רפאל - תפריט קייץ

גידי42

New member
רפאל - תפריט קייץ

ברפאל מציעים תפריט קייץ חדש שזו לכשעצמה סיבה מצוינת לבקר שוב במקום. תוסיפו לזה את יוO הולדתו של חברי כאח לי ושותפי היקר DR J , והנה 2 סיבות לחגיגה. בדיוק בזמן הולכנו אחר כבוד לשולחננו. המקום היה מפוצץ, מה שבדיעבד התברר כלא רלוונטי לנו. המקום גדול מרווח ונותן הרבה ספייס. לחם כפרי מ-2 סוגים, פוקצ'ה שנפתה במקום, חמאה ממכרת ומלח גרוס המונח בפינכה זערורית עזרו לנו לשבת בנחת ולבחור את המנות. וזה קשה... תאמינו לי, במצבים כאלה אני מיצר על העובדה שאי אפשר לאכול עם העינים. ברפאל לא גובים על הלחם ועוד טורחים למלא את הסלסלה שוב ושוב שזה יפה. מנות ראשונות: - קוקי סאן ז'אק טרי מבראטן עם פונדו של כרישה לבנה (46).לי, מנה מדהימה ביופיה ובטעמה של 3 קוקים מונחים בצורת משולש שוחים ברוטב לבנבן מתקתק וחמצמץ בעת ובעונה אחת. פיסגה קולינרית ההערה היחידה היא בנוגע לכמות.. עוד כמה יח' לא היו מזיקות. (את החסר השלמתי בעוד פרוסת לחם..) - טרין כבד אווז אפוי בקליפות הדר יבשות (54) לד"ר, מנה יפה גם כמותית וגם איכותית. אהבתי את הצנימים. - רביולי רך של כבד ברווז עם קציפת כבד אווז (45) לאיטלקית שבחבורה. מנה "איטלקית שאי אפשר למצא בהרבה מסעדות איטלקיות בארץ. נעלם במהירות לא לפני שטעמתי קצת - אספרגוס ירוק עם חמאת פורצ'נו ופרמג'אנו רג'אנו (45) לצימחונית. אני אוהב אספרגוס, טעמתי, כרגיל הצלחה גם כאן. את ההפסקה ננצל ברשותכם לקצת פרטים מסביב: את היינות הבאנו איתנו. ברפאל מוכנים לחליצה בתנאי שאין להם את היין בתפריט. גובים על זה 35 ש"ח לבקבוק אבל הסומליה נותן תמורה מליאה והיין נמזג ע"פ כל כללי הטקס כולל שמפנייר מכובדת ללבן (מוסקטו עדין ורך של ירדן) השרות מעולה שבמעולים. מלצרים מקצוענים הבקיעים בתפריט על בוריו, כולל בפרטים הקטנים ונכונים להתאים לכל אחד את המנה שתאימה לו. המקום מקסים. משרה אוירה עיסקית ורומנטית כך שכל אחד יכול להפיק את מה שבא לחפש ויש שלל חדרים פרטיים למי שחפץ בעוד יותר פרטיות. הדבר שמשך את צומת ליבי יותר מהכול היתה העובדה שבמשך כל הערב הסתובב רפי כהן על תילבושת השף שלו בין הסועדים והתענין במתרחש. מסעדנות לשמה ולא רק על מנת לצאת ידי חובה. ונעבור לעיקריות: אני חרגתי ממנהגי ובאופן חד פעמי הסתכנתי בצרבת והזמנתי אנטריקוט עם מוח עצם (100) (שאותו העברתי אחר כבוד לד"ר) על מצע פירה. האנטריקוט למרבה ההפתעה היה מהמעולים שבאו לפי עשוי מדיום ריר כמו שצריך והפירה? הרבה טונות מהנל עשו את דרכם לשרותים דרך קיבתי אבל אין דןדה פולנית שעושה פירה כזה. באחריות. פילה מוסר עם עלי מנגולד, שמן זית,ופירה תפוחי אדמה לצימחונית. (78) ניוקי תפוחי אדמה עם עגבניות שרופות באש שמן זית וחמאה (56) ל"איטלקית." שגמרה עליה את ההילל. ממה שטעמתי היה מעולה. בגיזרה של הד"ר נירשמה פאדיחה קטנה שתוקנה מהר . דג היום - טונה אדומה צרובה קלות(85) שלטעמו בושל קצת יתר על המידה , לזכותו יאמר שהוא ביקש את הטונה "רייר רייר רייר כמו סשימי" המנה נילקחה בחזרה במהירות, ללא ויכוחים והוחלפה במהירות באחרת והפעם כמו שצריך לדיברי הד"ר... "חבל על הזמן" עוד נקודת זכות לצוות שמנע סצינה שיכולה להתהוות מהסיטואציה. קינוח אחד: מיניסטרונה של פירות אדומים ומליסה עם סורבה מלבי (35) , לטעמי הסורבה הכי טעים שאכלתי אבל המרק היה קצת חמצמץ יתר על המידה אבל לא משהוא קריטי. אפשר לחיות עם זה. על כל אילה בתוספת קצת שתיה קלה, מים מינרלים, וקפה שילמנו 688 ש"ח לפני תשר שניתן בנדיבות לאור השרות שקיבלנו. גישה לנכים בעיתית אלא אם כן יש מעלית באזור. מסעדה הראויה לשמה, בלי חיפופים, בלי להתפשר ובלי קיצורי דרך. אוכל למי שאוהב לאכול המבושל על ידי מי שאוהב לבשל. עוד נשוב ולפני תפריט החורף. זה בטוח!!!!

