רפואה ומשפטים

רפואה ומשפטים

שלום לכולם
רקע קצרצר , אני בן 28 מתגורר בלונדון מזה 7 שנים אמור לסיים חוזה בשגרירות ישראל בלונדון ולהגיע הנה לקראת אוקטובר.
השאלה שלי היא האם ישנו מסלול המשלב בין לימודי רפואה למשפטים בארץ ?
אני לא מדבר על המסלול של אונ' חיפה והטכניון שמציע משפטים וקדם רפואה ב-6 שנים (או משהו כזה( , אני מדבר על מסלול כמו באנגליה של 8 שנים אשר משלב בין השניים .
אין לי כל כך מושג לגבי סיכויי קבלה, הסטטוס הוא כזה: 781 בפסיכומטרי ו-110 בבגרויות, אם אני יכול להגיע מועמדות כיצד עושים זאת ? מה עליי לעבור ?
צודה לעונים/ות

רפואה2

New member
אני יודעת רק על מסלול בעברית של רפואת שיניים ומשפטים

משפטים מתחילים משנה ב' והקבלה היא על סמך הצטיינות בשנה א
על רפואה לא שמעתי..
בהצלחה :)

ורטיקלי

New member
אין אופציה כזו בארץ

אין מסלול לימודים כזה בארץ וגם לא יפתח בעתיד

PantherettePitz

New member
גם אני לא מכירה מסלול כזה

ויותר מזה - רפואה זה תואר שאי-אפשר לשלב עם תארים אחרים (אין דבר כזה רפואה דו-חוגי).
הרעיון היצירתי ביותר שאני יכולה לחשוב עליו הוא ללמוד משפטים כתואר ראשון ולהשלים תוך כדי קורסים נדרשים בביולוגיה, ואז לנסות להתקבל ל-4 שנתית (זה בעצם לעשות שני תארים לכל דבר - פשוט במקום לעשות שני תארים במסלול הרגיל תנצל את התואר שיהיה לך במשפטים לתוכנית שהיא קצרה אך עמוסה יותר). אני חייבת לומר שלדעתי זו תוכנית בעייתית מאוד, וכמובן לא מסלול מוגדר של האוניברסיטה, אבל אם זה משהו שמאוד חשוב לך זו אפשרות.

PantherettePitz

New member
זה לא דו-חוגי

כי התואר הנוסף הוא תואר שני, ולימודי הרפואה הם לתואר ראשון+MD (כלומר, אין תואר שמקבלים אותו יחד עם תואר נוסף כמו בלימודי תואר ראשון דו-חוגיים).

מה שיש שיותר דומה הוא רפואה+הנדסה ביורפואית, אבל גם שם נראה לי קצת בעייתי להגדיר את זה ככה (ובכל מקרה זה לא במשפטים).

-עריכה- בכל מקרה, מה שהתכוונתי זה שאי-אפשר ללמוד את התואר הראשון במסלול רפואה ותוך כדי ללמוד תואר ראשון במשפטים, כמו שאפשר לשלב בין הרבה תארים אחרים באוני', גם כאלה שאין להם מסלול מוגדר. ברפואה, למעט מס' מצומצם של מסלולים משולבים אין אפשרות לעשות את זה.

RBD1

New member
בשנה א', הגיעה אלינו רופא בסוף הלימודים שלו החליט להיות עו"ד

כמו שאמרת, אין מסלול משולב והוא למד שני תארים בנפרד.
חשוב לציין שהוא הדגיש שאין באמת אפשרות לשלב בין השניים והוא לא עוסק בקליניקה.

PantherettePitz

New member
אני מכירה כמה רופאים בעלי תואר במשפטים

אבל מהעבודה שהייתה לי בבית-משפט לפני שהתחלתי את הלימודים. אני לא מכירה מישהו שעוסק בשני המקצועות, ועושה רושם שהרוב הם רופאים שלמדו עריכת-דין ופרשו ממקצוע הרפואה ולא להפך.

יש מישהו משנה א' באת"א שעושה את זה

באישור מיוחד.
&nbsp
מאמין שהדר המזכירה תוכל לסייע לך. דבר איתה.

PantherettePitz

New member
אם אפשר לשאול

(ואם אתה יודע...)
זה מישהו שהתחיל לימודים בשנה א' רפואה ושנה א' משפטים במקביל, או מישהו שכבר למד לתואר במשפטים ואישרו לו להמשיך כדי לסיים את התואר?

למעלה