רפוי בעיסוק לילד בן 10

רפוי בעיסוק לילד בן 10

שלום שאלתי מתיחסת לגבי ילד בן 10 המשתייך לקופח מכבי (זהב) האם ילד כזה לא זכאי לקבל שרותים של רפוי בעיסוק? לא בתשלום? האם על כל פגישה כזו צריך לשלם מאה חמישים ש"ח? מה ידוע לכם?

התפתחות הילד עד גיל 9

בהתפתחות הילד, כלל הטיפולים(ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת וכו')עד גיל 9 וגם זה לא לגמרי בחינם.

bnayal

New member
../images/Emo9.gif

ראוי לציין כי ריפוי בעיסוק אינו טיפול מקובל בגיל אים של 8 ומעלה. לכן ראו לדעת מה בעיית הילד ולא לרעות סתם בבקשות שאין להן תכלית

לא מקובל על מי?

אמת כי קופות החולים אינן מממנות טיפולים פרא רפואיים להתפתחות הילד מעל גיל 9 אך העובדה שקופות החולים אינן מממנות אותם אינה אומרת כלל שאין בהם צורך, וכי הילד לא יכול להפיק מהם תועלת!!! אם היינו משתמשים במה שקופות החולים מממנות כמדד למה ששווה עשייה, לא היינו מגיעים מאוד רחוק לדעתי האישית. בברכה שרון

putmusicon

New member
הבן שלי בן 10 ופתאום התברר שהוא

לא משתמש בחגורת הכתפיים כמו שצריך ולכן מפעיל לחץ חזק בשעת הכתיבה. הוא מקבל טיפול - ואני שמעתי שזה לא כזה נדיר! ואכן במכבי זהב מקבלים טיפולים בעלות 21 ש' עד גיל 9.

naomi har1

New member
../images/Emo53.gifטונוס שרירים נמוך/היפוטוניה

הבן שלי בכתה א' אינו מסוגל לכתוב בגלל טונוס שרירים נמוך. באיזה מסגרת קיבלתם את הטיפולים? אשמח לקבל פרטים מדוייקים. דרך אגב אנחנו חברי מכבי.

putmusicon

New member
הלכנו לאבחן אותו באופן פרטני

אבל את הטיפול דרך מכבי. את צריכה פשוט הפניה מרופא הילדים והוא יתן לך רשימה של מטפלים שעובדים עם מכבי.

איתור מוקדם

מאוד מעניין שרק עכשו נודע לך שהילד היפוטוני האם לא אמרו לך בטיפת חלב בבדיקת רופא התפתחותי? הרופא בטיפת חלב אמרה לנו שהילדה היפוטונית בגיל 7 חודשים והתחלנו פיזיוטרפיה כ-3 חודשים בגיל סביבות 4 קיבלה ריפוי בעיסוק .כיום יש לה בעיות אחרות אבל האיפוטוניה אינה מפריעה לה אין בעיות כתיבה בכלל . נכון, תחום הספורט לא חזק אצלה אבל אז מה גם אני ממש לא ספורטאית ואני לא היפוטונית. תבררי בהתפתחות הילד לגבי אבחון אצל מרפאה בעיסוק מגיע לו טיפול עד גיל 9 ואפשר לברר גם במשכ"ל (כמו ניצן אבל שייך למערכת החינוך ואפשר לקבל שם טיפול אם יש המצלה של בה"ס)את יכולה לברר זאת אצל יועצת בה"ס ואם אין יועצת אצל מורת שילוב. בהצלחה!

bnayal

New member
../images/Emo52.gif

אני מצטער אם מישהו נעלב מ"הודעתי" בפורום, ההודעה לא נכתבה על ידי אלה על ידי אחד ממשתמשי המחשב שלי.

למעלה