוחלטת ואני הייתי נותן לו עונש אפילו יותר כבד - אבל בגלל שאני ימני אני מרגיש את החנק שמפעילים עלינו. כל אחד מאותם ראשי-ממשלה רצים לשלום עם כל העולם, מתעלמים מהמלצות האופוזיציה והימין - וזה כך תמיד, תפתחו ספר היסטוריה. אני לא אומר שהימנים לא אטומים בכלל, אבל בהחלט לא תמיד (מנחם בגין - החזרת כל חצי האי סיני - בהמלצת האופוזיציה). באמת, יש לי עוד אלף דוגמאות. העיניין הוא שלמרות שבעת המינוי, רוב העם היה שמאל (או ימין, לצורך העיניין) אף ממשלה לא יכולה להתעלם מהצד השני שמהווה חלק עצום מהמדינה. אני שומע את יוסי ביילין מדבר מידי פעם, ואני לא מבין איך אדם כזה יכול להשתתף בהנהגת מדינה דמוקרטית. הוא פשוט מתעלם מהשמאל. הוא מתעלם מהצעקות לממשלת חירום. הוא משוכנע שאנחנו לא חשובים (למרות שאנחנו היינו יותר מארבעים אחוז מהאוכלוסיה - בעת הבחירות. עכשיו זה הרבה יותר) ושהפלשתינאים כן, ``כי אי אפשר להתעלם מהמיעוט`` (למרות שהם מהווים לא יותר 13 אחוז לעומת האוכלוסיה בארץ). בכל מקרה, למרות שאני נגד זה (ואני באמת נגד רצח של כל מנהיג כל עוד הוא עוקב אחרי חוקי הדמוקרטיה) אם תמשך האטימות - כולנו ניפגע מזה.

נעל

New member
התנאים לוולו - הגדרה חדשה

עושה רושם שאתה מגדיר מחדש את תפקידו של פוליטיקאי כמנהיג. תפקידו של הפוליטיקאי הוא להיות בובה המופעלת ע``י טבלאות סטטיסטיקה. הוא צריך לפעול נגד המצפון שלו, נגד השקפת העולם שלו, פשוט לחתום על המסמך המתאים לפי מה שאומרים לו אנשים אחרים מסביב. הרי הוא רק אחד מ-6 מיליון, כמה השפעה כבר יש לו על ההחלטות של עצמו בתפקיד ההנהגה? מנהיג במדינה דמוקרטית אמור להיות בנאדם שנבחר לאחר שפרס את השקפת העולם שלו בגלוי, עם בונוס על ניסיון של חמש שנים והמלצות מהמעביד (שאלה טובה: מיהו המעביד הזה בדיוק? קצת קשה להכנס לאנלוגיות כאלה ולצאת מכוסים מכל הכיוונים. התקשורת? מילא). הוא אמור להיות אדם שניחן בכשרון של הערכת המצב וקבלת החלטות (וזה ללא קשר לדעות פוליטיות, כמובן) בהתאם להשקפת העולם שלו. ביילין מאמין שהכנסת שרון לממשלה היא אסון, ויש עוד הרבה שמסכימים איתו (וביניהם נעל, אבל זה לא ממש רלוונטי להודעה). תן לו לעשות את עבודתו. נעל ;-)

פלומפי

New member
רק לגבי דבר קטנטן

להזכירך: ליהודים בשואה לא היתה כמעט אפשרות להתגוננות פיזית/כוחנית. הרוב הגדול בחר להציל את עצמו ואת משפחתו וכשהגרמנים הציעו להם ``אוכל ועבודה`` תמורת גירוש למזרח (פולין) הם לקחו את זה בשתי ידים מבלי לדעת מה יעבור עליהם. כשכבר התחילו לזרום השמעות על הנעשה באמת המחנות היהודים סרבו להאמין. הצעירים שהתארגנו למרד היוו מיעוט וגם הם זכו להתנגדות עצומה מצד היודנראטים ככה שאי אפשר לדעת מה היה קורה אם הינו מתנגדים ומפעילים יותר כוח בשואה... אם ואם ואם לא מוביל אותנו לשום דבר!

נוער הנרות?

