רפלקסולוגיה

תודה על התגובה

יש לי הרבה סבלנות ופתיחות. אבל לאור ניסיון החיים שלי, מה שלא הסתדר לי מהתחלה גם לא הסתדר מאוחר יותר. אני מאוד אוהב את לימודי הנטורופתיה ומרגיש טוב מאוד עם כל שאר הקורסים שנלמדים ומאוד מתחבר אליהם. אמנם אני רק בהתחלה ועוד לא הספקנו לגעת אלא בקצה המזלג של התחומים הרבים בהם נוגעת הנטורופתיה.

0 אור 0

New member
בלימודי נטורופתיה יש נושאים שקרובים לחשיבה

מערבית - למשל בתזונה, היה לי מאד משעמם עם רוב החומר של השנתיים הראשונות, כי הוא מקביל במידה רבה לגישה של תזונה מערבית ומדבר על דברים שכל מי שלומד את נוושא התזונה מכיר אותם (ויטמינים, מינרלים, חלבונים וחומצות אמיניות, שומנים, בניית תפריט ..), כל הנושאים ההוליסטיים הגיעו בשלב מתקדם יותר או בטיפים קטנים תוך כדי. בודאי שכך בכל לימודי הרקע של אנטומיה , פיזיולוגיה, כימיה , פסיכולוגיה ושאר הנושאים של רפואה מערבית. אפילו צמחי מרפא או עיסוי נלמדים בגישה מאד דידאקטית , מדעית, שמתייחסת לנושאים ששמעת עליהם קודם כמו מערכות או שרירים. לעומת זה , הרפלקסולוגיה היא תורה מאד הוליסטית שמבוססת על פילוסופיה שונה לחלוטין. אתה צריך ללמוד שפה חדשה, צורת חשיבה שונה. להבין את משמעות האלמנטים, להתחיל להתייחס זרימה אנרגטית. לכל מיני מונחים שבעולם המערבי לא "קיימים" צריך סבלנות, כי לוקח זמן לגישה שונה להתפתח.

יופי אני שמח לשמוע

אני מאוד מתחבר מרגיש נוח עם לימודי הרפואה המערבית והתזונה. למרות שבאתי עם קצת ידע, זה מאוד מעניין וכנראה שזה הכיוון שלי.

sarita30

New member
רפלקסולוגיה

אני מבינה את הבילבול וחוסר החיבור שלך כרגע לרפלקסולוגיה . גם אני כשהתחלתי ללמוד רפואה סינית לפני מס שנים למדתי במקביל רפלקסולוגיה ולא הצלחתי להתחבר. אחרי שנה אחת הפסקתי את הלימודים בשל העומס הלימודי . , שנתיים אחרי שסיימתי ללמוד רפואה סינית הרגשתי צורך לטפל גם במגע ולהרחיב את הידע שכלל לא ייחסתי לו חשיבות דאז ברפלקסולוגיה. המשכתי את הלימודים ואני מודה לעצמי כל יום על ההחלטה לחזור לפתח את תחום הרפלקסולוגיה , כיום אני מרגישה נוח יותר בטיפולים ברפלקסולוגיה ובטוחה יותר . לבתי ספר למקצועות המשילימים יש נטייה להוסיף מקצוע מגע בדרך כלל במסלול 4 שנים , העניין הוא שמקצוע כמו רפלקסולוגיה דורש מוכנות ,תירגול ,הפנמה של החומר והתפתחות אישית כמטפל ולא כל סטודנט בטח לא שנה א (כשהמטפל שבך עדיין בהתהוות)יכול להתמודד אם כמות החומר הלימודי הנדרשת משתי המגמות .. לכן עצתי היא :בסוף השנה אל תמהר להירשם לעוד שנה , עשה חושבים אולי כדאי לדחות את המשך הלימודים ברפלקסולוגיה לשנה בה תהיי מוכן ותרגיש את הצורך לעניק טיפולים ברפלקסולוגיה ולהרחיב את הידע בעיניין ,(כך גם תהנה מהלימודים) בינתיים תהנה מלימודי הנטורופתיה אני בטוחה שהם קשים ודורשים זמן למידה רב . בהצלחה

למעלה