רפורמה אישית

• פותח הנושא amera
  • פורסם בתאריך

amera

New member
‏ "‏פק"מ פריים חודשי ‏

‏ "‏פק"מ פריים חודשי ‏ ‏‏ פיקדון בריבית משתנה, מבוססת על ריבית הפריים, בניכוי מרווח קבוע. ‏ ‏‏ הפיקדון מופקד ל ‏- ‏‏360 ‏יום, עם נקודות יציאה מדי ‏30 ‏ימים.‏ ‏‏ למפקידים בערוץ האינטרנט ניתנת הטבה בריבית של %‏1.25 " טקסט זה לקוח מבנק לאומי. לא מבין מה הכוונה מהשורה: "‏‏ הפיקדון מופקד ל ‏- ‏‏360 ‏יום, עם נקודות יציאה מדי ‏30 ‏ימים." האם זה לשנה או לחודש? אם אני יכול לקחת אותם כל חודש ללא "שבירת" הפק"מ, למה המילים "הפיקדון מופקד ל ‏- ‏‏360 ‏יום" מופיעות? המטרה שאני אפקיד את הכסף (מהאינטרנט) לחודש, ואני חושש מהמשפט לעיל שיפקיד אותם לשנה. ועוד שאלה: יש לי אשראי 60,000 ש"ח זה שנים ואני לא זקוק לו. האם זה עולה לי עמלות כלשהן? והאם כדאי להשאירו? (אני לא מתכוון לעשות עסקים)

דור לוי

New member
מסיפורי ועד הבית ../images/Emo82.gif

נפל עלי התיק של ועד הבית
וכמובן אני צריך לטפל בנושאים הכספיים. לגבי הנושאים הטכניים, בתור בעל 2 ידיים שמאליות, מישהו אחר מטפל. נתחיל משאלה ואח"כ שני סיפורים ... הכל בהקשר של "רפורמה אישית" וחיינו כאן...

amera

New member
:מסגרת אשראי

:מסגרת אשראי אשראי בש"ח ריבית תעריפית ריבית מתואמת מסגרת 1 30,000.00 9.10% 9.42% מסגרת 2 20,000.00 7.00% 7.19% מסגרת 3 10,000.00 7.50% 7.71% סה"כ ₪60,000.00 בתוקף עד 15/11/04 ריבית חריגה 12.60% 13.21%

דור לוי

New member
האגודה לתרבות הדיור../images/Emo82.gif

שאלה: האם יש למישהו נסיון עם האגודה לתרבות הדיור? למיטב זכרוני פרק בתוכנית כלבוטק קטל אותם, בקטע שהם יודעים לגבות כסף, אבל כשצריך שרות מהם לא מקבלים. מה דעתכם - לטוב וגם לרע? בתודה מראש

דור לוי

New member
חוזה שרות המעליות

סיפור נחמד עם לקח בתוכו... הכל ביחד, הכניסה לועד ותם חוזה השרות למעליות. יש ברירה, עושים מו"מ... בבנין 2 מעליות. בשנה שעברה שילמו 12000 ש"ל לחוזה ביטוח מקיף כולל הכל. השנה הוא ניסה להעלות לכ- 17000 ש"ח (לפני הנחה). טענה שלו היתה שיש בחוזה גידול משנה לשנה 5% עקב פחת. לצערי, לא היה בידי החוזה המקורי. בהתעלמות מכך שהמדד ירד בקצת, 5% מגיע ל 12600. סגרנו בשביל הרוח הטובה על וזה לשנתיים ב 13000 ש"ח. ואז הגיע אלי עותק מהחוזה המקורי, ושם גיליתי שבמו"מ הראשוני להתקנת המעליות, הסיכום בחוזה (בכתב עם חתימה רלבנטית) היה שהפחת יהיה 3% ולא 5%.
שמרו עותק מהחוזה המקורי, ודאגו להעבירו בתיק משנה לשנה, וגם תעדכנו את ועד הבית הבא בכל הסיכומים... אגב, זה נכון לכל דבר בחיים, לשמור הסכמים וחוזים, לתעד את המידע. למרות שלא תמיד ישים, לפחות ללקוח הפרטי, לבדוק את זה (כמו לגבי ריביות שהבנק מחייב אותנו). לפעמים יש הפתעות...