אוח, נורא קל לשבת בכיכר רבין ולהתבכיין ואז שמעריב יקרא לך ילד נר, אבל אין ספק שבכל ילד נר יש פתיל שדועך. לנוער של היום אין אהבת מולדת, ואין יותר מדי מוסרים, אבל ככל שמתבגרים יותר, מקבלים יותר מוסר. בשיעורי סוציולוגיה בדר``כ יש שתי קבוצות מבחינה אידיאולוגית - המצטדקים והשונאי מוסרים. אני לא משייכת לאף אחד מהקבוצות לדעתי, אני לא מאלה שמצטדקים, אני אפילו בדר``כ בזה להצטדקות, אבל אני גם לא אנטי-מוסרים, אני לא נעמדת על כיסא וצורחת בגאון ``כשאני אהיה גדולה אני אגור בלונדון כי ישראל זה מקום מסריח``, איזה לונדון ואיזה נעליים? העתיד של כולנו פה (אי הצטדקות+אהבת מולדת, תודה רבה), אנחנו עוסקים באיך נתקבל לאוניברסיטת קולנוע בצרפת ואוניברסיטת מוסיקה בפילידלפיה כשכל זה בגדר חלום. המדינה הזו דיי מתפרקת, איפה ילדי הנרות עכשיו, כשהמדינה שלנו מתפרקת, ורבים על הא ועל דא כשצריך ממשלת חרום, במקום להצטרף ולדאוג אח``כ לכל התנאים, וגם משחק האנטי דתיות המטופש, אותם ילדי נרות שישבו ובכו לנו בכיכר רבין היום בשמחה יבעטו בראש של דתי עם ציציות וכיפה. אז עכשיו, כשהמדינה מתפרקת, המצב הבטחוני מחורבן, והפוליטיקה מתווכחת על נושאים סתומים, שלא נשכח את יריבות הדתיים-חילונים, איפה ילדי הנרות האלה שכ``כ בכו על רצח בכיכר רבין?? אה?

יושבים וכותבים בפורומי נוער-

כמוך. קראתי את ההודעה שלך והזדהתי עם כל מילה ומילה - עד שזה פשוט היכה בי: את פונה לילדים שלא קיימים. אני לא מדבר על ילדי הנרות אלא על הילדים שכביכול הם ההפך הגמור. את מתארת את ``ילדי הנרות`` כילדים שהם אנטי-שלום, ורעים בלב ובנפש, כשבעצם את בעצמך ``ילדת נרות`` אמיתית. האמת היא: כולם - כמוך בדיוק. את פשוט מחפשת אוייבים, את מחפשת את מי להאשים כי אם אין אשם אין פשע- ואם אין פשע- אין מוסר השכל. אנחנו תמיד מחפשים את הפושע. הפושע לא תמיד קיים, ולעיתים קרובות אנחנו ממציאים אותו. אני לא מאמין שיש ילדים שכמו שאמרת היו בועטים לילד עם כיפה בראש. אם את לא היית בועטת אז גם מישהו אחר לא היה בועט, זה שאת כותבת על זה בפורום לא אומר שזה עושה אותך פחות תקיפה ממנו. את האמת נראה בשטח. אז מה ההבדל בעצם בין ימניים לשמאלנים? שהימניים מצאו את הפושע שלהם בערבים ובשמאלנים, ובמי שבעצם מסכן את הקיום שלהם כעם פה בארץ, והשמאלנים מצאו את הפושע שלהם בימניים הקיצונים ובאלה שמסכנים את ה``שלום`` שכזה חשוב לנו תמיד. מי הפושע שלי? אולי אני. אולי את. אולי כולם. כולם? למה? בואו תראו באתר שלי, הכתובת למטה. פושע.

אני לא אמרתי ש...

אני שונה מהשאר. להיפך, אנחנו כולנו, כמעט, דור של בני נוער שחושבים שזה כל-כך קול ללכת עם סמל פיס או אנארכיה על הצוואר, לשמוע אביב גפן ופינק פלויד ולהתפרץ בבכי ברגע שגפן קורע את חולצתו מעליו בהופעה שר שירי הצטדקות של לא לאלימות, שלא נשכח שלשבת בכיכר רבין בהפגנות קיצוניות למיניהן, ואח``כ לרוץ מאחורי השיחים ולהרביץ שאכטות עם החבר`ה, העיקר שאבאמא לא יגלו, אפילו ששניהם קטרים בטירוף. היום זה נורא כיף גם לשבת בסנטר עם הסמרטוטים למיניהם (סליחה אם העלבתי מישהו, כל אחד מגיע להארה בסופו של דבר) על אותו שולחן מקדונלדס, עם אותו טופיק מאוס ואותו עשן סיגריות מגעיל, אח``כ לרדת ל``תומר`` ולהתלהב מהניטים לצוואר בשובי 60 שח, ואחת לשבוע לצאת ללג`נדרי ולפצוח בפוגו לצלילי לימפ ביזקיט. ככה אני רואה את הנוער התל-אביבי של היום. וד``א אני לא כל מה שכתבתי פה למי שנבהל לרגע, ממש לא, אני לא נוגעת בסגריות או סמים, אני ממש לא אוהבת את אביב גפן (אפילו שזה לא כזה ביג דיל) ובסנטר הפסקתי להתנחל כבר לפני חצי שנה. ו... גם יש לי ניטים ליד ב15 ש``ח, אז הא. אמנם הראיתי רק צד אחד, הצד שאני מכירה, אבל זה הצד שיותר מעורב בפוליטיקה ומואר למצב של המדינה באופן התלהבותי נורא מעצבן. כאילו, גם יש את הצופיפניקים האלה שמידי פעם יעבירו פעולה בצופים על זה, אבל אפשר לחשוב, ניפוח טמפונים בדלי מים מהווה פעולה הרבה יותר אטרקטיבית מאשר לשוחח על ה-9 בנובמבר הממשמש ובא. ואל תהרגו אותי, אני פשוט חיפשתי סטיגמות באופן קיצוני, כל מי שמשוייך לסטיגמות למיניהן ניחן בחלק מהתכונות.... אנחנו לא שונים בדור הזה, בהלך מחשבה, אנחנו כן שונים בדעות. כי רובנו יודעים מה נכון ומה לא, ואלה שלא יודעים... לא יודעים.

