רפאל מאכזב ביותר

ALIsuperstar

New member
כשאת יוצאת למסעדה את לא אוכלת?

איך הולך לך עם זה בדיוק? אז מה את עושה במסעדה... לא עדיף כבר לבשל בבית?

אני כשאני הולך למסעדה, הדבר הראשון שאני מזמין זה קינוח... שריטה.

רפאל היא אכן יוקרתית, אבל היא לא בין ההכי יוקרתיות בארץ, תנסי ארקדייה, זו באמת התרוששות.

התלונה שלהם מוצדקת בסופו של דבר, אבל הם צריכים להבין גם את עצמם, שגם להם יש את הזכות להתעקש, או לעשות קצת רעש כדי לקבל את מה שמגיע להם, מה לעשות שלא בכל מסעדה יש את השכל לבוא ללקוח להתנצל, ליידע אותו על זן ממושך עד שהמנה יוצאת, ולתת פיצוי הולם עד שהמנה יוצאת, איזה יופי לא?
זה קיים במסעדות בסטנדרטים מאוד גבוהים, בישראל זה כמעט ולא קיים, כי הסטנדרטים נמצאים באוכל, ברמה הגבוהה באוכל, עד שבכלל לא משקיעים במלצרים, בכוח אדם השונה, ברוב המסעדות אין בכלל רב מלצרים. אנחנו נמצאים בתקופה שבה מארחת זה מעל ומעבר, כשבכל מסעדת דגל באירופה, יש מארחת, יש רב מלצרים, ויש שלל מלצרים שעסוקים בתחומים שונים...
כאן לצערי זה עוד רחוק...

אז התלונה שלהם מוצדקת, אבל הם הביאון את זה על עצמם, אבל זה ילד אותם, פעם הבאה שהם ילכו למסעדה ויחכו למנה ראשונה כבר יותר מרבע שעה, זה לקום וללכת. אני יודע, זה קיצוני מידי, רבע שעה זה כלום, אבל זו התחלה...
או שאולי הם הגזימו, וזה לא באמת לקח שעה, אנשים נוטים להגזים בתיאורים שלהם...

צודק, לא הסברתי את עצמי נכון...

התכוונתי שבאותו היום, אני בדכ לא אוכלת כלום לי המסה...

במסעדה אני כן אוכלת :)

trilliane

Well-known member
מנהל
השירות המתואר רחוק מלהיקרא "טוב" לדעתי

אבל לא ברור לי מדוע אתה מגיב לי... לא אני פתחתי את השרשור. אני לא גבר, ומעולם לא הייתי ב"רפאל".

ALIsuperstar

New member
יורה לכל הכיוונים.

חלק מההודעה כן מתייחסת אלייך ולאופן שבו את חושבת.

trilliane

Well-known member
מנהל
פנית אליי בגוף שני זכר כאילו הייתי שם

ולפי מה שכתבת אתה לא בכיוון האופן שבו אני חושבת, אז רד מזה.

כדי להגיב לפותחת השרשור אתה צריך לפתוח את הודעתה וללחוץ על "הוספת תגובה".

ALIsuperstar

New member
תתבגרי

מילים אחרות, אם מנה במסעדה עולה X וכוללת שירות תקין, וקיבלתי אותה עם שירות לקוי בתכלית, מדוע עליי לשלם X ולא 3/4X? למה בעיניך זה לא נזק כספי?

