רצח העם בדארפור

f u c h s

New member
רצח העם בדארפור

משמח אותי לראות שלכל כך הרבה אנשים אכפת מהסובב אותנו. המצב רע, מבית ומבחוץ, וזה נותן תקווה לעתיד טוב יותר. רציתי למשוך את תשומת לבכם לרצח עם- כן,כן, רצח עם שמתרחש ברגעים אלו בחבל ארץ דארפור שבסודן. הקבוצה האתנית החזקה במדינה, הערבים המוסלמים, בעזרת מחתרת מוסלמית בשם הג'נג'וויד, שממומנת בידי הממשלה הסודנית טובחת בקבוצה האתנית החלשה, האפריקנים, כבר מ2003. כבר לא נשארו אנשים, רובם נטבחו או נמלטו, והטבח ממשיך מדי יום על גבם של הנשים הנאנסות והילדים הגוועים ברעב. בהחלט מזעזע, יאמר הגולש הישראלי, אך למה זה אמור לעניין אותי? הוא ישאל. יש לי שלוש סיבות טובות למה: א. בתור אומה הומנית מיסודה, מחובתנו לצאת נגד רמיסת זכויות האדם של בני אדם אחרים. ב. בתור עם שחווה שואה ושניצולי השואה עדיין חיים בקירבו, מחובתנו האנושית וההיסטורית לצאת נגד רצח עם, כמעט שואה שמתחולל בסודן. ג. גם ישראל וגם האפריקנים בסודן סובלים מאותה בעיה- הטרור והג'יהד האיסלמי. נראה שהאומות המוסלמיות חברו יחד כדי לחיפות על מעשי העוול שהם עושים במקומות כמו דארפור, הפיליפינים וגם בישראל. גם נציין שבטבח בדארפור תומך אירגונו של אוסמה בן לאדן, אל קעידא, אירגון שתומך גם באירגוני טרור בישראל. אז מה אנחנו יכולים לעשות? ובכן, אין ביכולתנו לשלוח צבא לדארפור, אבל אנחנו כן יכולים להפיץ את הנושא, בבתי הספר ובתנועות הנוער. אם העולם יראה שאכפת לאנשים, אולי הוא יעשה משהו. ואם נעזור לדארפור, נוכל לעזור גם לעצמנו.

סלוניק

New member
אבל ישראל כן עושה משהו.

היא מחזיקה במעצר עשרות פליטים סודאנים שנמלטו מהתופת דרך הגבול המצרי (שלא תאמרו שהם יושבים בחיבוק ידיים).

f u c h s

New member
בקשר לפליטים

נכון וכל הכבוד על כך, אבל: א. אין להם מעמד פליטים בארץ והוחלט לא לאשר להים לחיות בארץ, ואז הם יאלצו לעזוב, כנראה למצרים. ב. אולי עדיף לסודנים שבמקום שיהיו פליטים תהיה להם אפשרות, אפילו הקלושה ביותר שהם יוכלו לחיות בשקט בארצם.

סלוניק

New member
לא נכון.

יש מעמד של פליט ויש מעמד של מבקש מקלט. לפי אמנת הפליטים (עליה ישראל חתומה ואף מכהנת במועצת וועדת הפליטים של האו"ם) לא רק שאסור למנוע ממבקשי מקלט להכנס לישראל אלא שגם אסור לגרש מבקשי מקלט על סמך מוצאם.

סלוניק

New member
ועוד הערת אגב

יש הרבה צביעות בהודעה שלך, כאילו ישראל צריכה לצאת כנגד רצח העם בדארפור ולהוביל את המאבק לזכויות האדם, אבל כל עוד הפליטים נמצאים בחצר האחורית ולא במדינות מקלט. ישראל לא אוסרת את הפליטים הסודאנים בגלל שהם לא מצויים במצב מסכן חיים במדינת המוצא (שזהו הקריטריון היחיד לפי האמנה), אלא מונעת מהם כניסה משיקולים זרים באופן מוצהר.

antreprize

New member
מה אנחנו כבר יכולים לעשות?

לשלוח חיילים של האו"ם כדי שישמרו על השלום?