Funeral Drum

New member
יופי.. עוד צלוב

כל העניין הזה של רבין הקדוש המעונה כבר עלה לי על העצבים. רבין נרצח לא פחות מאיך שנרצחו המוני אנשים כבר במדינה, ולאף אחד לא היה כלכך איכפת. ברצח של רבין לא היה שומדבר מיוחד, הוא לא היה איזה ישו יפה נפש, סתם עוד איש שנרצח ע``י בן אדם מטומטם ששנא אותו, לא חסרים כמוהו. אז אם בא לכם לסגוד לאיזה מנהיג מודרני, קחו לכם צלמית של סטאלין ותלקקו אותה להנאתכם. ואם באמת אכפת לכם מהאלימות ומהשנאה בעם, תפסיקו לזיין את השכל על רבין. אז לפעמים אני גס ומכוער... שיהיה shine

פלומפי

New member
אני לא חושבת שהבנת אותי

אני לא עושה מרבין קדוש, אני פשוט מוחה על העובדה שהרצח הזה גרם לאנשים לחשוב שאלימות פותרת בעיות והיא לא!!! אני מדברת על העובדה שאנשים שאמורים לחנך אותי בבה``ס מחדירים לי כל הזמן רעיונות לא כל כך מציאותיים (כמו שלום עם הערבים כשאין שלום בתוך העם עצמו...) ולא מנסים לשנות/לגרום לתלמידים לחשוב שאלימות לא פותרת כלום. במשך 5 שנים הם שוטפים לנו את המוח על כמה רבין היה קדוש מעונה. אני לא מסכימה עם הרצח וזה לא היה צריך לקרות אבל זה קרה ומפה והלאה צריך לקרוא נגד האלימות וההסתה ויום הזיכרון לרצח יצחק רבין הוא הבמה הכי טובה שיכולה להיות ואף אחד לא מנצל אותה וחבל... אני מקווה שעכשיו הבהרתי את עמדתי!

MajoR_ToM

New member
וכרגיל

אני אמשיך ללקק לך את הרקטום ואגיד - אני מסכים איתך בכל מילה . למען האמת אני אומר את זה כבר שנים .... מפגרים גדולים חושבים באופן דומה ... SHINE ON

רותם ג

New member
לצערי הרב...

את צודקת והאלימות תיפטר שנתחיל להבין אחד את השני ולא לרדת על כל דבר וחוץ מזה מאז הרצח כללי השמירה השתנו יש יותר שמירה אבל מה שבאת מפחיד אותי זה ש``מי יודע``? אולי ברגעים אלו ממש עוד רצח מאנייק ומטורף מתכנן לרצוח את אהוד ברק? או את אריאל שרון כי בארץ הרבה רוצים שהוא שהם יצאו מהכנסת כי הרצח של רביו נעשה בגלל דעות שונות וזה באמת מה שמפחיד אותי בנוגע לרצח אני יודעת שבנוגע לאלימות אני לא אפפעל בה ואני גם אנסה לחנך את החניכים שלי לא לפעול באלימות (אני עושה להם פעולה ביום הזכרון ליצחק רבין`` בנוגע לאלימוןת) ואני מקווה לפחות שזה ישפיע הלאה

רותם ג

New member
לצערי הרב...

את צודקת והאלימות תיפטר שנתחיל להבין אחד את השני ולא לרדת על כל דבר וחוץ מזה מאז הרצח כללי השמירה השתנו יש יותר שמירה אבל מה שבאת מפחיד אותי זה ש``מי יודע``? אולי ברגעים אלו ממש עוד רצח מאנייק ומטורף מתכנן לרצוח את אהוד ברק? או את אריאל שרון כי בארץ הרבה רוצים שהוא שהם יצאו מהכנסת כי הרצח של רביו נעשה בגלל דעות שונות וזה באמת מה שמפחיד אותי בנוגע לרצח אני יודעת שבנוגע לאלימות אני לא אפפעל בה ואני גם אנסה לחנך את החניכים שלי לא לפעול באלימות (אני עושה להם פעולה ביום הזכרון ליצחק רבין`` בנוגע לאלימוןת) ואני מקווה לפחות שזה ישפיע הלאה

למעלה