בגלל זה נתתי את הדוגמא המטופשת על זה שבקבלה לפעמים לא רשום שזה לא כולל שירות...
אם תשימי לב, רוב ההודעה כן מתייחסת אלייך... ואל הזוג שביקר במסעדה. לפעמים אני לא ברור.
אבל לשמור על חוש הומור, זה גם חשוב :)

udi hakim

New member
מסעדה בניגוד למטבח הבייתי שלך

היא מקום שאמור לתת יותר מאוכל טוב, שהוא כמובן הבסיס.
ישנה חוויה שלמה שמסעדה צריכה לתת אחרת אין לה זכות קיום, להמתין שעה למנה ראשונה בזמן שהמלצרים משקרים ללקוח שוב ושוב זו לא צורה לשמר לקוחות.
נכון שירות רע במסעדות מתחיל להיות מעין נורמה אופנתית, בגלל לקוחות פתיים שלא רק משלמים על זה מחיר מלא אלא גם משאירים טיפ נדיב כי ״לא נעים״ וכי ״ככה החברה מכתיבה להתנהג״

טל68811

New member
ה"חוויה" שעל המסעדה, לשיטתך, להעניק לך

בכל פעם שכבודו מואיל לצאת ולסעוד בחוץ היא דבר אובייקטיבי לחלוטין. כל אחד וסף הגירוי שלו\שלה; יש שיקומו ויעזבו בחמת זעם את השולחן בגלל שהמפיות לא ישבו נכון ליד הסכו"ם, וייקח להם חודשים להתגבר על הטראומה (מילה שחוזרת כאן לא מעט), ויש שיישבו ויאכלו וייהנו אפילו אם המטבח נמצא ביום הכי מזעזע שלו.

כפי שציינתי בתגובה, לדעתי היה *מתבקש* מצד המסעדה לצ'פר וכו'. על הדיס-אינפורמציה מצד המלצרים אפשר גם כן להצטער. מכל הבחינות, קרתה כאן איזושהי תקלה - והאוכל התעכב בצאתו. הכל נכון. אבל אני מאוד לא אוהב את רטוריקת ה-"מגיע לי פיצוי", ו-"חייבים לי". לא, לא חייבים לך כלום. ואתה, כמובן, לא חייב לחזור, ובכוחך ובזכותך גם להודיע על כך ברבים, כפי שעשתה כותבת הפוסט המקורי, ואין בעיה עם זה.

אינני ממעריצי "רפאל", וגם לא מאוהבי הקונספט של אוכל כאילו ביתי\עדתי\ איך שלא תקרא לממולאים, שמתומחר בעננים. העובדה הקיימת היא שזו מסעדה די ותיקה, ומצליחה מאוד בנוף המדינה שבה כמעט בלתי אפשרי להחזיק עסק כזה מעל שנתיים. כנראה שגם הם מבינים משהו בתחום, וסביר להניח שיש להם אג'נדה מוצקה בכל הנוגע לפיצויים.

trilliane

Well-known member
מנהל
חוויה היא סובייקטיבית, ובכל זאת, יש קונצנזוס

שלהמתין שעה לראשונות זה בלתי סביר בעליל ולא נחשב לחוויה מוצלחת. וכן, מקום בילוי, שמעצם טיבו מתיימר לספק חוויה, חייב לפצות את לקוחותיו על חוויה גרועה שיצר להם; לא מבחינת החוק, אלא רק כהתנהלות עסקית סבירה (בהנחה שהוא רוצה להוציא לקוחות מרוצים, ממליצים וחוזרים).

אני לא מכירה את רפאל, אבל אם זו ה"אג'נדה" שלהם לגבי פיצויים, אין לי גם רצון להכיר.

טל68811

New member
*סובייקטיבית* כמובן... תודה על התיקון!

שוב, כל מי שענה לי לא טרח לקרוא את הסייפא. גם אני חושב שכאן היה ראוי לפצות במשהו. בסה"כ הלנתי על הקלות בה לוחצים לקוחות ממורמרים על הדק ה"חייבים לי פיצוי", כאשר לא בכל המקרים זה באמת מגיע (ע"ע שרשור הסינטה בר האחרון). ובכל מקרה, לא לזכות באופן גורף את כל המסעדה על כל הראשונות.

trilliane

Well-known member
מנהל
בכיף; למען האמת הנחתי שכתבת באירוניה...

