רפאל מאכזב ביותר

אופיר 122

New member
רפאל מאכזב ביותר

היינו היום במסעדת רפאל בתל -אביב , היה מאכזב ביותר חיכנו שעה למנה הראשונה (מסתבר שהיה להם תקלה במטבח ) כול הסועדים המתינו גם לפחות שעה למנה שלהם .... אבל הם לא טרחו לציין שזה יקח כול כך הרבה זמן , כול הזמן המלצרים אמרו לנו שזה עוד מעט יצא ,החלטנו אפילו לא לחכות למנה העיקרית ולעזוב את המסעדה , אפילו לחשבון לקח זמן להגיע (מצפה לפחות שאחרי המתנה של שעה למנה הראשונה לא יחייבו אותנו , אבל בכול זאת חייבו )

כתבתי לא מזמן גם על חוויה לא טובה ברפאל

מה שאתה מתאר נשמע ממש מרגיז. מצד שני, לא אמרת מילה אחת על המנה שכן הספקת לטעום, למרות שעם המתנה כה ארוכה ומעצבנת, זה כבר בלתי אפשרי להינות מארוחה כמו שצריך.
לגבי החיוב על המנה... אני לא בטוחה מה היה הדבר הנכון לעשות מהצד של המסעדה. בוודאי שאיך שתפקדו זה לא אידיאלי. אני חושבת שאם היה תקלה במטבח וכולם חיכו, היו צריכים להוציא לכולם משהו על חשבון הבית בנתיים כמו בקבוק יין, קוקטיילים, מנה ראשונה (אם זה אפשרי למנה אחרת למשל מרק שלא נדרש כמעט הכנה ברגע האחרון) וזאת כדי לא לאבד לקוחות כמו שהם איבדו.
במקרה שלנו, חייבו אותנו על קינוח מזעזע ולרגע לא חשבו לשאול איך הוא היה, אני ביוזמתי נידבתי את המידע שהייתי לא מרוצה, כי אף אחד לא שאל. בסוף לא חוייבנו - אבל רק אחרי שהערתי על ההרגשה שלנו.

אופיר 122

New member
המשך תגובה

המנה הראשונה היתה נחמדה ולא יותר מזה , וצודק היו צריכים לפצות אותנו ואת שאר הסועדים באיזה כוס יין או שתיה אחרת וגם זה לא קרה , רק התנצלות חוזרת של המלצרים שכבר המנה תהיה מוכנה ויש עיכוב ...
היו צריכים להגיד לנו את האמת שיהיה עיכוב רציני והיינו יכולים לחתוך משם וללכת למסעדה אחרת ...
למסעדת רפאל אני יותר לא חוזרת .....

טל68811

New member
לא היו *צריכים* לפצות. היה מתבקש.

תקלות קורות בכל מקום, ובכל זמן. אין מסעדה שנהנית מחסינות.
קיבלתם את המנה לשביעות רצונכם? אכלתם אותה? אם כן, מדוע שלא לחייב אתכם? ואת כל השאר שאכלו? למה המסעדה צריכה לספוג נזקים של מאות ש"ח בגלל משהו שלא בשליטתה?

אני מסכים שלמראית עין היה ראוי לפנק עם איזה קוקטייל, או כוס יין הבית חינם. אני לחלוטין לא מסכים שזו חובת המסעדה. וזאת בלי שום קשר למה שאני חושב על רפאל, או על מפעלותיו של רפי כהן באופן כללי.

ברור שלא היו חייבים

השאלה אם הם רוצים שלקוחות יחזרו או לא :)
לדאבוני גיליתי שבמלא מקומות אין שום רצון כזה

trilliane

Well-known member
מנהל
המסעדה צריכה לספוג נזקים שבאחריותה

גם אם אינם בשליטתה. לשם כך יש לה מתח רווחים מסוים ויש גם ביטוח, במקרה הצורך. השאלה היא למה הלקוחות צריכים לספוג נזקים בגלל תקלה של העסק... מרגע שמבינים שהם לא, אפשר להתקדם הלאה. אני כן חושבת שחובתו של עסק שפישל קשות בשירות שהעניק ללקוחותיו (וממש לא משנה אם באשמתו או לא, משנה האחריות) לפצות את לקוחותיו. כל זאת בהנחה שהוא מעוניין להוציא אותם מרוצים, כמובן...

טל68811

New member
עיכוב בהוצאת מנה זה עדיין לא גרימת נזק.

