רפידת METAL לעומת RESIN

רפידת METAL לעומת RESIN

מדובר על XT דיסק.. לפני זמן מה שאלתי מה יכולה להיות הסיבה לשחיקת רפידה אחת יותר מהשניה באופן מוגזם ואחת הטענות החיתה שיתכן כי אחד הקליפרים תקועים. ובכן, בדיוק לפני מספר דקות גיליתי את הבעיה - בחנתי היטב את הרפידות וגיליתי כי אחת מסוג RESIN ואחת מסוג METAL האופניים בנות 3 חודשים, ואלו הרפידות המקוריות ! בברקס האחורי בדקתי ושם יש זוג METAL ראשית, מה ההבדל בין METAL ל RESIN (יותר עמידות לטובת ה METAL ו...?) ושנית, האם זה קביל לרכב כך והאם לדעתכם זו אשמת החנות, משמע,אמורים להחליף לסט חדש?

מה שאני יודע

מה שאני יודע וההיגיון שלי אומר זה שהמטאל יהיו עמידות יותר אבל עם איכות עצירה נמוכה יותר והרזין (שרף) יעצרו בצורה קצת יותר רכה ונעיה אבל יהיו עמידות הרבה פחות מה שאני יודע על חנויות אופניים, האופניים נימצאים בתצוגה בחנויות במטרה להימכר, אין שום סיבה הגיונית לבזבז זמן בהחלפת רפידות על אופניים שעומדים במטרה להימכר זה ביזבוז זמן. מעבר לזה שמה המטרה בדיוק בלהחליף רק רפידה אחת ?? "האם זה קביל לרכב כך והאם לדעתכם זו אשמת החנות, משמע,אמורים להחליף לסט חדש? " "קביל לרכב כך" -תרכב איך שבא לך ואיך שמתאים לך, אף אחד לא יגיד לך שאתה טועה . "אשמת החנות" לא מאמין שיהיה כלכך משעמם בחנות שהם יתעסקו עם החלפת רפידה אחת מתוך זוג
"אמורים להחליף לסט חדש" כבר רכבת עם הסט הזה.. לדעתי אם אתה שמת לב לאופן השחיקה של הרפידות ,אלא אם יש הבדלים מוגזמים -כלומר רפידה אחת גמורה והשניה עדיין לא בחצי) משמע אתה יותר מדי מתעסק באופניים ולא מספיק ברכיבה -תרכב תהנה ותפסיק להיתקע על שטויות:) ערב טוב

לא מבין את ההרצאה הארוכה והמתישה שלך

אני מאמין שגם אתה בעצמך לא היית מסכים שהמוסך שלך ירכיב רפידה שמאל מחומר A ורפידה ימין מחומר B זה לא קביל, וזה בהחלט אשמת החנות. אגב, אפשר כבר לפרגן. היום הם הסכימו להחליף לי את הרפידות מדובר על הסניף האהוב עלי - רוזן את מינץ כרמיאל... ואם אתה חושב שאני מתעסק יותר מדי באופניים ופחות ברכיבה - אז אני הייתי ביום ד' ברמת הגולן ברכיבה ומה איתך?

oferbic

New member
ניחוש פרוע

בחנות החליפו את הרפידות על מנת לשפר את כח העצירה בברקס הקידמי, אך באמצע העבודה צילצל הנייד של המכונופן שהספיק להחליף רק רפידה אחת ושכח מהשניה (משהו כמו בצקם של בני ישראל). אשמת החנות זה משהו שקשה להוכיח, אבל שירות טוב מחנות זה משהו שקל לקבל. תתחיל בלהתקשר אליהם.

