רצון

• פותח הנושא *_^
  • פורסם בתאריך

*_^

New member
רצון

זה עושה את הכל הרצון שלנו הרצון של הגוף שלנו שקבע את הרצון שלנו ע"פ צרכיו הרצון של מה שיצר אותו השאיפות של הכל זה יוצר דטרמניזם

itsikd

New member
יש רצון השאלה היא האם הוא חופשי

ממה נובע הרצון שלנו ? ממה הוא נוצר ? סוקראטס טען שהרצון שלנו איננו חופשי בכלל

*אבי*

New member
כל בחירה היא

מתוך רצון חופשי. גם אם היא מבוססת על חיקוי או לחץ חברתי, אלה רק עוד פאקטורים בתהליך קבלת ההחלטה...

ד.יום

New member
גם כן שטויות! (לדעתי)

לחץ חברתי הוא לא רק פאקטור, הוא זה זמחליט ומשפיע יותר מכל! הוא סותר בעצם קיומו את הרצון החופשי!

*אבי*

New member
יש לי חדשות בשבילך.

אפשר גם דברים ששונים (קצת או הרבה) ממה שמכתיב הזרם החברתי. זה יכול להיות קשה לאנשים מסויימים, אבל שום לחץ (חזק ככל שיהיה) לא מחליט בשבילך.

Tulula

New member
כמה נוח להאשים את החברה

ולא לקחת אחריות על מה שאתה מחליט לעשות בחייך. לחץ חברתי או לא, מי שמחליט בסוף זה אתה! ובחירה חופשית...חופש בתוך המגבלה של היותנו בני אנוש בעלי מטען גנטי, תרבותי, חינוכי, חברתי, תפיסתי וכו´.

itsikd

New member
לא הרצון עושה את הכל

כפילוסוף מתחיל אתה צריך לדעת להשליט את התבונה שלך על הרצונות שלך !!

ד.יום

New member
שטויות!

מה זאת אומרת שכפילוסוף מתחיל צריך לדעת להשליט את התבונה על הרצונות? ד.יום אמר במפורש שהתבונה היא השפחה של הרגש! הרצון! האם אתה בא להגיד לי שדוויד יום לא היה פילוסוף?!?

itsikd

New member
וד. יום יודע הכל ???

אז אני מתסתך על מה שכתב קאנט אוקי ? כל פילוסוף והדיעה שלו לדעת קאנט התבונה צריכה לשלוט ברצונות ולא להיפך אז מה ? קאנט הוא סתם עוד דפוק כמוני ?

גרעאפס

New member
שמעתי פעם את האימרה:

a man can act by his own will, but he cannot will by his own will לדעתי זה נכון מאד.

למעלה