רצח בכוונת תחילה?

עגייב

New member
אגב, המדינה חזרה בה מהאישום ברצח

וכעת זה עומד על גרם מוות..נדמה לי... وبدلا ان تقوم النيابة العامة بتقديم لائحة اتهام بالقتل المتعمد والتي عقابها السجن المؤبد فانها ستقدم لائحة اتهام بالتسبب بوفاة الطفلة من كفار تابور. גרם מוות, או הריגה? http://www.panet.co.il/online/articles/1/2/S-88279,1,2.html

הכי מוזר שאנחנו נתנו אזרחות

למגזר שהוא גייס 5 שלא תורם כלום למדינה תומך באוייבי המדינה ואנחנו מפגרים נותנים להם זכויות קדימה חזרה למשטר הצבאי

fifanowftw

New member
הבחור נכנס לכפר יהודי

ביום כיפור, בו לא נוסעים מכוניות, והתפרע ליד הבית כנס, ליד האנשים. מה אתה מצפה, שיזרקו עליו אורז?

aviad3333

New member
מסכים שזה יותר הריגה מרצח, אבל!

למרות שאין ודאות שהבחור לא תכנן להרוג (ומכאן שזה לא רצח) הוא כן ניסה לעורר פרובוקציה ולעורר מהומה בכך שבחר לנסוע בתוך ליבו של יישוב יהודי ביום החג הקדוש כל כך (אני אישית לא דתי אך כן חוגג את יום כיפור, בדומה לרוב היהודים במדינה שחוגגים אותו). לכן למרות שלא ניתן להוכיח מעבר לכל צל של ספק שהבחור ניסה לרצוח, לא מספיק להאשים אותו בהריגה שזה שקול למישהו שנרדם על ההגה ודרס מישהו בטעות. היה כאן מעשה מכוון. אינני משפטן או שופט, אך אני חושב שדרך הפעולה הנכונה תהיה לשפוט אותו על מספר עבירות - ההריגה לצד עבירות רלוונטיות אחרות אותן ביצע. כך הוא לא ישוחרר (כי לא ניתן להוכיח כוונה תחילה) ולא ייענש קלות (הריגה לא מכוונת). לדעתי זה עמק השווה וזו הדרך הנכונה לפעול.

Leibovitz

New member
הוא הרג בכוונה תחילה - משמע הוא רצח

מי שעושה "רייסים" אל תוך חבורת ילדים משחקים על כביש הוא רוצח. לא צריך כאן אפילו להוכיח כוונה. כי המעשה עצמו מוכיח זאת.

Leibovitz

New member
הפרקליטות שוב פתחה את פיה מהר מדי

ועכשיו חוזרת אחרוה ומודיעה שכתב האישום יהיה רק הריגה. מערכת המשפט שלנו מסורבלת ולא אפקטיבית. באופן כזה הפשע משתלם. הרוצח נשמע כאומר שהוא ידע היטב שזה יום כיפור והיתה לו החוצפה לטעון שהילדים לא נהגו בסדר כי ביום כיפור אסור ליסוע על אופנים !!!! מכאן, שאם היו על הכביש, והוא עשה "רייסים" אל תוך הילדים הוא צריך להיות מואשם ברצח. כל כתב אשמה אחר רק יעודד ערבים להרוג יהודים בכבישים.

junior gong

New member
בוקר טוב

הרגע התעוררתי, ועוד מעט גם חוזר להמשיך את המרתון שינה. לא עקבתי אחרי הסיפור הזה אבל ייצא לי לראות על מה מדובר בחדשות של שש. לפעמים זה כן קשור שאתה ערבי, בבית משפט, ולפעמים זה לא קשור בכלל, מה שאני יודע זה שאמן אף אחד לא ייכנס לסיטואציה כזו של להרוג מישהו בטעות, מגיע לו להיענש יחד עם זאת אני בטוח שהידיעה שילד/ה נהרג בגללו הולכת להדיר שינה מעיניו.

respecta1

New member
מה בטעות מה

היצור הזה דהר לעבר המון מה הוא חשב שיקרה, הוא רוצח ולא טיפה פחות רצח בכוונת תחילה גם אם הוא לא תכנן לרצוח מישהו, לדהור במהירות לעבר המון זה כוונה לרצח, גם אם הוא לא היה פוגע באף אחד היה צריך להעמיד אותו לדין על ניסיון לרצח, ויש פה תכנון מוקדם, הוא לא סתם ראה המון מתפללים ואמר "היי! בוא נסע במהירות רבה לעברם"

