רפלקסיה בזוגיות

רפלקסיה בזוגיות

בעקבות השאלה כאן על איך לחגוג יום נישואין,
רציתי לשאול- אתן עוצרות מדי פעם להרהר יחד עם הפרטנר/ית בזוגיות? אם היא כמו שהייתן רוצות, אם יש דברים שהייתן רוצות לשפר, לשמר, להשיג? אנחנו משתנות עם הזמן- אולי יש לנו צרכים חדשים? תשוקות חדשות?
כי רציתי להציע לשואלת שיעשו יום "סיכום שנה" כזה, ויחשבו איך הם רוצים שתהיה השנה הבאה שלהם- אבל זה "כבד" ולא חגיגי.

אני וקסם מאד עם יד על הדופק, אנחנו מדברים על זה די הרבה, וגם עוצרים לפרגן ("זוכר שדיברנו על הקושי שלנו בככה וככה? אני מרגישה שזה ממש השתפר בחודשים האחרונים", וכו'). אבל מסקרן אותי מה איתכן.

אממ.. האמת שלא

אמנם איני בזוגיות כרגע, אבל גם בקשרים קודמים מעולם לא עשינו איזה pause כדי להביט אחורנית ולראות מה השתפר או השתנה. אני חושבת שכל קשר משתנה או גדל עם הזמן, לומדים להכיל אדם נוסף, להתפשר, להתגמש, בהתחלה אולי רבים יותר ולאט לאט בלי לשים לב זה פוחת כי כבר לומדים להכיר אחד את השני, ודי זורמים עם הקשר, אף פעם לא עשינו מזה איזה שהוא אירוע מיוחד.

sweetdreams

New member
הממ.. גם אצלי לא

ולא בגלל שזה רעיון כזה רע, על הנייר זה דווקא נשמע מעניין. אבל כמו שאמרת, זה פשוט כבד ולא ממש יוצא.

&nbsp
בפועל, אני גם חושבת שאצלנו זה פחות רלוונטי כי הקשר שלנו הוא באמת ממש טוב.

אנחנו אמנם לא עושים סיכומי שנה (או טקס פרסי הזוגיות..
), אבל נראה לי שאנחנו כן עם היד על הדופק מהבחינה שהזוגיות שלנו היא ממש לא שגרתית, ואנחנו מבלים הרבה, מדברים הרבה, מפרגנים אחד לשני, ובאופן כללי פשוט נהנים אחד עם השני.
אולי אנחנו פשוט עוד לא בשלב הזה שאת מדברת עליו (ובתקווה שגם לא נגיע אליו...
).

דנה אז

New member
עושים מדי פעם,

אבל לא יום קבוע, או טקס מסודר.... מדברים מה רוצים לשמר מהבילויים והדברים שעשינו לאחרונה, מה רוצים לשנות.... ימי שישי הם הזמן הזוגי שלנו, משתדלים בבוקר ארוחה זוגית ולדבר על הכל ושם זה מדי פעם עולה. אבל לא כמו שאת מציעה כזה רשמי ומתוכנן. בגלל כל החופשים הילדה בבית ומזמן לא הייתה לנו ארוחה שישי בבוקר זוגית (ושנינו מודים שזה חסר לנו)

dify

New member
זו הכותרת הכי גרועה שראיתי בחיים, בחיי

חשבתי שאת מדברת על הטיפול בכף הרגל או משהו...

