רצון הילד באח/אחות

טלילה3

New member
רצון הילד באח/אחות

מה אני אמורה לעשות כשהילד מנדנד שרוצה אחות? כל הילדים בסביבתו אשר בגילו כבר "קיבלו" אח/אחות, או שאימהותיהם בהריון. בני בן שלוש, ממשמש לי את הבטן ושואל אם יש תינוק... אימו של חבר הכי טוב שלו בהריון חודש 9,והחבר מדבר כל הזמן על שאוטוטו מגיעה אחות, וזה מתחיל להיות מצב קשה מבחינתי, כי כאמור בני מתחיל לחשוב שאולי גם אני בהריון... לוקח בבית בובות, מכנה אותן בשמות "אבא" אימא" "אני" ו"התינוקת של אימא" איך מתמודדים עם מצב קשה? הבאת ילד נוסף לעולם אינה פתרון לעת עתה, מסיבות השמורות עימי.

תּמר

New member
אני נפגשתי בתופעה הזאת

אצל הרבה ילדים (גם יותר גדולים). לעניות דעתית אמרי לו בפשטות ובהחלטיות שאת לא בהריון. אם הוא רוצה להמשיך לדמיין - זכותו. לא נראה לי שאת צריכה לשתף אותו בתכנונים שלך.

kashke

New member
מאוד טבעי מצידו לרצות וגם לשחק

עם הבובות. הייתי מציעה לך להצטרף למשחק שלו עם הבובות. בקשי ממנו לבחור עבורך את הבובה והתפקיד שלה. אם כרגע אין תכנון להרחבת המשפחה - בפעם הבאה שימשש לך את הבטן וישאל תגידי בפשטות שאולי בעתיד הוא יהפוך להיות "אח גדול" אבל בנתיים לא. יש אפשרות אצלכם לאמץ חיית מחמד? - לפעמים זה ממש עוזר.

She Dolphin

New member
אני הייתי אומרת את האמת:

הייתי אומרת לו בפשטות "לא לאמא אין תינוק בבטן כמו לאמא של X. אולי בעתיד יהיה לנו תינוק אבל לא כרגע". לא חייבים להכנס לפרטים ולהסביר בדיוק מה הסיבה. מהדברים שאת מתארת אני דווקא לא קולטת שיש פה איזה קטע קשה מבחינתו. אבל נראה לי שיש לך איזו רגישות בעניין ואת לוקחת את הדברים שהוא אומר ועושה בנידון קצת יותר רחוק ממה שהוא מתכוון. הוא משחק במשחקי דמיון - זה נראה לי דבר נהדר ולא מזיק. לדעתי הוא עושה דבר נהדר: הוא לוקח אלמנטים ממה שסובב אותו (לילדים שבסביבתו נולדים אחים קטנים) ומשתמש בהם כדי להעשיר את משחקיו! לא נראה לי שהוא במצוקה מהעניין. אני הייתי בת זקונים ולרוב הילדים בסביבתי היו אחים קטנים. מאוד רציתי אח קטן ואני כבר לא זוכרת מה ההורים שלי אמרו, אבל אני זוכרת את הכמיהה שלי ואת העובדה שקיבלתי לבסוף את העובדה שלא יהיו לי אחים קטנים, כמו שקיבלתי הרבה עובדות אחרות שקשורות למשפחתי (כמו למשל העובדה שההורים שלי היו מבוגרים יחסית להורים של רוב חברי הילדים, או לא היו ילידי הארץ ודיברו במבטא אחר).

טלילה3

New member
את צודקת

לי יש רגישות בעניין. ומשום מה שאני חושבת שיש לבני גם רגישות, כנראה שאני מערבבת בין 2 הדברים.

לאה_מ

New member
מסכימה עם קודמותי

ואגב, לא בטוח שאת מערבבת בין שני הדברים - יתכן שמשום המצוקה שלך, הוא חש בה ונמצא גם בסוג של מצוקה. אני חושבת שאם תהיי שלמה עם האפשרות שלך לתת לו את התשובה הפשוטה והאמיתית, זה יקל על שניכם.

לאה_מ

New member
ועוד משהו, טלילה -

בני הצעיר, בן ה-3, גם מבקש כל הזמן אחות קטנה (פעם הוא אפילו ביקש תאומים. יותר טוב מאחיו הגדול, שבגיל הזה ביקש פעם משאלה שיהיו לי 200 תינוקות, וכשהבעתי את דעתי שלא כדאי לו לבקש את המשאלה הזו, כי אם אני אצטרך לטפל ב-200 תינוקות לא יהיה לי הרבה זמן אליו, הוא אמר "מאוחר מדי. כבר ביקשתי"
). אני יודעת שעניין התינוק מעסיק אותו, משום שהגננת שלו בהריון, ויש לו חברים שאמותיהם בהריון והם עסוקים בנושא הזה. אתמול הוא שאל אותי אם יש לי תינוקת בבטן, וכשעניתי בשלילה, הוא ביקש שאני אכניס לשם תינוקת, "...ותהיה לנו תינוקת קטנה, ונשים אותה בעריסה קטנה קטנה, וניתן לה לינוק חלב מהננוק, ואת תביאי אותה ואותי לגן ותגידי לנו שלום ותלכי לעבודה, וכל היום עד שתחזרי אני אשחק איתה בגן...". אני חושבת שזה מבטא עניין שלו בנושא שמעסיק אותו עכשיו, אני לא בטוחה שהוא באמת כל כך ישמח לאחות כמו שהוא חושב, אבל גם אם כן, זה לא בתכנון המשפחתי לעת עתה, והדיבורים שלו הם ודאי לא סיבה לשנות כרגע את התכנון הזה. התשובה שבינתיים אין לי תינוקת בבטן, ואולי בעתיד תהיה, מספקת אותו לחלוטין.

irisgh

New member
גם בני, אפילו שיש לו אח

הוא בטוח שיש לי המון תינוקות בבטן. בטוח אחד, אבל לפעמים שלושה. (אמנם מאיך שהבטן נראית, אני מבינה למה הוא חושב ככה
). בכל אופן, אני חושבת שהעניין הזה, של תינוקות שנמצאים בבטן, מאוד מעסיק אותם, מרגע שהם מבינים שכך הוא הדבר. ואם תחשבי על זה, זה באמת דבר מעניין ולא מובן. ליניבי יציאות משלו. הוא אומר למשל, שהוא יאכל את סבתא, וכך יהיה לו תינוק בבטן. נשמע מוזר, אבל בהגיון של ילדים, זו באמת דרך להכניס תינוק לבטן שלו...

michald

New member
אצלנו גם היה מצב דומה

נועם בת שלוש וגם רוצה אח/ות. הפתרון לחסר היה שלה: היא המציאה שתי אחיות דימיוניות בשמות פניקה ואמריקה
ועכשיו הן חלק קבוע מהבית: צריך לתת להן לאכול, לישון וכו... בנוסף הסברתי לה (רק כששאלה!) שכרגע זה פשוט לא יקרה, והיא קיבלה את ההסבר ללא טענות וויכוחים (שלא כהרגלה).

למעלה