רפואה ולא מערבית..

top2000

New member
רפואה ולא מערבית..

שלום לכולם, אני "סובל" ממחלת האפילפסיה כבר 10 שנים, למה סובל במרכאות כי אני נמצא באיזון תרופתי, אך לעתים יש מעין מיני-התקפים שלא כרוכים בפרכוסים או אובדן הכרה, לוקח תרופות כבר 10 שנים(למיקטל+טרילפטין) אני סובל קצת מתופעות לוואי של הכדורים עייפות-סחרחורות-צרבות וכיו"ב. האם יש איזה מקור כלשהו שבו אני יכול לברר לגבי רפואה אלטרנטיבית באפליפסיה, רק בכדי להיגמל מהתרופות, הדם שלי מפוצץ בתרופות ואני רוצה לשים לזה סוף.. תודה.

S E M 151

New member
שלום טופ2000

אני מניחה שבפורום רפואה אלטרנטיבית יוכלו להפנות אותך לרפואה אלטרנטיבית בתחום, כאן בפורום דובר על זה פעם אחת, ולא הועלו שמות כמובן, בעקרון אני הייתי ממליצה לפנות לנוירולוג לבדיקות התאמה של תרופות - אולי ניתן לשנות תרופה בצורה הדרגתית ומבוקרת, אני לא נתקלתי במישהו עם אפילפסיה שהרפואה האלטרנטיבית "ריפאה" אותו מה"מחלה". אני מניחה שכמו רוב החברים בפורום גם אתה עושה את הבדיקות התקופתיות של רמת תרופה בדם וכו' - אני מקווה שהכל תקין, איך שלא יהיה כל המלצה שתקבל ממטפל אלטרנטיבי הייתי מתייעצת גם מול הנוירולוג המטפל. איזון זה משהו שכל חולה אפילפסיה שואף להגיע אליו, ובוודאי איזון של עשר שנים, בבקשה אל תזלזל בזה!

qt1

New member
ברוך הבא../images/Emo24.gif

אני חושבת שאתה מתאר תופעות לוואי שיש ללא מעט אפילפטים שכותבים בפורום וגם כאלה שלא... רפואה משלימה תמיד יכולה להועיל ,אתה כמובן יותר ממוזמן לשתף אותנו ולהשתתף איתנו ב
הנחמד והמחבק שלנו...

אני לא מבין

זאת כבר הפעם שנייה שאני רואה שיש אנשים שלוקחים את הכדורים מעל 7 שנים (במקרה הזה 10 שנים), כשאני שאלתי כמה זמן לוקחים את הכדורים אמרו לי שמקסימום 7 שנים (כמובן בלי התקפים), אז למה להמשיך לקחת את הכדורים למעלה מהזמן שהרופאים ממליצים ? לגבי הרפואה המשלימה, אבא שלי שאל על זה וקיבל תשובה, שאמנם זה יכול לתרום כאשר שלוקחים את זה בנוסף לכדורים הרגילים, אבל לאורך זמן זה מזיק!!!

qt1

New member
מי אמר לך משה../images/Emo35.gif

מה שלומך? בד"כ,ברוב רובם של המקרים למעט מקרים יוצאי דופן, אנשים עם אפילפסיה נוטלים כדורים כל חייהם ומגיעים לגיל 120
. עם או בלי התקפים-אין קשר. אתה שואל למה להמשיך ליטול כדורים , א.רק ע"פ המלצת הנוירולוג שלך/אפילפטולוג. ב.במידה ומפסיקים ליטול תרופה ,על דעת עצמנו בד"כ מאבדים את האיזון,קיימות הוראות של רופאים לגבי הפסקת נטילת תרופה, שום דבר לא נעשה על דעת עצמנו, ולזה קוראים אחריות. לגבי רפואה משלימה , אכן יכולה לתרום שוב, לא ידוע לי שרפואה משלימה מזיקה, למיטב ידיעתי היא רק תורמת לכל אדם , גם בלי וגם עם אפילפסיה. מה אתה אומר?
שיהיה ערב נעים.