junior gong

New member
לא יודע

לא אני ולא אתה היינו שם, ואני לא יודע מה עבר לו בראש כשהוא נסע לעברם, לא חקרתי אותו כל הספקולציות שלי נובעות מזה שאני רואה טרקטורוניסטים בעוסופיה למשל, או בטבריה על החול, יש להם את הקטע הזה של להרים גלגל ולהסתער לכיוון שלך בישביל ה- " RUSH " זה קטע מציק ומסוכן, אבל כמעט כל טרקטורוניסט עושה את זה, ואני משער שגם אותו בחור עשה את זה בישביל הכייף שלו, הדבר המצער מאוד כאן שבגלל זה נהרגה ילדה קטנה, וזו התוצאה, ככה שלא משנה כבר שהוא עשה את זה בישביל הכייף, ילדה נהרגה, הוא אשם, העונש מגיע לו, אני עדיין לא מבין איך הוא יצא חי משם אגב, איך לא התנפלו עליו במכות או פצעו אותו.

respecta1

New member
לא צריך לדעת מה עבר במוח החולני שלו.

הוא נסע במהירות לעבר המון מה הוא חשב שיקרה? זה רצח. ויש הבדל בין להרים גלגל בכביש פתוח לבין הסתערות על המון

עגייב

New member
עבדתי בתחנת דלק ליד ישוב יהודי

וכל יום היו באים ילדים מהישוב על טרקטרונים ומשתוללים ליד האנשים, היו ילדים וזקנים במקום והילדים השתללו עשו שמניות והסיעו את הטרקטרון על שני גלגלים, וזה כן הפריע לאנשים וסיכן את חייהם , ביקשנו מהם לעזוב והזהרנו אותם, אבל לא טענו שבאו לרצוח עם כוונת תחילה, תעשה לי טובה, זה נוער פרוע וראוי לעונש מסויים אפילו קשה, אבל לא עונש של רוצחים.

respecta1

New member
אין פה מקום להשוואה

שוב, יש הבדל בין להרים גלגל בכביש פתוח, לבין לדהור לעבר המון, זה רצח.

עגייב

New member
זה לא היה בכביש פתוח

זה היה באתר שיש בו תחנת דלק, ומסעדה ובית קפה וחניון, וילדים שיחקו וזקנים יצאו ונכנסו מהמכוניות והשירותים , הילדים באו עם הטרקטרונים כדי לתדלק ובזמן שחיכו שמשיבת הדלק תתפנה הם עשו שמניות בין המשיבות והמכוניות בחניון, בקרבת ילדים וזקנים..אומנם לא היה מדובר ביום כיפור, אבל הם סיכנו חיים של אנשים, והבהילו ילדים וזקנים, זאת הסיבה שביקשנו מהם לעזוב, אבל לא האשמנו אותם בנסיון לרצח..

respecta1

New member
כי הם לא באו בשביל לפגוע במישהו

הםא באו בשביל להתפרע אתה לא יכול להשוות אנשים שעשו שמיניות עם טקטרונים ליד תחנת דקל והבהילו כמה אנשים..כמובן זה לא בסדר אבל זה עדיין לא לנסע במהירות גדולה לעבר המון של אנשים שממראות יום כיפור הם בטח היו פרוסים על הכביש בטח אם זה היה ליד בית כנסת, זה רצח.

עגייב

New member
מזל שאתה לא שופט

יאענו אתה אומר שאם אתה בחור ערבי שמתפרע במקום שנמצאים בו אנשים יהודים ומסכן אותם אז אתה רוצח, אבל אם אתה בחור יהודי שמתפרע במקום שנמצאים בו אנשים יהודים ומסכן אותם אתה סתם ילד פרוע..אחלה חח אני אגיד לך מה ההבדל בין שני המקרים, הבחורים היהודים שהתפרעו בתחנת הדלק כשהמקום הומה אדם ומכוניות לא זכו לאותה קבלת פנים עם אבנים שזכה לה אסעד וחבריו...

respecta1

New member
בואנה על מה אתה מדבר?

בכלל לא ראיתי שרשמת שבתחנת דלק הם יהודים, כי זה לא משנה, אי אפשר להשוות אחד שיעשה שמיניות באיזה רחבה ליד תחנת דלק, לבין מישהו שדוהר לעבר המון, אי אפשר להשוות, זה שעושה שמיניות סתם מטומטם שמתפרע, אבל אם מישהו נוסע במהירות לעבר המון, זה כבר לא התפרעות זה ניסיון לרצח גם אם אותו אחד לא מתכנן לפגוע, הוא נוסע במהירות לעבר המון מה הוא חושב שיקרה שהוא יעבור דרך האנשים בלי שאפחד יפגע? לא משנה אם הוא מוסלמי יהודי נוצרי דרוזי בדואי או חייזר, אם מישהו עושה את זה צריך להאשים אותו בניסיון לרצח.

למעלה