התשובה שלי
כאמא צעירה עדיין לא עסקתי בתחום הרפואה המשלימה, אבל כנראה שמשהו כבר היה שם, כי מאז שאני זוכרת את עצמי אז הפתרון הראשוני לבעיות עור היה אמבטיה עם פרחי קמומיל או עם קמח תפוחי אדמה או אלוורה ישר מהקקטוס, לכאבי ראש - שתיה ומנוחה, לכאב בטן חזק - תה עם לענה ולהצטננות כל הנגזרות של דבש ולימון יחד עם זה, כפי שכבר אמרו לפני, עם בריאות של ילדים לא משחקים: כשתינוק סובל מחום, מורידים באמצעות אמבטיות פושרות, אבל אם החום עולה, נותנים אקמול, ואם החום מתקרב ל 40 או שיש סימנים מדאיגים אחרים (הילד אפתי וחיור, אין מתן שתן, פרכוסים) - אז רצים לרופא או ישר למיון. שאלת בהמשך השרשור לגבי מה שעושים עם התרופות. לי יש נוהג, שאם אני כבר הולכת לרופא, אז אני עושה מה שהוא אומר. כללית, צריך להבין שאמא מכירה הכי טוב את הילד שלה, ואם בפעם הראשונה שלבן שלי היה חום גבוה הייתי די הסטרית, בפעם הבאה כבר תפסתי שאחרי 3 ימים של חום וכאבים יוצאת שן - כך היה אצל כל ילדי, חום פתאומי ולא מוסבר, הסתבר בסוף כשן חדשה. אז כשיודעים ומכירים את הסימנים, מתמקדים בסיוע להם להרגעה, פינוק , שיכוך הכאבים, ולא צריך לרוץ למיון. לגבי הרופאים: לפחות מהנסיון שלי תחושתך מוטעית. אחת מבנותי עברה ניתוח מאד מסובך שבעקבותיו פיתחה גם בצקת בדרכי הנשימה שלבסוף נפתרה על ידי קורטיזונים. לאחר מכן במשך שנים, כל פעם שהיתה חולה ונכנסנו לרופא או לאחות, תמיד דאגו להזכיר לי שהיא כבר קיבלה את "מנת התרופות" שלה, ואצלה חשוב במיוחד לא לתת תרופות. ועוד משהו, לגבי האנטיביוטיקה: נכון שלא צריך לקחת סתם אנטיביוטיקה - אבל במחלות מסויימות זה מאד חשוב לקחת את האנטיביוטיקה ולהחלים כמו שצריך - בין םא בגלל סכנת מוות מהמחלה האלימה מדי ובין אם בגלל סיבוכים אפשריים שמסוכנים יותר מהאנטיביוטיקה. למשל באנגינה שנובעת מסטרפטוקוקס - מסתכנים בכך שמערכת החיסונית של הגוף תתקוף את מסתמי הלב.