זה אמנם יכול קצת לעצבן, אבל מכאן ועד לנזק הדרך ארוכה ומפותלת... ושוב, האוכל התקבל בסופו של דבר ואפילו היה בסדר גמור.

trilliane

Well-known member
מנהל
היא גורמת נזק מהותי לבילוי, אתה לא מסכים?

אנשים יוצאים למסעדה לא רק כדי לאכול אלא לבלות. אם הם ממתינים שעה למנות ראשונות וכל הזמן אומרים להם "עוד מעט" ויוצרים ציפיות שגויות ובעקבותיהן אכזבות (שלא לדבר על הרעב, אם הם הגיעו רעבים) זה נזק משמעותי לבילוי ולהנאה. העובדה שבסופו של דבר המנות הגיעו והיו "אפילו בסדר גמור" (וואוו!
) לא מפצה על מה שהיה עד אז. אגב, אני לרוב מגיעה למסעדה רעבה למדי, ואם אני צריכה לחכות שעה רק לראשונות, לרוב אני כבר בשלב שכל מה שיגישו לי יהיה "בסדר גמור"...

dani666

New member
אתה מגיע למסעדה רק כדי לבלוס ? חשבתי ...

.. שמסעדה זה בילוי.

טל68811

New member
אני לא בולס, אני אוכל.

וזה עדיין בילוי, גם אם התעכב לי קצת האוכל. באופן אישי, לי יפריע הרבה יותר שהאוכל עצמו יהיה גרוע (מידת עשייה, תיבול לקוי, אופן הכנה שגוי) מאשר אילו הייתי נאלץ להמתין. כשאני יוצא לבילוי, אינני נוהג לשבת עם סטופר ביד.... אני מסכים שבמידה ומדובר בעסקית צהריים זריזה, בהפסקה של חצי שעה מהעבודה, והאוכל מבושש לבוא - כאן יש נזק אמיתי. משום מה, אני מסרב להתרגש מהמקרה שמונח כאן.

dani666

New member
אז כשתפתח מסעדה, ואני אזמין שולחן ואאחר בשעה-

גם אז הכל יהיה בסדר ?

trilliane

Well-known member
מנהל
נזק אינו רק כספי, ובכל מקרה, גם זמן הוא כסף

וגם חוויה שנהרסה כבר לא שווה (כספית) כמו חוויה תקינה, אז למה צריך לשלם עליה אותו הדבר? במילים אחרות, אם מנה במסעדה עולה X וכוללת שירות תקין, וקיבלתי אותה עם שירות לקוי בתכלית, מדוע עליי לשלם X ולא 3/4X? למה בעיניך זה לא נזק כספי? מדובר כאן בכסף שהלקוחות עבדו בשבילו לא פחות מבעלי המקום. אם העסק לא עשה את עבודתו כמו שצריך, מדוע הוא זכאי לקבל תמורה מלאה על עבודה ככה-ככה?

ALIsuperstar

New member
כי לא משלמים על המתנה אלא על האוכל והשירות.

זה כמו שתקבל קבלה, ובקבלה לא יהיה את המשפט ״לא כולל שירות״, אז אתה בטח לא תשים טיפ כי אתה כל כך חכם... בסופו של דבר השירות כן היה טוב, המלצרים הודיעו על עיכוב, או שמידי פעם נאלצת לקרוא למלצרית כדי לשאול מה נסגר? אם כן, אני מבין את מה שאתה אומר לגבי החוויה. אבל לשלם פחות על מנה שבסופו של דבר קיבלת? זה לא צודק... אם אחרי חצי שעה לא חשבת על לקום וללכת, זו בעיה שלך, לכולנו ישעמוד שידרה, תשתמש בו... מלצריות לא יודעות אף פעם מתי המנה בסופו של דבר יוצאת, זה תלוי בצוות המטבח. אז היא כל פעם שואלת מה נסגר והם עונים לה עוד מעט או תמציאי משהו, כי מי היא בשבילם סך הכל מביאה אוכל הרי, אני מכיר את ההררכייה במקומות כאלו... רפי עצמו בטח לא היה, ולכן לא קיבלתם פיצוי, כי בדרך כלל הוא היה מוציא מין מאכל מרענן, סוג של סלט זוגי יפה... זה גם מסביר את הבעיה שלכם עם ההמתנה והקיצוצים בלשלם על המנה שהמתנתם לה יותר מידי זמן... מה לעשות... פעם הבאה פשוט תקומו ותלכו. או שפשוט תדברו, לפעמים אתה נהנה מהשיחה שאתה לא שם לב שהזמן טס ;)

לא חושבת שזה קשור לעמוד שידרה..המשך...

