רפי רשף ונורית גלרון

assafta

New member
רפי רשף ונורית גלרון

שמעתי פעם מזמן את רפי רשף מספר שהוא ראיין את נורית גלרון בערב חדש, כמדומני, ובמהלך השיחה ביניהם היה לו פתאום בלקאאוט, לא עניין של מה בכך למר רשף המקצוען, והשאר היסטוריה. מישהו יודע יותר פרטים? באיו שנה מדובר? במסגרת מה נוצר בראיון? האם חתכו את הבלקאאוט (כי נדמה לי שזה היה בשידור חי)? או שמא ארחיק לכת ואוסיף- האם למישהו יש הקלטה של ראיון זה? הערת אגב- אם כבר העליתי מהאוב את "ערב חדש", זה מזכיר לי שבילדותנו הרחוקה, היו תוכניות ממש נחמדות בחמש בערב (בית קטן בערבה נדמה לי, ועוד), ואז בעקבות מלחמת שלום הגליל, תפסה את מקומן תכנית מעצבנת למדי בשם "ערב חדש". זכור לי במיוחד שדן מרגלית הודיע כי התכנית היא זמנית ותורד משידור בתום המלחמה. כנראה שהבטחות שם ברוממה הן לא הבטחות...כל יום ציפינו שהתוכניות תחזורנה, אך לא. תמיד התחילה אות הפתיחה של ערב חדש. מישהו עוד זוכר?

Raffael

New member
נדמה לי ש"ערב חדש" היה השם המאוחר

יותר. בהתחלה קראו לזה "שלום הגליל" או משהו כזה.

mucool2

New member
בית קטן בערבה

היה ב-5:30. זאת היה שעת תחילת השידורים של הטלוויזיה הישראלית - שעה של תכניות ילדים ונוער (ואח"כ שעה וחצי שידורים בערבית). ערב חדש/שלום הגליל היה שייך לזמן השידור של הטלוויזיה הלימודית (החינוכית היום). לא זוכר מה היה לפני כן. את ההקלטה ה"היסטורית" אפשר אולי להשיג דרך ארכיון הטלוויזיה החינוכית, אם כי גם זה בספק. עוד יותר קשה לי להאמין שמישהו הקליט ערב חדש להנאתו.

בהתחלה לא קראו לזה ערב חדש

והמנחה הראשון לא היה דן מרגלית. וזה לא היה על חשבון בית קטן בערבה, כי זה בשעות של הטלויזיה החינוכית (מה שקראו אז טלויזיה לימודית). זה אכן היה אמור להיות רק עד שתיגמר המלחמה, אבל היא לא נגמרה כ"כ מהר, כמו שזוכרים. נדמה לי שבין המגישים הראשונים היתה רותי פרמינגר, אז פליטת תשדירי הבחירות של הליכוד, היום עובדת סלקום. או שאולי היא היתה רק המבזקנית? האירוע היה טראומטי לילדים באופן מיוחד משום שאז הערוץ היחיד היה נכנס לשביתה כללית עד שעה שלוש בצהריים ומשדר ביפ אחד ארוך ככה שהילדים יוכלו לנוח בצהריים, ככה שזה ממש היה גזילת הרש. עוד אני זוכר שבימי שישי בשלוש היו סרטים מצויירים, מיקי מאוס בשחור לבן. זה היה בשבילי קודש קודשים עם הכנות והתרגשות שהחלה בצלצול האחרון בבית הספר. והנה באותו יום שישי מר ונמהר עלה לשידור שר האוצר ובישר את על החלפת הלירה בשקל. חירב לי את כל השבת.

mucool2

New member
דן מרגלית היה בין המנחים הראשונים

והמבזקים היו מבזקי גלי צה"ל (עדי טלמור ושות').

למעלה