דור לוי

New member
בודקי מעליות - סקופ ../images/Emo10.gif

דבר אחד חכם במעליות, עקב הקריטיות של הנושא, ולדעתי היה צריך לישמו בנושאים נוספים: על מנת לשמור על האיכות יש הפרדה בין החברה שנותנת את השרות, למהנדס שצריך לבדוק את המעליות. הדיווח על הבדיקות מגיע ללקוח, לחברת השרות וגם למשרד העבודה. החלטתי, לבדוק את נושא המהנדס. בבניין היה 10 שנים אותו בודק. איך ניגשים לזה? מסתבר שבאתר משרד העבודה יש דף הסבר בנושא מעליות עם קישור לרשימה של בודקים מוסמכים. אמממההה מה... 2 בודקים שאני יודע שהם מפורסמים וראיתי מדבקות שלהם בהרבה בניינים לא מופיעים שם... בדקתי עם אנשים בתחום שבאמת מכירים אותם וכנראה שיש בעיות ברשימה של משרד העבודה... OK ועכשיו למו"מ: התקשרתי לבודק הקבוע והגדרתי להם את התנאים: "אין לי סבלנות למו"מ. תנו לי מחיר אחרון וסופי ועליו אומר לכם כן או לא." ממחיר של כמעט 800 בביקורת הקודמת, ירד לכ 600. מחירים אחרים היו כ 700, 500 ו 400 (כמה בודקים). בדקתי את אחד מהם והתברר שיש עליו המלצות טובות וסגרתי איתו. כשהודעתי לבודק הקודם על הפסקת התקשרות, פתאום הגיע פקס נוסף עם ירידה ל 400... כמובן שעמדתי בדיבורי והמשכתי עם הבודק החדש (שאפילו הציע בדיקה אחת מ 4 בחצי מחיר מה 400)... האמת, לדעתי, חבל שלא מקובלת שיטת מו"מ כזאת בישראל. זה היה חוסך הרבה זמן ומשאבים... איך אתם מנהלים מו"מ?

כל שרות עולה כסף בבנק

גם עמלת הקצאת אשראי. אם אתה לא צריך אז אל תשתמש ואל תבקש ותבטל את ההקצאה. אם אתה באובר - תפסיק להיות באוברדרפט. מצד שני אם אתה עלול להיות בחריגה - אז זה יעלה לך כסף ברבית חריגה. לא יודעת מה הגבול בין ריבית חריגה ועמלת הקצאת אשראי. עוד משהו לגבי שרותים שאתה לא צריך. אם אתה מנוי על שרותי בתשלום כמו לאומיפון וגישה ישירה תבטל אותם - תעשה גלישה ישירה שבינתיים בחינם. אל תזמין פקסים ודפי חשבון מהבנק זה עולה כסף.