עוד רופא מטומטם...

בבית חולים שלא היה לו סבלנות אליי, כי הוא רצה ללכת הביתה. אני כן מודע לזה שצריך לקחת את הכדורים לכל החיים, אבל, הניורולוג שלי אמר, שאחרי 5-7 שנים ישנה אפשרות של הורדת המינון של הכדורים- אם המצב הרפואי מאפשר את זה. אני לוקח פעמיים ביום 100 מ"ג למיקטל, ואני יודע שיש גם 200 מ"ל, והנירולוג אמר לי שאם אני ירצה בעתיד אז אני יוכל לעבור לקחת את ה200 מ"ג פעם ביום. הרופאה המשלימה עוזרת מאוד ואני לא נגדה, אבל לגבי חולי אפילפסיה, כדי לקחת בחשבון שאי אפשר לדעת מה יהיו ההשלכות בעתיד. זה מאוד נחמד שזה עוזר עכשיו, אבל מה יהיה אם בעתיד יהיה נזק?

qt1

New member
אנחנו עומדים לארח נוירולוג בפורום

כל מה שצריך זה לתאם עם הנהלת תפוז איתו ועם המנהלים השותפים שלי לפורום יום ושעה ואז תוכל לשאול אותו כל שאלה שעולה על דעתך. אני מבינה מהדברים שאתה כותב שאתה אינך מרוצה מהנוירולוג/אפילפטולוג שמטפל בך, אם תוכל לרשום באיזה אזור אתה מתגורר , אולי נוכל להמליץ לך על רופא אחר, או שאולי כבר ראית שמות של רופאים מומלצים בשורות העליונות של הפורום , בימים אלה אנחנו מתכננים לפרסם את שמות כל האפילפטולוגים אליהם ניתן להגיע במסגרת קופ"ח , מידע שיוכל לסייע לכולנו. תגובתו של הנוירולוג שלך איננה מוכרת לי ולכן אמנע מתגובה. לגבי הרפואה המשלימה , אינני יודעת מה מוכר לך בה, אני רק יכולה לכתוב לך שהרפואה המשלימה אינה מזיקה עבר-הווה-עתיד.
הכל יהיה בסדר משה...תן אמון

../images/Emo39.gif

אני רק ייתקן אותך לגבי דבר אחד, הניורולוג שאמר לי את זה היה בבית חולים (נדמה לי שהוא היה בכלל בסטאז) ולא הנירולוג האישי שלי. לגבי הרשימה של הרופאים... אז לצערי בחיפה עברתי אצל כל הבכירים,ששלחו אותי מאחד לשני על מנת לקבל חוות דעת למה שיש לי, ובסופו של דבר הרימו ידיים. הנירולוג האחרון שהייתי אצלו הוא פרופ' גולדהמר- אך לצערי הוא הפסיק לקבל חולים. לפני כמה חודשים הייתי צריך חוות דעת בשביל הצבא (מה שהביא לשיחרורי הסופי) אז הייתי אצל פרופ' מלמד אלדד (מבלינסון) והוא היה מאוד נחמד וסבלני (וקשה מאוד למצוא רופאים כאלו) וכנראה אני ימשיך ללכת אליו.

