רפואה בגיל 31

shuval3

New member
רפואה בגיל 31

שלום לגולשים,
האם אתם מכירים סטודנטים שהחלו את לימודיהם בגיל 31? הידוע לכם איך הם התגברו על הקשיים הרבים שצופנים הלימודים בגילאים האלה? הידוע לכם האם הם מצליחים לקיים חיי משפחה?
אודה לכם על תשובתכם,

PantherettePitz

New member
מכירה סטודנטים כאלה

יש לא מעט סטודנטים בגיל 30+ שלומדים איתי (בתוכנית הרגילה, שאני מניחה שאליה התכוונת. בתוכנית לבעלי תואר ראשון יש הרבה יותר).
לא לכולם כבר יש משפחה אבל לחלקם יש (ויש גם חבר׳ה מתחת לגיל שלושים שכבר יש להם ילדים). אני לא חושבת שמישהו מהם יגיד שזה קל, אבל הם לא הראשונים ולא האחרונים שמצליחים להתמודד עם זה. כרגע אנחנו בפרה-קליני, אז רוב הסטודנטים שיש להם ילדים בוחרים עד כמה שאפשר לא להגיע וללמוד מהבית או לעבוד בזמן הלימודים. בשנים הקליניות כנראה יהיה קצת יותר קשה, אבל עדיין אנשים מסתדרים.
אגב, בארבע שנתי (התוכנית לבעלי תואר) יש הרבה סטודנטים שהם כבר הורים, והתוכנית שלהם עמוסה בהרבה. אני לא יודעת איך הם מסתדרים עם זה ובטוח שזה קשה, אבל הם מסתדרים.

shuval3

New member
תודה רבה!

בהחלט תגובה יפה ואני מודה עליה.

האם יש עוד מישהו שיכול לתרום בעניין?

RBD1

New member
כל הרופאים שבאו לדבר איתנו במהלך ה3 שנים

הראשונות, חזרו על דבר אחד:ילדים עושים תוך כדי הלימודים,כך יש זמן לגדל אותם וכו'.
רופאה בכירה בשם איריס שוהם אמרה לנו :"אם הייתי מוציאה במבחן 85 הייתי אומרת שהייתי צריכה להשקיע יותר זמן למשפחה ולהפך" כך שמבחינת הורות, באמת שאפשר ללמוד הכול לבד וכמו שנאמר לך מהתגובה של פנטרפיצ' אתה כסטודנט בוחר כמה זמן להיות בלימודים.
בשנה הרביעית זה כבר משתנה. אבל עד אז ה' גדול ובד"כ יש גם קבוצת הורים שהכיתה ככיתה מחליטה לתת להם הטבות של בתי חולים וכו'

RBD1

New member
איזה חלק?

לגבי השנים הפראקליניות אני חושב שכן(אין הרבה הבדל בין כל הפקולטות), לגבי השנים הקליניות,זה כבר תלוי איזה אנשים יש במחזור שלך.

למעלה