רצועת עזה...

gilka

New member
שאלה

היה סיפור לפני כמה ימים שצה"ל ירה בפלשטינים שהתקרבו לגדר. לאחר שהם מתו , נמצא אצלם סולם אך ללא כלי לחימה. כלומר: הם רצו לבוא לעבוד בתך ישראל (זה היה ברצועת עזה - אם לא הייתי ברור). האם היה צריך לירות בהם?

La Gamba

New member
הרעיון הוא להודיע לעולם שאחנו עושים

את זה ויוצאים. ואז לבוא בטענות כנגד ערפאת אחרי בפיגוע הראשון, ואחרי בפיגוע השני אנחנו פונים בזעקה לעולם, מה יש להם להגיד על זה. בפיגוע השלישי, אוטמים את הגבול. אתה רוצה שאני אפרט עוד?

איפה למדת כ"כ טוב להתמקח על דם

יהודי? תן לי לפשט מעט את דברייך. לאחר 5 הרוגים ו-28 פצועים, ביניהם קטועי רגליים וידיים ובעלי כוויות מדרגה שלישית על 80% משטח גופם, באים בטענות לערפאת (שלא הועילו עד כה ולא יועילו בעתיד). לאחר 2 הרוגים ו-18 פצועים, ביניהם ילדים קטנים, ונפגעי ראש רבים, הולכים להתחנחן בפני העולם כמו ילדות קטנות. לאחר 8 הרוגים ו-36 פצועים, ביניהם כאלה שאיבדו את מאור עיניהם ואת שמיעתם לעד, סוף סוף נאטום את הגבול. שים לב שהייתי עוד יחסית אופטימי במספר הנפגעים, כבר ראינו פיגועים של 15 ויותר הרוגים, עם מעל למאה פצועים. בוא נפסיק את הקלת הראש בדם יהודי, בסדר?

דמגוגיה היא לא תחליף לעובדות

זה שאתה מנסה להפחיד פה את כולם עם תיאורים פלסטיים, לא עושה אותך צודק. בינתיים, אף אחד מהפיגועים בשנתיים האחרונות לא יצא מרצועת עזה!!! אתה קולט? המחבלים לא מצליחים לעבור שם את הגדר. לרוע המזל,ספגנו אבידות רבות דווקא בתוך הרצועה, גם אזרחים וגם חיילים. ברור לכולם, גם לליכודניקים, שלא איבדנו שום דבר ברצועת עזה. השאלה רק איך לצאת משם ובאיזה עיתוי, כדי שזה לא יייראה כמו בריחה סטייל לבנון.

Moledet972

New member
גם אף פיגוע לא יצא מיריחו!

0 פיגועים! אז אולי צריך דווקא לפעול בדרך של יריחו?? איזה קשר יש לרצועה? יש שם שטח קטן, מוקף מספר ק"מ של אזור כמעט לא מאוכלס(מבלד קיבוצים פה ושם), ובתוך הרצועה יש כמות חיילים אדירה. כשנגדיל את כמות החיילים באיו"ש פי-5, גם משם לא יצאו פיגועים!

winston smith

New member
יריחו היא עיר בתוך איזור

מיהודה ושומרון כידוע לך יצאו לא מעט פיגועים. בעזה יש פעילות חמאס מאוד מאוד גדולה להבדיל מיריחו שידועה כעיר שוחרת שלום באופן מאוד יחסי. בעזה יש 1.2 מליון איש, העובדה שלא יצאו ממנה שום פיגוע לא מקרית ובפירוש אפשר לזקוף אותה לטובת הגדר.

Moledet972

New member
בשנים 1995-1996 יצאו מעזה פיגועים

רבים, ללא שום קשר לגדר(שהייתה קיימת). גם במערכה הנוכחית, יצאו מחבלים מהגדר, ועברו לעיתים מספר קילומטרים. ההבדל בין עזה לאיו"ש הוא שסביב הרצועה אין כמעט ישובים, ואילו מספר קילומטרים מאיו"ש כבר נמצאים כפר סבא, חדרה, נתניה וכו´.

winston smith

New member
בשנים 95-96 היו מאות אלפי פועלים

שיצאו מעזה ואחוז גדול מהמחבלים היו כאלה שנכנסו לארץ בעזרת אשרה חוקית כביכול. מחבל שהצליח להגיע לאשקלון יכול לעשות פיגוע גדול בדיוק כמו בכפר סבא או בנתניה, יתרה מכך הוא אפילו יכול לקחת אוטובוס לת"א.

שום דמגוגיה.

הוא העלה את האפשרות שיהיו פיגועים, אני רק פירשתי אותם. מספיק עם הציוצים שלכם, שמגיעים כל פעם שנגמרות לכם המילים: דמגוגיה. אין כאן קשר. מילא, אם אלה היו תרחישים בלתי אפשריים, הייתי שותק. אם זה לא קרה בעבר, הייתי שותק. אם אני העלתי בכלל את הנושא ולא הוא- הייתי שותק. אני רק פירשתי את ההודעה שלו, אז מספיק עם ההתחמקויות ומספיק עם ציוציי הדמגוגיה.

La Gamba

New member
גם ראינו פיגועים עם פחות

הרוב בעצם, הם פחות. אתה פסימי

אוי, באמת סליחה

שאני לא נכנס לשוק הדמים הזה... יודע מה, בוא ניקח את המקרה הכי "קל". פצועי הלם וחרדה. נגיד בנאדם נקלע לזירת פיגוע, ראה איברים כרותים מולו, ועכשיו מה? אמור להמשיך בחיים שלו? אתה יודע איך המשפחה שלו תסבול מההתקפים שהוא יחווה בהמשך? ולצערינו, פיגועים לא מסתכמים בפציעות קלות. בכל פיגוע יש לפחות כמה פצועים קל, ורק לידיעתך, רגל שבורה נחשבת לפציעה קלה. אני לא רוצה נפגעים בצד שלי, מה לא ברור כאן?

אז למה שלא נתאבד כולם ביחד?

גם ככה אנחנו נמות בסוף? למה שלא ניתן את כל המדינה לפלסטינים? גם ככה לא נהיה פה ולא נזכה לראות את התוצאות של הבחירה הזו...

La Gamba

New member
לא מתים בסןף המובן של מוות רגיל

אלא שכל שמה שלא נעשה, נספוג פיגועים, גם בגדרך שלי, וגם בדרך שלך...

אז זהו, שעם זה אני לא מסכים

להגיע למצב של השלמה עם מציאות בה כל שבוע נהרגים לך אזרחים ע"י גורמים זרים, לאפשר פגיעה בריבונות המדינה ובבטחונה בתירוץ של "עם כל פתרון יהיה פיגועים"- זה לא מקובל עליי. לא מקובל עליי שאני אאלץ להגיע למצב בו אני משלים עם רצח עם.

La Gamba

New member
אתה יכול לראות שזה לא פיתרון

רק אמצעי להשתמש בהם באופן נכון כנגד הרשות, כמו שהם משתמשים במצעי צה"ל כנגדינו..

למעלה