דור לוי

New member
ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

שלום לך,
על העזרה בתשובה. אני מבקש לשתף אותך בדילמה שכבר העלתי בעבר בפורום, ובכיוון שכנראה אפעל. כשהחלטתי ליזום את הקמת הקהילה, המטרה היתה פעילות בכיוון הכלכלי-חברתי: התייחסות למצב המשק והמדינה. כבר אז תכננתי להיות בתפקיד היזם, ולא להיות זה שכותב ומגיב לכולם אלא לגייס עזרה ושיתוף פעולה. כבר היום הפורום דורש עבודה רבה, רובה נסתרת מעיני הגולשים. אולם מעת לעת מגיעות הודעות כמו של amera המייצגות ביקוש לידע ברמה האישית. נושאים כמו איך לחסוך, כיצד להתנהג בעת מיתון, בנקים ביטוח ופנסיה. אני מנסה לבדוק עד כמה גולשים יצטרפו בעזרה בתשובות. לשם כך רציתי לראות למשל מי יענה ל amera. בעצם שאלתו היא
מבחינת הכיוון המקורי... אז מצד אחד יש לי את הכיוון המועדף ובו בכל מקרה אשקיע את מירב זמני, ומצד שני הצורך לדעת קיים - צורך שאנשים שיש להם, יכולים לשלם עבור המידע. למי שאין, אין גם ידע איך לחסוך מה'אין'. עוד חשש הוא שהנושאים האישיים יסיטו את כיוון הפורום מהכיוון המקורי. והנקודה האחרונה, את, amera וכווולללללללללם חייבים לזכור כל הזמן, שיש להיזהר במתן עיצות ובקבלתן. יש לזכור שיש תחומים שבהם ייעוץ מחייב רשיון כמו בתחום ני"ע והביטוח. לי למשל, אין רשיון כזה. אין באפשרותי גם לבדוק קיום רשיון כזה בקרב מי שיענה. מי שיש לו רשיון כזה, ייתכן והוא בעל עניין ולא תמיד ירצה להתחלק במידע. לא תפוז, לא אני ולא אף אחד אחר ייקח אחריות על מתן העיצות. בהתאם לכך, המבקש עיצה יצטרך לחשוב טוב, מה מהתשובות הוא מקבל, והאחריות לכל פעולה שינקוט חלה עליו בלבד. הכיוון המתגבש אצלי הוא להקצות פינה בקהילה (במאמרים, בקישורים וכד') שתיקרא ה'רפורמה האישית שלי' (או שם טוב יותר אם יש רעיון) ובו ירוכז מידע רלבנטי בנושאים הללו. בכל מקרה כבר ביקשתי מהנהלת הפורומים, לשים בכותרת הפורום הודעת אזהרה והסרת אחריות מתאימה... ושוב
וברוכה הבאה

דור לוי

New member
רפורמה אישית../images/Emo124.gif

כשהחלטתי ליזום את הקמת הקהילה, המטרה היתה פעילות בכיוון הכלכלי-חברתי: התייחסות למצב המשק והמדינה. כבר אז תכננתי להיות בתפקיד היזם, ולא להיות זה שכותב ומגיב לכולם אלא לגייס עזרה ושיתוף פעולה. כבר היום הפורום דורש עבודה רבה, רובה נסתרת מעיני הגולשים. אולם מעת לעת מגיעות הודעות המייצגות ביקוש לידע ברמה האישית. נושאים כמו איך לחסוך, כיצד להתנהג בעת מיתון, בנקים ביטוח ופנסיה. אז מצד אחד יש לי את הכיוון המועדף ובו בכל מקרה אשקיע את מירב זמני, ומצד שני הצורך לדעת קיים - צורך שאנשים שיש להם, יכולים לשלם עבור המידע. למי שאין, אין גם ידע איך לחסוך מה´אין´. עוד חשש הוא שהנושאים האישיים יסיטו את כיוון הפורום מהכיוון המקורי. לאור זאת, החלטתי באופן נסיוני, להקצות פינה בקהילה (במאמרים, בקישורים וכד´) שתיקרא ה´רפורמה האישית´ (או שם טוב יותר אם יש רעיון) ובו ירוכזו טיפים וכל מידע רלבנטי בנושאים כאלו. הנסיון יראה עד כמה גולשים יתרמו בתשובות ובמידע. ולסיום, כווולללללללללם חייבים לזכור כל הזמן, שיש להיזהר במתן עיצות ובקבלתן. יש לזכור שיש תחומים שבהם ייעוץ מחייב רשיון כמו בתחום ני"ע והביטוח. לי למשל, אין רשיון כזה. אין באפשרותי גם לבדוק קיום רשיון כזה בקרב מי שיענה. מי שיש לו רשיון כזה, ייתכן והוא בעל עניין ולא תמיד ירצה להתחלק במידע. לא תפוז, לא אני ולא אף אחד אחר ייקח אחריות על מתן העיצות. בהתאם לכך, המבקש עיצה יצטרך לחשוב טוב, מה מהתשובות הוא מקבל, והאחריות לכל פעולה שינקוט חלה עליו בלבד. בכל מקרה הנהלת הפורומים, הציבה לפי בקשתי, את ההודעה הבאה: המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו. מנהל הפורום אינו מחזיק ברשיונות ייעוץ הנדרשים, עפ``י חוק, בתחומים כני``ע וביטוח. אין ביכולתו לבדוק זאת גם לגבי שאר הגולשים.

למעלה