קראנו את הסיפא, אבל הדיון כאן אינו כללי אלא נקודתי, ולא מדובר פה בלקוח שסתם דורש פיצוי אלא בתלונה מוצדקת שמחרבת בילוי ולא ניתן לעבור עליה לסדר היום. כיוון שכך היא מחייבת, כן, מחייבת התייחסות ופיצוי מטעם המסעדה, נקודה.

אף אחד לא חייב לפצות.

אין חייב.
ואין מגיע.
כשחברת תעופה מעכבת המראה בשעתיים את מבקשת פיצוי?

מאד רלוונטית,

ויותר מזה, איחור שעתיים בטיסה יכול לגרום נזק איחור שעה בהגשה במיסעדה לא יכול...
השאלה היא למה הורגל הציבור.

trilliane

Well-known member
מנהל
לגבי טיסות, יש חוקים וחוזים שמסדירים זאת מראש

יש מצבים שבהם אתה אכן זכאי לפיצוי ויש מצבים שאנשים תובעים בהם את החברות. אבל אם אתה קונה טיסת שכר (צ'רטר) אתה יודע שיכולים להיות שינויים גדולים בשעת ההמראה; פה לעומת זאת מדובר במסעדה נחשבת, וכן, הציפיות של הלקוחות רלוונטיות. זה לא סביר לחכות שעה למנות ראשונות במסעדה, קל וחומר אם היא מחשיבה את עצמה למסעדה טובה/יוקרתית. מכאן והלאה אני לא רואה טעם לחזור על אותם הדברים, אפשר להסכים שלא להסכים.

קליספרה

New member
היינו בקפה יפו היום חמישי

גם שם, היה תקלה, שעה המתנה לאוכל - יצאו אל קהל הסועדים זוג, כנראה מבעלי המקום, עברו שולחן שולחן התנצלו והסבירו שיש תקלה רצינית ושעושים הכל כדי לטפל בה כמה שותר מהר, שהם עושים מאמצים להוציא את האוכל אבל אין צפי מתי יצאו המנות פ מיעוט החליט לקום וללכת הרוב נשאר והמתין בסבלנות.
לא פוצינו בדבר אבל אף אחד לא התעצבן, נהפוך, היינו מלאים באמפתייה, כי היחס ללקוח היה אמיתי וכנה - במקרה שלי גם כי לא הייתי מורעבת

לא חייבים לפצות על כל דבר אבל כן חייבים יושר והתנהלות הוגנת מול לקוחות. ואת זה לא היה בתמונה שמתוארת כאן.

trilliane

Well-known member
מנהל
ברגע שהם אמרו את האמת הם נתנו לסועדים להחליט

אם הם מוכנים להישאר בתנאים החדשים או בוחרים ללכת, ואז הצורך בפיצוי קטן (אם כי עדיין היה ראוי להוציא איזה משהו קטן שיהיה לאנשים מה לנשנש בינתיים).

sweetdreams

New member
אולי המצב במטבח לא היה בשליטתה, אבל..

.. שיקוף המצב כמו שהוא ללקוחות, ולא לטייח ולחזור שוב ושוב באזניהם שהמנה עוד מעט תצא כאשר אין להם שום הערכה לגבי מתי זה יקרה, זה כבר כן בשליטתה.
ועל עירפול המידע הזה אני חושבת שזו כן חובת המסעדה לתת את הדעת, בין אם בפיצוי ובין אם בדרך אחרת - למשל איבוד לקוחות מוצדק!

דרך אגב, פיצוי לבד לא היה מספק אותי במקרה כזה אם הוא היה מגיע ללא התנצלות אמיתית ושיקוף המצב כמו שהוא. לא כל זילזול בי כלקוחה אפשר לטייח באמצעות כוס יין על חשבון הבית, שזו הדרך הזולה ביותר בעיניי לקנות בה לקוחות. מעדיפה שיגידו לי את האמת ויתנו לי לבחור אם להשאר שם או לא, מאשר שיבטיחו לי שהמנה ״אוטוטו יוצאת״
, ונותנים לי יין רק בשביל להשתיק אותי בינתיים.

למעלה