סלוניק

New member
ניתן אפשר לפליטים סודאנים

למצוא מקלט בישראל. סביב נושא זה סבב 'יום המהגר' האחרון.

antreprize

New member
איזה מקלט?האתיופים בקושי מסתדרים

כאן,אז עכשיו לא רק שאנחנו מביאים לארץ אנשים מעולם אחר,שלא רגילים לחיים כאן ששונים מאוד מהחיים שהכירו,הם גם אפילו לא יהודים כך שאין שום דבר שמחבר אותם לכאן.יהיה מאוד קשה וזה גם יעלה לא מעט כסף כדי ללמד אותם לחיות כאן וזה פשוט לא כדאי,יהיה יותר פשוט לסיים את הסכסוך שם ולהשאיר את הפליטים בביתם מאשר להביא אותם לתרבות אחרת בעולם אחר.

סלוניק

New member
זה לא נכון.

העובדה היא שהם כן מעוניינים להגיע הנה. האם מאות הפליטים שישראל קלטה עד היום לא הסתדרו במדינת ישראל? נהפוכו, הם מרוצים מחייהם וחשים קרבה עמוקה למדינה, גם אם הם חיים בעוני ובדחק, בטח לבטח כאשר האלטרנטיבה היא מוות במדינת המוצא. מדינת ישראל לא השקיעה עלויות כספיות כלשהן בקליטתם והם מתפרנסים בעצמם. אם כבר, על המדינה להשקיע באכיפת זכויות האדם של אותה אוכלוסיה שבד"כ מהווה קורבן לניצול כלכלי בידי הישראלים.

antreprize

New member
אנחנו צריכים להשקיע באכיפת

זכויות האדם שלהם בארץ המוצא ולא פה,יהיה עדיף לנו אם נפעל למניעת הסכסוכים וליישובם במקום לתת למאות פליטים לבוא לכאן,יש לנו מספיק עניים ואכלוסיות שצריכות סיוע ואין שום סיבה שניקח על אחריותנו עוד כמה מאות אם לא אלפים של פליטים.

סלוניק

New member
מעניין מה דעתך

על מדינות העולם השונות שסירבו לקבל לתחומיהן יהודים מגרמניה בשנות ה-30 כדי לא לבזבז כסף. שני עניינים נוספים: 1. עם כל הכבוד לעניי ישראל, הם עדיין לא בסכנת השמדה. 2. לא ברור על איזו עלות כספית אתה קובל. ישראל לא מעניקה אזרחות לפליטים (בניגוד למקובל במדינות מערביות) או מחלקת אילושהם מענקים.

antreprize

New member
אותה דעה בדיוק,צריך לפתור את

הסכסוך שם ולא להביא אותו לכאן.בריחה לא עוזרת לאף אחד,אי אפשר לברוח כל פעם שיש צרות.

f u c h s

New member
פליטים

סלוניק, אתה צודק. יש אמנה ויש חוק, אולם העובדות מדברות בעד עצמן. אבקש ממך לקוא את המאמר בכתובת הבאה הדן בנושא: http://www.e-mago.co.il/Editor/defense-1067.htm (מצטער אין לי מושג במחשבים אני לא יודע לעשות לינק...) בנוסף, אני ממליץ לך לקרוא את התגובה של אנקרפרייז בנושא. שבת שלום!

f u c h s

New member
תגובה

אני מאמין שאנחנו מתווכחים על נושא ששנינו מסכימים לגביו. יש אמנה ויש חוק, וכל מה שאמרת נכון וחשוב לעשות. המאמר לא תומך במאסר הפליטים, וגם אני לא. אבל אני גם לא תומך בכניסת פליטים לארץ, מהסיבה הפשוטה שיחד עם הפליטים יש חשש גדול שיסתננו גם מפגעים. אבל אני כן מאמין שאלה שכבר כן בארץ צריכים לקבל התייחסות טובה יותר מאשר מאסר והפרדה בין המשפחה (הנשים והילדים מופרדים מהגברים ונשלחים למקלט). מכיוון שאין באפשרותה של מדינת ישראל לדאוג לכל הפליטים האלה ומדינות אחרות מסרבות לקבל אותם, הפיתרון הכי טוב הוא לנסות ולהפסיק את טבח העם, שזה אמנם קשה יותר אך משתלם יותר. נ.ב. מצטער על העיכוב המחשב שלי בבית התקלקל לכן נאלצתי לחכות ולהשתמש במחשב של הישיבה.

למעלה