קפץ באמצע...
תחשוב שיש קבוצה גדולה של אנשים, לא פשוט לקום וללכת לחפש מקום אחר...
חוץ מזה, מסעדה אמורה להתנהל באותה הצורה, עם אותם הנהלים גם כאשר השף לא נמצא יחד איתם.
אם לא, משהו כנראה לא תקין שם...

ALIsuperstar

New member
לא מדובר באותו אופי.

גם לא חייבים לפצות, כי ברגע שהמלצרית מגיעה לשולחן הלקוח ומודיעה על שזה ייקח זמן, והלקוח לא מראה הסתייגות, אלא יושב וממתין, אז לפעמים מי שאחראי על המקום באותו רגע יכול להחליט שלא לפצות... קל מאוד להגיע למסעדה, להזמין אוכל, להמתין הרבה זמן, כשהודיעו ללקוח שהוא כנראה ימתין המתנה ארוכה מהרגיל, לא להתלונן ברגע נתון, אלא אחר כך להתבכיין באיזה פורום... לכן ציינתי את עמוד השידרה, כי קל מאוד לשבת מאחורי המקלדת... כי זה כמו להתקשר לשירות לקוחות ולהמתין יותר משעה, כולנו ממתינים. אנחנו גם נמצאים במדינה שממתינים בה הרבה, לכן יש תסטריאוטיפ הזה של הישראלי שנמאס לו לחכות ולהתפרץ קדימה... אז זה בדיוק מה שקורה פה, אנשים מגיעים למסעדה, דיווחו להם על המתנה ממושכת לא עזבו, יכלו לעזוב, דרך יש עוד מסעדות בקרבת מקום באותה רמה, אפילו יותר, עם שף שיבשל לכם בעצמו וישמור על סטנדרטים... אני אחרי הודעה שהמלצרית מגיעה ואומרת לי שאני אצטרך להמתין, אני אומר לה תודה, קם והולך למקום אחר... לא קרה כלום, גם אם מדובר בקבוצה של אנשים, ואם הזמנו מקום מראש וזה מה שמתרחש, אני אדאג שלפחות יפצו אותי על ההמתנה, כי לזה אני צריך לדאוג לפעמים, לא המסעדה... אני לא זקוק לבייביסיטר. אני בעצמי הייתי פעם במסעדה, עם אחת החברות שלי לשעבר, האוכל היה טעים מאוד, אבל היא החליטה שבגלל שהמלצרית נחמדה מידי, אז זה מבחינתה שהיא מתחילה איתי... אנשים לפעמים אוהבים להתלונן.

תאמין שלנשים יש אינטואציות שבדכ נכונות

אני חושבת שהטיפול של המסעדה היה שגוי.
לא בגלל שלא הוצע פיצוי (למרות שהיההמתאים אם היו מפצים במשהו קטן כמו צייסר או סלט) אלא בגלל שכל משך זמן ההמתנה אמרו ללקוחות שכוד שנייה המנות יוצאות.

אם מהתחלההיו אומרים כי יש תקלה ולא יודעים כמה זמן יקח אבל זה בטיפול ומקווים כי יפתר בהקדם...לדעתי הדיווח היה אחר כי היו נותנים להם את האפשרות לבחור -להישאר או ללכת.

אני לא יודעת אם המטבח או המלצרית אשמים, אבל המסעדה כמכלול לדעתי כשלה בטיפול.

ALIsuperstar

New member
יש, אבל לא תמיד ;)

אני לא יודע מה בדיוק היה ומה בדיוק המלצרית אמרה להם, ואיך זה שהם לא קמו אחרי שהמלצרית חזרה אליהם עם אותה תשובה... נראית לי כמו ביקורת מטופשת, בעקבות השערורייה שמתנהלת במסעדה... אין פרטים, אין כלום, מידע על האוכל שהוגש לפחות... כמו שאמרתי לך, אנשים אוהבים להתלונן...

האמת שגם אני הייתי מתאכזבת...

בדכ כשאני יוצאת למסעדה אני לא אוכלת כמעט כלום...
אם הייתי צריכה לחכות למנה ראשונה שעה, כנראה שהייתי מוותרת על הצמחונות שלי ואוכלת את המלצרית...

אני לא יודעת מה הייתי עושה במקומם..אם הייתי הולכת למסעדה כמו רפאל,שהיא נחשבת ליוקרתית יותר ממה שאני רגילה אליו בדכ, אולי הייתי מתפתה לחכות עוד קצת...

לא היה םירוט על האוכל לדעתי כי האוכל לא היה האישו בביקורת אלא השירות שקיבלו...לדעתי התלונה שלהם מוצדקת...

למעלה