רפואה משלימה

jasmine38

New member
תכשירים טבעיים בתפריט שלנו...

אסידופילוס להסדרת פעולת המעיים. בעבר הרחוק, השתמשנו ב"תרופת סבתא": מיצוי של שזיפים זה הביא לשילשול ושחרור עצירויות . ב-3 שנים האחרונות בני מקבל אסידופולוס בארוחת הצהרים (הארוחה העיקרית), ומאז פעולת המעיים שלו מאוזנת וסדירה בדר"כ. אל תתפסו אותי במילה... נדמה לי שמכינים את התכשיר מאצות ים. ויטמין E תוסף מזון, על בסיס טבעי ולא כימי!! כמוסה אחת ביום בזמן ארוחת הצהרים

רפואה משלימה

האם יש חולי CF שמטופלים בנוסף לטיפולי הפיזיוטרפיה גם בטיפולים מתחום הרפואה המשלימה? אשמח לקרוא מניסיונכם תודה

jasmine38

New member
לאמא האנונימית

האם תרופות טבעוניות נכללים מבחינתך בהגדרה "רפואה משלימה" ?

vikvik

New member
רפואה משלימה

ניסיתי כמה פעמים לפנות לתחום ועשיתי כל מיני מחקרים קטנים כאלה לעצמי לגבי רפואה משלימה. בפעם הראשונה שניסיתי , עזבתי מהר כי לא יכולתי להתמיד וזה פגע בי בתרופות הרגילות שלי. אז לקחתי משהו פרוביוטי. לא מזמן פניתי שוב פעם לתחום למישהי שכן מכירה את המחלה סיאף ומכאן שהטיפול הוא בהתאם ולא סתם מהרחוב. פניתי בעקבות משהו ספיצפי שנמאס לי מזה והרפואה הרגילה לא עזרה לי למרות הנסיונות. וזה כל מיני תופעות לוואי שנובעות מבעיות מערכת העיכול , מעיים והן החוסר איזון בגוף שנגרם מאנטיביוטיקה הרבה. עדיין זה לא ממש עזר לי. אז אני לא יודעת להגיד אם כן או לא. בכל מקרה , לפי מה שאני יודעת , רפואה משלימה לא תרפא סיאף , היא יכולה לעזור במקרים נקודתיים , כאבים מסויימים , לשנות גן עדיין לא :). אבל היא כן יכולה לאזן את הגוף שכל כך לא מאוזן בחומציותו אצל חולי סיאף וזה מתבטא ישירות בעיקר אצל החולות בינינו. יכולה להרגיע. לגבי אכילה נכונה , וויטמינים ותוספי מזון זה בהחלט חכם להיות מודעים לזה כי סך הכל האוכל זה הדלק שלנו. מאז שנחשפתי אני באמת משתדלת לאכול יותר נכון , זה לא אומר שאני לא אכולת דברים יותר דברים לא בריאים , אבל כן יותר מודעת. בכל מקרה , גם אצלי זה קרה וזה גם יכול לקרות וזה משהו שצריך מאוד להיזהר ממנו. וזה שהרפואה המשלימה הופכת לאלטרנטיבית. יש לנו כל כך הרבה תכשירים לקחת , כל כך הרבה שעות ביום לטיפול וכל זה בלי לשים לב לוקח המון אנרגיות הן פיזיות והן נפשיות ולפעמים פשוט אי אפשר לקבל את הכל ולדחוף את הכל. ואז קורה בדיוק הפוך , או שמוותרים על משהו ולפעמים על דברים יותר חשובים מרפואה משלימה או שפשוט קורסים תחת העומס. נראה לי שאת השאלה הזאת שאלה אמא , אולי אני קצת אתנשא כאן , אבל לא לרעה , את לא יודעת מזה לקחת את את כל הטיפול הרגיל ואין לך מושג כמה הרפואה המשלימה יכולה לבלבל. ולפעמים פשוט חבל על האנרגיות. זה גם מה שהרופאה שלי אמרה ושמעתי מעוד רופאים. אף אחד מהם לא אמר שזה רע , אבל הם כן הזהירו אותי ואמרו שאם יש מצב שזה יפריע לי לטיפול עדיף לא לקחת מאשר לסבול. עוד דבר שהרופאה אמרה שתרופה טבעית גם אם המרכיבים טבעיים היא עדיין תרופה שמעבירה שינויים בגוף וזה בדיוק אותה התרופה והיא צריכה לדעת את ההרכב. בכל מקרה , רפואה שלמה זה תחום אחד ענק וכדי להתמסר אליו במאה אחוז צריך לשנות אורח חיים. ממש ככה. החוכמה היא לקחת לחיים עצות שלא יפריעו לקיים. וזה לא כל כך פשוט כמו שזה נשמע.

מדוע עלה הנושא

בתחילת ספטמבר , אם הכל יתנהל כשורה, יערך כנס של האיגוד שיעסוק בין היתר בנושא הרפואה המשלימה לחולי סיסטיק פיברוזיס. חשוב לי לשמוע מה מעניין את חברינו היקרים ובאמת את שלל הדעות בנושא. אני מאמינה שהמטרה של הטיפולים היא קצת להתפנק, שמישהו יעשה לך והחולה יהיה פסיבי ורק יהנה תוך השגת מטרות נוספות שאני לא מרגישה מספיק מקצועית על מנת להיכנס אליהן. אני אמנם רק אמא אבל עושה כל מאמץ לשפר את איכות החיים של בני ולא לאכביד עליו. פרוביוטיקה הוא מקבל בהמלצת הדיאטנית במרכז. ויטמין E , רוב החולים חייבים לקבל כי חסר להם בגלל בעיות ספיגה ואולי בעיות אחרות שאינני מודעת להן. השאלה אם מישהו מהחולים ניסה רפלקסולוגיה או דמיון מודרך, אולי יוגה ויכול לשתף אותנו בחוויותיו. אולי כדאי שמנהלנו היקר והפעיל- וזה נאמר בשיא הרצינות- יפנה נושאזהגם לרופא שעוזר לנו רבות בפורום. גם יעל יכולה להוסיף לנו. וכמובןכל מי שיכול להוסיף מידע- אודה לו מאוד.

jasmine38

New member
שלום אמא אנונימית../images/Emo9.gif

במידה ואת מבקשת התייחסות של דר' מי זהב, הינך מוזמנת להפנות אליו שאלה ישירה בפורום. לשם כך לא נדרשת מעורבותו של מנהל הפורום. אני מתערב, במידה והרופא ואו מומחה אחר, אינם מבקרים באתר בשיגרה ואו מפספסים פניה שהופנתה אליהם. לשם כך, יש לפנות בכותרת: "שאלה לרופא" וכדומה.

למעלה