Lear22

New member
רפאל זו ללא ספק חוויה

גם ארוחת היומולדת של אבא שלי שם היתה אחת המעולות שאכלתי, והם גם שמו לנו על השולחן מן נצנצנים חמודים כאלה :) האוכל נשמע מעולה, אבל יש לי שאלה: כל התפריט עצמו התחלף לטובת תפריט הקיץ? או שרק נוספו\ירדו מנות מהתפריט? הפוקצ'ה היא אכן אחת מהטובות ביותר שיש. ללא ספק. ואגב אני גם אכלתי את המרק פירות אדומים הזה כשהייתי שם והוא היה מעולה. אני נורא אוהב פירות אדומים ואת החמיצות שלהם ככה שלי זה לא הפריע. עכשיו רק צריך שרפי כהן יוציא ספר בישול :) אחלה ביקורת. אהבתי לקרוא. אגב,האם הד"ר קיבל את שמו בשל מיומנותיו בעסקים או בשל עיסוקו ברפואה?

גידי42

New member
ננסה לענות:

עד כמה שאני יודע כל התפריט התחלף מה שלא אומר שלא נשארו מנות מהתפריט הקודם מה שבטוח שריזוטו פירות הים , המנה שלי ברפאל, נגרעה למגינת ליבי וצערי, מהתפריט. הד"ר קיבל את שמו בגלל ה-J . מה שלא אומר שהוא לא תותח בעסקים. מצידי שרפי ימשיך להתרכז בבישול מה ייצא לי מספר בישול? אלא אם כן אתה תבשל עבורי?

Lear22

New member
אם אין לך סבלנות לחכות עד המפגש

נארגן לך כמה מנות פרטיות :) אני די חסר מעש בשבועות האחרונים ככה שאני נכון לאתגרים.

מספרית

New member
אני לא מתמצאת בחוקי הפורום

אבל אשאל בכל זאת (ותחליט אם לענות או לא...) כמה עלתה לכם הארוחה (פחות או יותר...)? ואם לא בא לך לענות לי על השאלה החודרנית הזו, אז לפחות אם תוכל לומר לי מה המחירים שם פחות או יותר? יקרים מאוד, יקרים או סבירים? תודה!

meravbr

New member
הוא כבת - 688 לפני טיפ ...

שווה במיוחד ללכת לעיסקית שם (גם ביום שישי כמדומני). ארוחות מעולות והנאה מובטחת!

עכבר הכפר שואל...../images/Emo2.gif

מה זה : קוקי סאן ז'אק טרי מבראטן עם פונדו של כרישה לבנה
קוקי= אולי עוגיות ? סאן זאק = אולי חבר של השף? בראטן = כאן עיקר השאלה, זה סוג של דג? פונדו = צורת בישול או חימום על השולחן (במקור שוצרי, נכון?)

liti

New member
../images/Emo63.gif תשובות

קוקי סאן ז'אק, כאמור, זו צדפה (סקאלופס). צורתה עגולה ודשנה. בראטן זה אזור בצפון מערב צרפת ממנו יובאו הצדפות. פונדו הוא מאכל שוויצרי הדורש צורת הכנה וכלים מיוחדים. תוכלי לקרוא עליו כתבה מעולה בקישור שצירפתי.

גידי42

New member
|שמליטוש ליטוש....כל יום את מוכיחה

מחדש למה את ראויה לתואר "אם כל מנהלות ומנהלי הפורומים בגלקסיה" בדיוק ששברתי את הראש איך אני עונה על זה ולמה לעזאזל אני לא שואל מה אני אוכל, הבקעת דרכך באפילה ואור הנהוגות שהפצת סביבך ממלא את לישכתי הצנועה. הרווחת ביושר עוד קדנציה!!!

anat11

New member
משום שהוספת את זה בסוף הכתיבה

וכבר לא היה מקום לשמו של האייקון.

צדפות...+ שאלה

בנחלים כמעט לא נגעתי בצדפות, זה נראה די מגעיל ורק אחרי הצדפות של נחלים נזכרתי במלון בטורקיה באנטליה שהאורז היה עם צדפות...גם אז לא מי יודע מה התלהבתי... מה אתם מעדיפים: צדפות שרימס קלמרי

עמית@

New member
קוראים להם (על פי האגדה..)

על פי הקדוש שהציל פעם נער מן הים- וכשהוציא אותו היו בגדיו עטויים צדפות.. או שזה סתם שם?

למעלה