&nbsp
כשהיינו צעירות ויפות, אי שם כשהכרנו (
), עדיין היתה לנו טלוויזיה, והיינו צופות בד"ר טניה ביירון, בתוכניות הטיפול בילדים קטנים שלה. היא קוסמת- היא לוקחת ילד בעייתי, מה בעייתי? הכי בעייתי שיש. מאחד שלא אוכל כלום חוץ מצ'יפס ועד אחד שרוצח גורי חתולים בזמנו הפנוי. והופכת אותם לילדים רגילים, נחמדים וממושמעים! בקסם הזה חייבים לצפות ואני יותר מממליצה על התוכניות שלה! גם למבוגרים! לגמרי גם למבוגרים! כי בעצם מה שאת לומדת עם הזמן מהצפיה בתוכנית שלה זה שאנחנו יוצרים את התגובה אלינו, ושהטעות של כולנו מתחלקת לשתיים:
1. איזשהו הסבר פסיכולוגי שאנחנו נותנים לעצמנו למה צריך לפצות את הילד. לרוב בגלל משהו שלא קשור לילד בכלל.
2. אנחנו תמיד נותנים המון תשומת לב על התנהגות שלילית אבל כמעט כלום על התנהגות חיובית (קצת מזכיר את מה שכתבתי לגבי מה אנחנו מעריכים בחיינו).
&nbsp
אני רוצה להרחיב לגבי הנקודה השניה, הרעיון שלה, והיא מדגימה את זה היטב נניח בעזרת שני אחים, זה שאם נניח הולכים לטייל בקניון, אח אחד הולך יפה והשני מתפרע ומשתולל, אנחנו לרוב לא נגיד כלום לאח שמתנהג יפה, לעומת זאת סביר שנבזבז את כל הזמן בלנסות להשתלט, להעניש, לצעוק, לדבר עם המשתולל... כלומר הוא זה שזוכה בתשומת הלב...
&nbsp
המסר שלה זה שהדרך לשנות התנהגות היא לשבח התנהגות טובה ולהתעלם מהתנהגות גרועה, לא להשקיעה תשומת לב בהתנהגות גרועה, כן להשקיע תשומת לב בהתנהגות טובה.
&nbsp
&nbsp
אז עכשיו בואי נחזור לחיינו כזוג מבוגרים,
לא יכולה להגיד שאני מסוגלת לגמרי להתעלם ולא להגיד כלום כשאני כועסת/ מתוסכלת/ רוצה שינוי. אבל כן למדנו מהצפיה בתוכנית שבעצם ראוי ונכון לתת גם פידבק על מה שטוב (שוב, ממש דומה לרעיון של החמישיה היומית), ומאז שצפינו בתוכנית אנחנו שתינו משתדלות מאד לתת פידבק, כל הזמן, בעיקר חיובי, מחזק. אני חייבת להגיד זה הופך את העולם לעולם כל כך נעים לחיות בו
זה מעשיר את הזוגיות בצורה שבעיני היא מדהימה :)
התוכניות של ד"ר טניה ביירון הן אחת הסיבות היחידות שאני מצטערת שאין לי טלוויזיה היום, לראות את המסרים שלה שוב ושוב חיזק אותנו להתמיד ונתן לי המון השראה (אני חייבת לתת גם קרדיט דומה לעונות הראשונות של דר.פיל, היום הוא סתם זבלון, לא יאמן איך הוא מכר את עצמו. מנוגד לכל מה שהוא עצמו החזיק בו בתחילת הדרך....)
&nbsp
בקיצור, עושות את זה, לא בצורת סיכום אלא פשוט כחלק מהשיח בבית, בעיקר את החלק החיובי. החלק של משוב שלילי עושות פחות, אבל גם זה עושות, בהצלחה משתנה, אבל כן, גם זה קורה.

בהחלט סקרנת אותי!

גם בלי שארצה, תמיד הייתי סוג של ׳פסיכולוגית׳ חובבת , תמיד זו שמקשיבה לכולם, זו שמייעצת לכולם, זו שאף פעם לא שופטת לא משנה מה אשמע, והתנהגויות זה משהו שמעניין אותי! (גם רציתי ללכת להוציא תואר בפסיכולוגיה ולבסוף לחץ ההורים גרם לי לזנוח את זה לטובת משהו שונה לגמרי, שכיום כבוגרת בחרתי גם לא לעסוק בו עוד) יש אנשים שמדהים הכח שיש בהם, והכח שהם בצורה טבעית מעבירים לסביבה , איפה זה שודר?

dify

New member
זה שודר בעבר בערוץ 8 של הוט ו/או בביביסי אינטרטיימנט

זו סדרה של הביביסי, היו שתיים, באחת היא טיפלה בבתים של האנשים, אני לא זוכרת איך קראו לסדרה.
השניה, שהיתה לטעמי קצת פחות טובה (ונהרסה לגמרי בעונות המתקדמות) היה לה בית מרושת במצלמות שאליו המשפחות היו מגיעות למשך שבוע טיפול, לזה קראו "בית הבנדיטים הקטנים" לפחות בתרגום לעיברית.
&nbsp
עוד סדרה שאני ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממליצה עליה זו child of our time
גם של הביביסי, עוקבת אחרי קבוצת ילדים שנולדו בכל רחבי אנגליה בשנת 2000 עד שיהיו בני 20. תוכנית מרתקת! לא רק על ילדים אלא על האנושות כולה. בנויה מצויין! כל פרק לוקח אספקט מסוים מהחיים ומדגים אותו מכל כיוון כולל מבחן אישי לצופה. באמת סדרה מעולה!
&nbsp
בשום צורה ואופן לא הצלחתי למצוא את הסדרות הללו באינטרנט, יש רק קטעונים או פרקים בודדים יחידים.
אם יש איזשהו מישהו שיודע איפה אני יכולה למצוא, בעיקר את "ילדים בני זמננו" הסדרה המלאה עד היום, בחינם או בתשלום, באמת שלא משנה לי, אני אהיה חייבת לו לנצח!
תודה תודה תודה! :)

יוצא לנו לפעמים לדבר על זה

זה לא שאנחנו כל הזמן בלחץ על המצב בזוגיות, אבל כן עם היד על הדופק וכן בודקים מידי פעם מה שלום הזוגיות ומדברים על דברים שמפריעים/מציקים או להיפך- מאוד נהנים מהם בזוגיות.
&nbsp
המטרה שלנו היא שיהיה לנו נעים וכיף ביחד וכן, לא תמיד הכל מושלם ויש דברים שצריך לשפר ולעבוד עליהם.
&nbsp
זה לא ברמה של שיחת "יחסינו לאן" אלא ברמה פילוסופית-פסיכולוגית ובד"כ שנינו יוצאים מרוצים מהשיחה

למעלה