רצח גנדי

טעות יסוד

בעוד גנדי אמנם הפגין דעות ימניות קיצוניות, אך למעשה היה שר התיירות ונציג מדינת ישראל מוסטפה הוציא לפועל פיגועים רצחניים... אתה חושב שבגלל שהוא אישיות פוליטית בנוסף לזה שהוא מוציא לפועל פיגועים לא עושה אותו טרוריסט שיש להרוג?

רעות כ-ץ

New member
מפתיע השימוש במונח "טעות יסוד"

מפי אותו אחד שטען, אם אני זוכרת נכון, שאין כאן ענין של נכון ולא נכון, אלא של זוית ראיה. אבל שיהיה. בכל אופן, לענין זוית הראיה: גנדי היה חבר בממשלה ושותף בהוצאתן לפועל של פעולות טרוריסטיות לכל דבר, ועל כן אין הבדל בין מתן היתר לרצוח אותו, לבין מתן היתר לרצוח אדם אחר, שאתה תקרא לו "טרוריסט שיש להרוג". ושוב: אף אחד איננו טרוריסט בעיני עצמו.

השימוש במונח טעות יסוד

משמש אותי כאשר אני מתווכח על עובדה ולא על זווית ראיה. לפי העובדה הבסיסית שאין מחלוקת עליה (מלבד הטענה התמוהה שאת העלית לפני רגע, ואליה אתייחס) גנדי לא היה טרוריסט בעוד מוסטפה כן. ממשלת ישראל לא מפעילה טרור. הטעות היא במונח, את יכולה לטעון שהיא עושה פעילויות לא מוסריות (לדעתך), זה עדיין לא טרור. את כתבת ש"אף אחד אינו טרוריסט בעיני עצמו" זה לא נכון! הם רואים בעצמם טרוריסטים לכל דבר, שעושים פעולות טרור לכל דבר ושאין להם קווים אדומים כלל. הם אומרים "נמשיך בטרור נגד ישראל" ו"אזרחי ישראל יחוו גיהנום" וכו´ הטענה לפיה הם עושים פעולות שהן לדעתם מוסריות לא נוגדת את הטענה שהם רואים בפעולות האלו טרור. את רוצה להגיד לי שהמחבל המתאבד שהתפוץ בדולפינריום חשב שהוא עושה פעולה לא טרוריסטית?

רעות כ-ץ

New member
מונחים וטעויות

לצערי אנחנו דשים באותו דיון ממש זו הפעם האלף.. בכל אופן: טרור זה ככל הנראה ענין של השקפה, מה שבטוח זה שכשאנחנו אומרים היום "טרור", אנחנו לא מתכוונים להגדרה המילונית. לטעמי ועד כמה שהבנתי מגעת, מי שעוקר מטעים (כלומר, מסרס פרנסה) של אוכלוסיה אזרחית (ללא קשר למידת תוקפנותה), מפקיע את אדמותיה, מטיל עליה עוצר, סגר וכתר, שמביאים לאבטלה, עוני, רעב ויאוש ומתעמר בה חדשות לבקרים, לא כל שכן מי שמפגיז יעדים אזרחיים מהאויר - מפעיל אלימות ללא אבחנה כלפי אוכלוסיה שלמה, ועל כן הוא טרוריסט לא פחות ממי שמתפוצץ במרכז מסחרי. אשר ל"חיסולים" - התנקשות שיטתית ומתוכננת בחיי בני אדם, זה כבר טרור פאר אקסלנס בחסות ממשלתית. כל השאר זה ענינים של סמנטיקה ומכבסת מלים. גנדי היה שר בממשלת ישראל ושותף פעיל להחלטות ולביצוען של הפעולות המתוארות לעיל, ולכן עסק בטרור בדומה לשאר שרי הממשלה. עד כאן להיום עובדות בסיסיות שאין מחלוקת עליהן.

dorrn

New member
אמ...

ההגדרה של ממשלת ישראל כממשלה טרוריסטית ושל שריה כשותפים לפעולות טרוריסטיות וראויים לחיסול לפחות באותה מידה כמו המחבלים הפלשתינים זה עובדה בסיסית שאין עליה מחלוקת? מעניין,כי אני מכיר כמה אנשים שדווקא כן יחלקו עליה.אתם (סליחה,אני מכליל.לא רוצה שימחקו לי שוב את ההודעה,התכוונתי את.מצד שני עצם זה שהדעה שאני כותב מנוגדת לעמדת מרצ כנראה יגרום לכך שההודעה תימחק לפי מה שקורה כאן בזמן האחרון) כנראה יותר מנותקת ממה שחשבתי.

aaa123

Member
יש הבדל בין ממשלתנו למחבלים

אצל המחבלים בדרך כלל חפים מפשע הם היעד. אצלנו חפים מפשע אינם היעד. אני מסכים שמי שמפגיז במכוון יעדים אזרחים(לא בטעות במהלך מלחמה עם המחבלים) הוא טרוריסט אבל לא ידוע לי שממשלת ישראל עסקה בקטע הזה. בנושא של הפקעת אדמות או הטלת עוצר אז כאן אני נגד התנהגות זאת ,ואני סבור שהיעד למלחמה צריך להיות הטרוריסטים בלבד. הבעיה היא שמצד אחד לא עושים מספיק נגד הטררוריסטים, ונתנו לארגוני הטרור נשק ,וגם עכשיו אנחנו לא נלחמים לפירוק אשף חמס ושאר ארגוני הטרור מנשקם כאשר מהצד השני במקום לפגוע באלו שאשמים מטילים סגר שזה דבר לא מוסרי כלפי בני אדם ערבים.

למעלה