רפלקסולוגיה לילדים

King of falaka1

New member
רפלקסולוגיה לילדים

שלום לכם חייב עצה יש לי שלושה ילדים בני 2 4וחצי ו 9 בנים. לגדול שלי יש פלטפוס לא קשה אבל הוא היחיד שיש לו את זה אישתי מתעקשת לקחת אותו לרפלקסולוג וזה מציק לו הוא לא אוהב את זה השאלה שלי זה יכול להזיק לו? מה דעתכם תודה

0 אור 0

New member
לא מזיק בכלל אבל לא צריך לסבול

הי,
רפלקסולוגיה עוסקת בטיפול בגוף ובנפש דרך כף הרגל, ולא ספציפית בכף הרגל, לכן הטיפול בפלטפוס דרך רפלקסולוגיה לא במיוחד מובן מאליו.
אז אם הרפלקסולוג טוב ומוצא את הדרך אל לב הילד, אז זה אכן פתרון נפלא, כי בסופו של דבר הרפלקסולוגים יודעים לסייע גם בבעיה הזו, ובהחלט השילוב של הפן ההוליסטי עם העיסוי של כף הרגל יכול לעזור.
אבל אם המצב הוא שהילד סובל ולא מתאים לו הטיפול, אז אפשר למצוא דרך אחרת לעבוד על מודעות כף הרגל ועיצובה - כיוון אחד הוא להיעזר באותו רפלקסולוג, אבל בעבודת בית : לקבל ממנו תרגילים לביצוע עצמי של הילד לבד או עם אחד ההורים.
אם זה לא הולך אפשר לחשוב על טיפולים אחרים , כי הכי חשוב זה שהילד יתחבר ותהיה לו מוטיבציה להתמיד ולעבוד בעצמו על הנושא.
אגב, כרפלקסולוגית יצא לי לעבוד הרבה עם ילדים , והם בדרך כלל מאד מתחברים לטיפול ונהנים ממנו (הסוד הוא לדבר אתם בגובה העין, לשתף אותם בהחלטות, טיפול בדרך כלל קצר יותר ונעשה בצורה יותר משחקית ומשתפת). כדאי לבדוק אם זה משהו שקשור לילד ולהעדפה אישית שלו מול המגע בכף הרגל, או שאולי הרפלקסולוג הספציפי לא בעל קשר טוב אתו.

King of falaka1

New member
תודה

ראשית על התגובה המהירה אני שקט יותר שזה לא מזיק לו הפן הרפלקסולוגי הזה אולי טוב אבל אישתי מאמינה בו יותר ממני או יותר מתחברת אליו

פלטפוס זה לא גזירת גורל

בדומה למשקפיים או כל עזר אחר לכל מיגבלה פיזיולוגית.
דווקא בפיזיותרפיה עובדים על יציבה נכונה והליכה באופן כזה שיכול לעזור, בדומה להליכה על חול ים או כל משטח רך.
אם כבר לטפל מהבסיס.
טיפולי הרפלקסולוגיה יכולים בהחלט להיות תומכים ומלווים במיוחד בקשר המנטלי - פיזי והחשיבה על השפעת היציבה ואופן ההליכה ודריכת הרגליים על האופי, ההתנהגות וכו'
ואז לחיבור בין שני הטיפולים במקביל תהיה הצלחה גם פיזית וגם מנטלית.

ינוקא1

New member
יוצא לי לטפל

בעיסוי כף רגל בילד בגיל שתיארת , עם קשיי קשב וריכוז קשים מאוד.

בכוונה טיפלתי בו כך , כי ראיתי שעיסוי כף רגל יכול מאוד להרגיע וגם לתת למטופל הרגשה של שליטה.

הילד דווקא מתחבר לטיפול , נשאר בשקט 40 דקות עד שאמו התפלאה על זה !

כפי שכתבה אור , הטיפול אמור להיות נעים וכיפי.

(יש לציין כי אינני רפלקסולוג בהכשרתי).

טאוֹ

New member
בהצלחה

ככל שזה נשמע מופרך, יכול להיות שהסיבה שזה מציק לו בכלל לא קשורה למטפל או לטיפול, אלא סתם לעובדה שהטיפול נקבע לזמן שבו יש תכנית טלוויזיה שהוא אוהב, למשל... ניסיתם להבין מה בדיוק מציק לו בטיפול?

בכל מקרה, אור ציינה את הנקודות החשובות - חיבור למטפל, וחיבור לשיטה.
מקווה שההמשך יהיה מוצלח יותר, ואשמח אם תחזור לעדכן.

רפואה שלמה.

King of falaka1

New member
כן ניסינו

הוא פשוט לא אוהב את זה הוא לא משתף פעולה כלכך מהר גם הוא אומר שזה לא נעים לו

יעל ND

New member
לא חושבת שיזיק אך גם לא חושבת שיעזור

הייתי ממליצה לקחת אותו לפיזיותרפיה. יש תרגילים פשוטים ויעילים המסוגלים לעזור במקרים הלא-תורשתיים של הבעיה. וילדים בד"כ עושים אותם ברצון. ניתן גם להכניס לשם גורם תחרותי - זה מאד יעזור עם הבנים.
בהצלחה

למעלה