רפואה- התייעצות

jeackyh

New member
רפואה- התייעצות

אני בדילמה מטרידה כבר חודשים ואני מקווה שתוכלו לעזור לי... בקרוב אני משתחררת מצה"ל, ללא פסיכומטרי ותעודת בגרות בממוצע 102 <שלפי מיטב הבנתי, לא משנה כמה אני אוציא בפסיכו' אני לא אתקבל לרפואה בארץ>. התחלתי לברר אופציות של ללמוד רפואה בחו"ל- אבל אני לא יודעת לאיזה כיוון ללכת. אם לנסות בכל מקרה לעשות פסיכומטרי, או להתחיל להשקיע כבר באיזו מכינה בחו"ל- איפה כדאי ללמוד ? <השיקולים שלי זה כסף וכמה שהמוסד הספציפי מוכר לאחר מכן בארץ> לנסות לשפר את ציוני הבגרות בכל זאת? אודה לעצתכם

רפואה

יש לדעתי טעם לנסות לגשת לפסיכומטרי, ובמקביל לבדוק אפשרויות בחו"ל. פורום זה עוסק בלימודים בארץ ולא אוכל לתת לך מידע על לימודים בחו"ל. עוד אופציה שיש טעם שתשקלי היא ללמוד לתואר ראשון במדעי הרפואה ולאחר מכן לעבור לרפואה לשנה ד'. המעבר אז מותנה בהישגים בלימודי התואר הראשון +פסיכומטרי.

jeackyh

New member
תואר ראשון במדעי הרפואה

אפשר מידע על התואר? ניתן לעשות אותו בכל האונ' בארץ?

