רפואה סינית

nurit1974

New member
רפואה סינית

רציתי לשאול האם רפואה סינית פותרת בעיות נפשיות כגון "מחשבה טורדנית כפייתית" (OCD)? יש הוכחות שזה עזר? אני ממש לא מבינה בזה בכלל. יש לכם שמות של מטפלים טובים?

אדומה2

New member
דעתי האישית

לפי מה שאני קראתי ולפי מחשבתי האישית ו"האני מאמין" שלי, אני חושבת שבכל מה שקשור לענייני הנפש- ברמות השונות, יש מקום לשילוב בין פסיכולוגיה ורפואה סינית. על השילוב אני יכולה לדבר שעות ואני יודעת מניסיון אישי שהוא עובד ועובד יפה. צריך לזכור שבעצם, אנחנו פה עם מחשבה אחת בראש- טובתו של המטופל. יכול להיות מאוד שטובתו של המטופל אינה בהכרח שימוש תרופתי לפי הנחיית פסיכיאטר, ויכול להיות באותה מידה שטובתו של המטופל אינה טיפול במחטים וצמחי מרפא בלבד. כל מטופל לפי צרכיו. כשטובת המטופל מנחה אותי, אני מציגה בפניי המטופל את האופציות שעומדות בפניו. אני חושבת שבמקרי OCD יש מקום לשילוב בין פסיכולוגיה ורפואה סינית. בפסיכולוגיה יש ביטוי לאלמנט האש ויותר ספציפית ללב, שכן הדיבור משוייך ללב, ויש משהו ביכולת של האדם לבטא את מחשבותיו ורגשותיו על ידי דיבור שיכול להיות מאוד משחרר. רפואה סינית היא רפואה עדינה שיכולה להגיע לרבדים שונים בנגיעת מחט אחת ומכיוון אחר, לטפל בעזרת צמחים ברבדים אחרים. השילוב של השניים הוא שילוב מנצח.

nurit1974

New member
יש לכם המלצות באזור המרכז

על רופאים מסויימים? המחיר הוא פחות מפרטי? יש הבדל מפרטי וקופות החולים?

YinYang

New member
אני באופן אישי...

חושב שכן. בלי לעשות הכללות(כי תמיד יש יוצאים מן הכלל...), אני מאמין(מניסיוני האישי) שהיחס אצל מטפל פרטי שונה לחלוטין מהיחס שמקבלים בקופות החולים. רוב רובם של המטפלים בקופות החולים הם רופאים מערביים, שעברו השלמה מינימלית ברזי הרפואה הסינית. אין להם כמעט ידע בפילוסופיה ופתולוגיה סינית, וכל מה שהם עושים זה לידקור על סמך הפנייה שתקבל מרופא, שבעצמו לא מבין ברפואה סינית. לרוב אין תשאול, והטיפול בסימפטומים נעשה לפי מיון של קבוצת המחלה, בדיוק כמו תרופה זהה הניתנת למטופלים שסובלים מאותם סימפטומים. שלא לדבר על התלות של המטפלים בביוקרטיה ובממסד הרפואי, שכופף אותם ללו"ז בלתי אפשרי, יחס מחפיר(טיפול ב- 5 אנשים שונים במקביל, שכל מה שמפריד ביניהם זה ווילון). אני יודע שיהיו פה הסתייגויות...אבל זו דעתי האישית, ואני לא רוצה להכניס את כל המטפלים תחת אותה המטרייה - יש יוצאים מן הכלל... ובכל זאת, אני ממליץ בחום על מטפל פרטי. יותר יקר, אבל שווה כל אגורה(בתנאי שהמטפל הוא טוב...). בהצלחה אייל

odeia

New member
אני עוברת טיפול אצל מדקר דרך קופ"ח

והוא מאוד מקצועי, ומתשאל, ועובד על פי התסמינים. אצלי הוא מטפל מקסימום בעוד אחד, וזה גם בחדר נפרד, ובדר"כ הוא יושב אצלי כי זו בקשתי הרשמי זה חצי שעה אבל אם לוקח יותר, אז זה יותר עד שמסיימים ועד שסיימתי לשכב ולנוח אח"כ. אז כמו שאמרת, אסור לעשות הכללות, וכדאי לבדוק כל דבר לגופו.

avorly

New member
אייל - ../images/Emo45.gif ; אתה יותר מצודק ../images/Emo70.gif

וגם אצלי זה מידע אישי בנושא. בברכת רק בריאות, אורלי

חייבת להסתייג...

