רפואת שיניים

MEIMIS

New member
רפואת שיניים ../images/Emo13.gif

שלום לכולם.. הייתי רוצה לדעת איפה אפשר ללמוד רפואת שיניים באירופה? ומה התנאי קבלה באוניברסיטאות שם בפקולטה לרפואה?

berlinale

New member
זאת לא שאלה קצת כללית מדי?

יש עשרות מדינות באירופה, וניתן להניח שלרובן (אם לא לכולן) יש פקולטה לרפואת שיניים. אם תהייה קצת יותר ממוקד על מה אתה בדיוק מחפש, אולי יוכלו לעזור לך.

MEIMIS

New member
בסופו של דבר אני רוצה להגיע ל

אורטו כרורגיה - שזה אורטודנטיה וכירורגיה... בכל אופן - האם צריך לעשות מכינה גם במדינות לא כמו ישראל? ממוצע הבגרות שלי היה נמוך כי אני לא יכול ללמוד דברים שלא מעניינים אותי..

berlinale

New member
לא, זה הרי תלוי במדינה

בדרך כלל אין מקומות שקל להתקבל בהם לרפואת שיניים. דווקא במזרח אירופה ישנם מספר בתי ספר (יקרים מאוד, פרטיים) לרפואה - בהונגריה, ברומניה וכו' - שתנאי הכניסה שלהם "קלים", יחסית לארץ. בחלק מן המדינות, תצטרך לעשות מכינה או ללמוד לבחינות כניסה. באחרות, אם תעבור בצורה יפה את השנים הראשונות של ביולוגיה/כימיה, תוכל לנסות לשנות מגמה לרפו"ש. בארץ גם כן היה קיים הטריק הזה, לא יודעת אם אפשר עדיין לעשות אותו. תכין את עצמך שגם באוניברסיטה לומדים הרבה דברים שלא מעניינים אותך. בארצות הברית, לומדים כל מיני מקצועות בכלל לא קשורים לתחום הראשי בקולג'. במקומות אחרים, יכול להיות שרק חלק מן הקורסים לא יהיו מעניינים, ובכל מקרה, בשנה שנתיים הראשונות לומדים הרבה ביולוגיה וכימיה שלאו דווקא נראות קשורות לרפואת שיניים עצמה, וב"תכלס" עוסקים רק בשנים מאוחרות יותר.

למעלה