תואר ראשון במדעי הרפואה

ו שם החוג: מדעי הרפואה הבסיסיים תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 02/5882882 הר הצופים 91905 אונ' עברית, פקולטה לרפואה, י"ם פרטי מסלול תשס"ו לימודים משולבים: מדעי הרפואה ומדעי החיים B.SC תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ' תל אביב, פקולטה לרפואה תנאי קבלה: <חזור> תנאי קבלה כלליים לתואר ראשון באונ' העברית תשס"ו: א. תעודת בגרות מלאה. ב. בחינה פסיכומטרית ארצית. ג. מועד הבחינה הפסיכומטרית: בתחומי לימוד מסוימים נדרשים המועמדים להיבחן לכל המאוחר במועד אפריל. לפיכך, בטרם יבחרו המועמדים את מועד הבחינה, עליהם לברר אם מועד זה מתאים לכללי האוניברסיטה בתחום הלימוד אליו הם מעוניינים להתקבל. ד. העדפה מתקנת - ראויים לקידום: מועמדים הראויים לקידום יוכלו להתקבל גם אם ציונם המשוקלל נמוך מסף הקבלה הרגיל לחוג. על המועמדים לעמוד בדרישות הבאות: נרשמים לשנה א' לתואר בוגר. גילם נמוך מ - 30 . נמצאו "ראויים לקידום" על פי אמות המידה המתבססות על כללי האגודה לקידום החינוך. אמות מידה אלה כוללות: אזור המגורים, בי"ס תיכון בו למד המועמד, השכלת ההורים, מספר הנפשות במשפחה ובעיות מיוחדות של המועמד או בני משפחתו (נתונים המתיחסים לתקופת הלימודים התיכוניים של המועמד). ועדת קבלה תבדוק את מידת ההתאמה של המועמד. מספר המתקבלים מוגבל. מידע נוסף ובדיקת סיכויי קבלה בטלפון 02/5882882. תנאי קבלה נוספים: תנאי הקבלה וכן שקלול מרכיבי הקבלה מפורטים בפרק "ערוצי הקבלה" בחוברת מדריך לנרשם. א. קבלה על סמך ציון משוקלל: ניתן לשקלל את הבחינה הפסיכומטרית עם כל אחת מהתעודות: תעודת בגרות, או מכינה קדם אקדמית במסלול טבע/קדם הנדסה ומדעי המחשב, או מכינת ביה"ס לתלמידים מחו"ל של האונ' העברית, או לימודים אקדמיים. ב. רמת ידע באנגלית - כל המועמדים חייבים להגיע לרמה 2 לפחות באנגלית כתנאי לקבלתם. עם זאת מומלץ להם להגיע לרמה 1 או פטור לפני תחילת שנת הלימודים הראשונה, כיוון שעומס הלימודים בשנה זו הוא רב. ג. העדפה מתקנת - ראויים לקידום: מועמדים הראויים לקידום יוכלו להתקבל גם אם ציונם המשוקלל נמוך מסף הקבלה הרגיל לחוג. על המועמדים לעמוד בדרישות הבאות: נרשמים לשנה א' לתואר בוגר. גילם נמוך מ - 30 . נמצאו "ראויים לקידום" על פי אמות המידה המתבססות על כללי האגודה לקידום החינוך. אמות מידה אלה כוללות: אזור המגורים, בי"ס תיכון בו למד המועמד, השכלת ההורים, מספר הנפשות במשפחה ובעיות מיוחדות של המועמד או בני משפחתו (נתונים המתיחסים לתקופת הלימודים התיכוניים של המועמד). ועדת קבלה תבדוק את מידת ההתאמה של המועמד. מספר המתקבלים מוגבל. מידע נוסף ובדיקת סיכויי קבלה בטלפון 02/5882882. הערה: מומלץ למועמדים שלא למדו מתמטיקה בהיקף מורחב, להלשים את הידע במתמטיקה בהיקף מוגבר (4 יח"ל בציון 80 לפחות או ב - 5 יח"ל בציון 70 לפחות) עוד לפני תחילת שנת הלימודים. פרטים בפרק "הכשרה מוקדמת ורענון ידיעות" בפקולטה למדעי הטבע. תוכנית לימודים: <חזור> מדעי הרפואה הבסיסיים - תואר ראשון B.SC.MED . מטרת הלימודים היא להקנות לתלמיד ידע במדעי החיים והרפואה על גווניהם השונים, תוך שימת דגש על הביולוגיה של האדם והתבטאותה בתיפקוד התקין והבלתי תקין של גוף האדם. הלימודים הם רב תחומיים ומבוססים על קורסים עיוניים, סדנאות והתנסות מעבדתית, וכוללים קורסים מורחבים במדעי המוח והעצב, פיסיולוגיה, ביוכימיה וביולוגיה מולקולרית, גנטיקה, ביולוגיה התפתחותית תאית ומולקולרית, מיקרוביולוגיה, אימונולוגיה, פרמקולוגיה, חקר הסרטן, מדעי התזונה ומטבוליזם של האדם, וביוסטטיסטיקה. בוגרי התוכנית יוכלו להמשיך בלימודים אקדמיים לתארים מתקדמים, מוסמך ודוקטור. כמו כן יקבלו הבוגרים הכשרה לעבודה במעבדות מחקר, כולל המשך לימודים מתקדמים באוניברסיטה בכיוונים בעלי אופי מעשי (ביוטכנולוגיה, רפואת שיניים, רפואה, ורפואה וטרינרית). בשנה א' נלמדים קורסים ממקצועות מדעי הטבע הבסיסיים (כימיה, פיסיקה, מתמטיקה) וקורסים בסיסיים במבנה של גוף האדם (אנטומיה והיסטולוגיה), ביולוגיה וביוכימיה של האדם וגנטיקה. בשנה ב' - קורסים מורחבים במיקרוביולוגיה, במבנה מוח האדם ותפקודו, פיסיולוגיה תאית ומערכתית, ביולוגיה מולקולרית, ביוכימיה תאית, מערכתית ופיזיולוגית. בשנה ג' - קורסים מורחבים במטבוליזם ותזונה, פרמקולוגיה תאית ומערכתית, אימונולוגיה, ביולוגיה התפתחותית וגנטיקה של האדם. בשנה זו נכללים לימודי בחירה של קורסים מענפי מדעי הטבע, מדעי החיים והרפואה, והתנסות בעבודה מחקרית במעבדות מחקר.

למעלה