ראשית תלוי בקופת החולים , ישנם קופות שהדוקר מחוייב להיות רופא ( ראה ערך מכבי) וישנם קופות כמו לאומית שהדוקרים הינם מטפלים סינים בהוויתם. זה גם תלוי בשיטת הקבלה - בתוך קופ"ח או בקליניקה פרטית . ויחס מחפיר זה באופיו של המטפל ולא משנה איך תסובב את זה.. בתור מטפלת שעובדת עם קופת חולים אני חייבת לאמר שאצלי ואצל חברי - מקבלים המטופלים אותו טיפול מקצועי , ההבדל פעמים רבות הוא בהיקפו, היינו אם מטופל פרטי יקבל גם טיפול שיאצו ,וצימחי מרפא מטופל שבא דרך קופ"ח לדיקור יקבל רק דיקור. ויש לי מטופלים שמצאו גם לזה פתרון ולוקחים הפניה גם לשיאצו וגם לדיקור - ועדיין יוצא להם יותר זול דרך הקופה..( ולא , אני לא כ"כ יקרה..) יש כאלה זה מתאים להם יש כאלה שמוכנים לשלם עוד קצת בשביל להגיע פרטי. למי שעושה שיקול כלכלי שווה לנסות להגיע למטפל שהוא רוצה דרך קופ"ח - זה מאפשר לעשות סידרה ארוכה יותר , ולי כמטפלת זה הרפה פעמים חשוב. שבוע טוב יעל

YinYang

New member
צודקת ב-100% ../images/Emo45.gif

בגלל זה אמרתי שאני לא מכניס את כל המטפלים תחת אותה קטגוריה. אני רק ציינתי את את המגמה שלעניות דעתי שולטת היום בשוק. לא הייתה לי כוונה לפגוע באף אחד, ובטח שלא לעשות הכללה גורפת. מקווה שדבריי התקבלו בהבנה
אייל

tanka

New member
לא מסכימה

מצטערת אבל אני חייבת לא להסכים איתך כרגע אני מטןפלת אצל מטפל ברפואה סינית מטעם קופת-חולים. הוא מטפל נפלא שעזר לי רבות בתחום הפיזי(טיפול במחלה) וגם בתחום הרגשי. לרוב מדובר במטפלים שלא מזמן סיימו את לימודיהם והכשרתם ועדיין אין באפשרותם לפתוח קליניקה פרטית. זה לא הופך אותם למטפלים טובים פחות!!!. דבריך עלולים לפגוע בעשרות מטפלים צעירים בתחילת דרכם. אני מבקשת מכולם לזכור שהרבה אנשים מסיירים בפורום זה. חלק מהם מאוד נוחים להשפעה! אנא!!!

דווקא קופות החולים דורשות נסיון

של לפחות 3 שנים . וכמו שאייל אמר -שום דבר לא בהכללה, יש מטפלים מעולים בשוק הפרטי ובקופות החולים . שבוע נפלא יעל

רפואה סינית ועוד..

ברפואה הסינית מחשבות טורדניות כפיתיות מקושרות לחולשה עמוקה בטחול עם הקשרים אנרגטיים לחולשה בלב ובלכליות וניתן לטפל בדיקור בכל בעיות הנפש ובכללם בזו. עם זו הייתי ממליצה לך לשלב דיקור עם פרחי באך או קינסולוגיה או רפלקסולוגיה וכד´ לזירוז ההחלמה . אם תצייני איזור מגורים אשמח לנסות ולהמליץ לך עם מטפל טוב. בהצלחה יעל

למעלה