רפואה לתינוקות...

• פותח הנושא cj2
  • פורסם בתאריך

cj2

New member
רפואה לתינוקות...

לבתי בת השלושה חודשים בטיפת חלב גילו שהמרווח בראש כמעט סגור האם יש מקום לדאגה? ואם כן, האים יש פתרון?

רפי עשת

New member
לכו לרופא!! מקצועיותן של אחיות

טיפת החלב ובכלל אינה מי יודע מה...
רבות מהן אינן מבינות יותר מאשר איך להחליף חיתולים (וגם את זה - באופן די לא מקצועי). * אני לא מתכוון להכליל על כולן אך תינוקת היא עניין יותר מדי רגיש בשביל לסמוך אך ורק על אחיות אלה!!

מאיר72

New member
לרגע אחד אני אהיה הסנגור של האחיות

אתה לא חושב שאתה "קצת" מגזים?!!! באותה מידה האחיות/רופאים ושאר העוסקים במקצועות הרפואה ופרארפואים יגיד שכל המס'גיסטים באזור השרון הם שרלטנים (מבלי להכליל כמובן, אך ענין של גב הוא רגיש מדי בשביל שרלטנים). אני לא שולל את ההמלצה ללכת לרופא. ולידעתך הרבה אחיות יותר פתוחת לרפואה המשלימה מאשר הרופאים

רפי עשת

New member
קרא שוב את שכתבתי ותגלה שלא היתה

הכללה בדברי ואף הדגשתי שוב, לקשי ההבנה, כי אינני מכליל.

אדומה2

New member
מאיפה בדיוק הידע הזה על הנעשה

בטיפת חלב? לא יודעת, אבל אם אתה כבר יוצא בהכרזות כאלה, אולי כדאי שתגבה את זה באיזה נימוק או שניים במקום להבהיל פה חלק מאוכלוסית האימהות שמשתמשות בשירותי טיפת חלב. ממש לא לעניין.

רפי עשת

New member
כדברי אל מאיר - קיראי שוב את דברי

ותגלי שלא הכללתי + שההמלצה על הרופא היא העיקר!! + יש לי נסיון לא מועט בעבודה עם אחיות אלה, שרבות מהן נפלאות ונהדרות וחמימות. זה לא העיקר. העיקר הוא: דרוש ידע עמוק, נרחב ומקיף יותר משל אחיות. ** לגבי הבהלה - עדיף להזהיר מאשר לתת להן ללכת "כעדר ללא רועה".

מאיר72

New member
רפי היקר אינני לוקה בהבנת הנקרא

אבל נרא אותך מנסה להבין את המשפט הבא (פתגם ערבי ישן): עדיף ללכת לבעל מקצוע ולא לבעל נסיון!!!

רפי עשת

New member
א) עדיף שבעל המקצוע יהיה בעל נסיון

ב) צברתי יותר מדי נסיון בעבודה מול אחיות אלה (וכאן חשוב דווקא עניין ה - "אין חכם כבעל נסיון". ג) כל כוונתי היתה לציין בפני השואלת, שעליה לפנות לייעוץ מקצועי יותר.

freearth10

New member
למרות שגם לי נשמעה ההודעה

המקורית קצת "צינית" וממקום של חוויה מאוד קשה שנוטה לשים הרבה מאוד אחיות בשק אחד - לי זה נשמע מאוד הגיוני להציע למישהו עם בעיה בראש לפנות לרופא, הרי רובנו נציע לפנות קודם כל לרופא במקרה שכזה, לא?
מאיה

freearth10

New member
הצאקרה השביעית

תינוקות לומדים לאט לאט להבין את העולם בו אנו חיים, תוך שימוש באינטואיציה, בדמיון, בקליטה דרך החושים ואז כאשר הם מבינים מתישהו נסגר הפתח שמקשר אותנו עם ויברציות אחרות ואנחנו מתחילים יותר ויותר לסמוך על ההבנה שלנו. וכדי לפתוח שוב את המרכז הזה אנחנו זקוקים למודעות עצמית,להתפתחות רוחנית, להארה. אצל הבת שלך המקום נסגר מוקדם מידי דבר שיכול בעתיד לגרום לקושי בקבלת שינויים, בהפרעות למידה וריכוז, במגרנות וכו. אני הייתי מגרה את חושיה של התינוקת בצבע וצליל יותר מאוחר מנסה לפתח את הדמיון שלה, עבודת עיניים לאיחוד מוח ימין ומוח שמאל דרך תרגילי עיניים ותרגילי הצלבות. דרך אגב, לא סיפרת כלום על ההריון והלידה, על התפתחותה של הילדה. האם היא סובלת מרגישות שונות כולל רגישות לאור, לצליל, למגע. בעיות רפואיות? מאיה

בהחלט יש פיתרון משמעותי- רפואי

שלום לך, מעבר לבעייה הנראית מכנית לכאורה, של סגירת פונטנלה או תפרים בראש התינוק יש מקום לדאגה. ההשלכה יכולה להיות מכאבי ראש, בכי ונרגנות, דרך הפרעות בגדילה והתפתחות מוטורית וכלה בבעיות משמעותיות יותר הקשורות ליכולת התפתחות חלקי המוח. הפיתרון הוא שילוב של שתי שיטות: אוסטיאופטיה וטיפול קראניו-סקראלי. האוסטיאופטיה היא שיטה ותיקה המטפלת ע"י תנועות ומוביליזציות עדינות בעצמות הגולגולת ומאפשרת את גדילתן. הקראניוסקראלי מאפשר הזנה תקינה יותר של המוח וחלקיו למרות הלחץ שנוצר בגלל הסגירה המוקדמת. אני מכירה היטב כאם שעברה עם בנה בעייה דומה, וכפיזיותרפיסטית העובדת בבעיות של התפתחות ילדים- איש מקצוע מופלא, שהוא רופא במקצועו ומומחה המשלב את שתי שיטות הטיפול. שלחתי אליו לא מעט תינוקות וכולם השתפרו פלאים. הקליניקה שלו ברעננה וגם ברמת-אביב . את מוזמנת לשלוח אלי מסר ואוכל לתת לך את יתר הפרטים. טיפול מוקדם יחסוך בעיות עתידיות.

למעלה