etal2

New member
מנסיון

resin - אלו הרפידות הסטנדרטיות של שימנו ומגיעות במקור עם כל הברקסים שלהם למעט אולי XTR. הן נותנות הרגשה חלבית בידית ועצירה חלשה יחסית, הן גם נשחקות מהר. אני לא אוהב אותן ואת אלו שהיו לי העברתי מהר מאוד לברקס האחורי ששם עצמת הבלימה פחות חשובה. metal - אלו כביכול הרפידות הטובות יותר של שימנו, הן גם יקרות יותר. הן נותנות עצירה הרבה יותר חזקה ונשחקות לאט מאוד. ניר (nintense) עוד רגע יכנס ויגיד שהמטאל הן הדבר הכי גרוע ששימנו אי פעם יצרו ויש להחליף אותן מייד כי הן מעבירות הרבה חום לקליפר ולשמן ואתה עלול לאבד יכולת עצירה, אני ב-5 שנים שאני רוכב עם כאלו מעולם לא נתקלתי בבעיה דומה. בכל מקרה כשכבר מחליפים עדיף לבחור לא בזה ולא בזה, יש הסכמה כללית שרפידות של קולסטופ או גאלפר עושות עבודה טובה יותר. עשיתי פעם נסיון של ערבוב רפידות, אחת כזו ואחד כזו, היו עוד אנשים ב-mtbr שעשו את זה, העצירה המתקבלת היתה טובה מזו של ה-resin לבד אבל כמו שגילית בעצמך שחיקת הרפידות לא אחידה בשתיהן. אני רכבתי ככה עד שאחת נגמרה ואז החלפתי את שתיהן, למרות שזה לא אידיאלי הקליפר אמור להיות מסוגל לפצות על ההפרש בעובי הרפידות וזה לא אמור לגרום לבעיות.

nintense

New member
מעבר לפיסקה השניה....

שאני בהחלט מסכים, מוזר לי שאתה מרגיש כח עצירה טוב יותר עם המטל... שנועדו לאורך חיים כמעט בלתי מוגבל ועצירה מוגבלת למדי. בכל מקרה זה דיון של מי יותר גרוע ומי הכי גרוע... אז אין ממש סיבה להרחבה.

גם אני מצטרף לחובבי HEAVY METAL ../images/Emo8.gif

מאחור יש לי זוג רפידות מטאל ולי אישית (איני רוכב אגרסיבי) מספקות כוח עצירה יפה כמו כן הן שקטות ביותר, וכאמור, כמעט ואינן נשחקות...

ThePig

New member
איך אני יודע איזה יש לי ?

יש לי רפידות מקוריות .. של ההייז סטרוקר .. איך אני יודע איזה יש לי ? סתם מתוך סקרנות ..

etal2

New member
לא רלוונטי

resin ו-metal זה סוגי רפידות תוצרת שימנו אשר מתאימות לברקסים מתוצרתה בלבד, זה לא רלוונטי להייז או כל יצרן אחר.

ThePig

New member
כן .. אבל

אני מאמין שהרפידות שלי גם עשויות מחומר מסויים .. לא ? אז אני רוצה לדעת מה הוא .. שוב ... מתוך סקרנות.

etal2

New member
כן אבל...

היצרנים נותנים לרפידות שלהם שמות כמו מטאל ,אורגני או אפילו מקודדות לפי צבעים כל יצרן על פי מה שעולה לו בראש ומה שאנשי השיווק שלו מבקשים. צריך להיות ברור שגם אם יש להם לפעמים בסיס מדעי כלשהו אלו בעיקר שמות מסחריים וכל רפידה עשויה מתרכובת של הרבה חומרים ככה שהשם הכללי לא באמת מצביע על יותר מדי. אני לא רואה שיש לצרכן דרך לדעת ממה עשויות הרפידות שלו אלא אם יש לו במקרה מעבדה שמסוגלת לבדוק את זה ולהשוות בין החומרים שמהם עשויות רפידות של יצרן אחד לבין אלו של יצרן אחר זה בכלל בלתי אפשרי בנתונים הקיימים. * אם ההסבר הזה לא מניח את דעתך אני בטוח שאם תחפש טוב באתר של יצרן הרפידות שלך הוא יגיד לך שיש לך רפידות אורגניות משופרות עם חומר סופר xyz, מה זה אומר במציאות אני אשאיר לך להחליט...

מקובל לערבב 2 סוגי רפידות

שנית - ל- XT יש מחלה של "סטיקי-פיסטון" או במילים אחרות- הידבקות של הבוכנות (צד אחד בדר"כ) ואין לזה קשר לסוג הרפידות התקלה דורשת ניקוי יסודי של הבוכנה ורוב הסיכויים שתחזור על עצמה, שוב, בלי קשר לסוג הרפידות

למעלה