qt1

New member
בקרוב תפורסם רשימת ../images/Emo142.gif

אפילפטולוגים אשר עובדים בארץ. גם רשימת האפילפטולוגים. אינני מכירה את הנוירולוגים שאצלם טופלת, ידוע לי שבאזור מרכז נכון לבינתים אנו ממליצים על פרופסור נויפלד ובאזור הצפון על ד"ר שילר. שניהם אפילפטולוגים מצויינים, אינני אומרת ששאר הנוירולוגים/אפילפטולוגים אינם מצויינים כמובן
הכימיה בין מטפל מטופל מאוד חשובה אם לא הכי חשובה. משה, האם טופלת או נבדקת ע"י אפילפטולוג? יש בשורות העליונות של הפורום רשימה של מספרי טלפון , אתה יכול ליצור קשר ולקבוע לעצמך תור עם אחד מהאפילפטולוגים באזור מגוריך. אם אתה בוחר להיות מטופל בביה"ח בלינסון וטוב לך שם אני האחרונה שתגיד לך לעבור לנוירולוג אחר. יום טוב והרבה בריאות

קיימתי שיחה עם אבא שלי

היות ואני צריך למצוא נירולוג חדש, אז שאלתי אותו בשיחה לגבי איזה רופא כדאי ללכת. הצעתי שנלך לד"ר שילר,והוא הגיב בצורה של "הוא רק אפילפטולוג" ושהוא לא מכיר אותו בתור רופא... אלא רק שמע עליו בתור מנהל מעבדות השינה ברמבם. בקיצור הבנתי שאין עם מי לדבר. אני את ד"ר שילר פגשתי במסגרת האישפוז שלי ברמבם והוא אמר שהוא לא מוצא שום סימנים לאפילפסיה. לא הייתי אף פעם אצל אפילפטולוג, רק אצל ניורולוג. אבל דיבתי עם אחותי והיא אולי תסכים כן ללכת איתי אל ד"ר שילר. אני לא מטופל בבית חולים בלינסון- הציון שנתתי בסוגריים על יד פרופסור מלמד הוא ציון מאיזה מבית חולים הוא. אני הייתי בביקור אצלו באסותא. בקיצור אני מתלבט מה לעשות, מצד אחד מלמד הוא היה טוב והייתה כימיה בעיקר בין ההורים שלי לבינו. מצד שני נמאס לי לנסוע לת"א כל פעם בשביל לראות את הרופא.

rosmarin

New member
אלטרנטיבה מריחואנה

כדאי לך לבדוק את האפשרות ליטול מריחואנה ישנם עדויות רבות על הצלחת המריחואנה במניעת התקפים ללא נטילת תרופות אנטי אפילפטיות היה תוכנית בערוץ 8=כבלים ומאמרים נרחבים בנושא בסיפרות הרפואית התרופות שלוקחים מזיקות מספיק לאברוני הגוף כך שהטענה שמריחואנה ממכרת או מזיקה אינה נכונה אלכוהל וניקוטין ניזקהם גדולים בהרבה הוכח באופן מדעי שמריחואנה אינה ממכרת בעוד שסמים אחרים כן עלכן אני רואה לנכון לפנות לניורולגים ולהציג להם ממצאים שבארה"ב השימוש במריחואנה לחולי אפילפסיה נפוץ יותר וקיבל גושפנקה משפטית עלידי הרשויות עלפי החוק בארץ אנשים בעלי בעיות נפשיות יכולים לצרוך את הסם באופן חוקי מדוע לא אנשים עם בעיות כיפיון

חייםלוי

Member
מנהל
מריחואנה היא כידוע אינה חוקית בארץ

ולכן איננו יכולים, כאן בפורום, להמליץ על שימוש בה. אם נוירולוג או רופא אחר ממליץ כטיפול אישי זה עניין אחר. כאן אסור לנו להמליץ על כך.

qt1

New member
ברוך הבא rosmarin ../images/Emo24.gif

בנוסף לדברים שחיים כתב , הייתי רוצה לקרוא על מריחואנה בארה"ב , אם יש לך קישור על-כך אשמח מאוד לקרוא בו. אני צופה בהרבה תוכניות של ערוץ המדע , לא ידעתי שתשודר תוכנית על אפילפסיה אני מניחה שהיתה תוכנית על מריחואנה ורפואה? על כל פנים ברוך הבא , אתה כמובן מוזמן להשאר איתנו

למעלה