רפאל - ביקורת:

1אילולה

New member
רפאל - ביקורת:

זו הפעם הראשונה שלי כאן בפרורום הזה,אז בסלחנות... חזרתי לא מזמן מארוחת צהריים עסקית ברפאל,בה ביקרתי לפני כשנה וגם יצאתי מרוצה,והפעם החלטתי לקחת לשם אורחת מחו"ל כדי להשוויץ - ואכן היה במה!מחיר העסקית (75) סביר ביותר ומאפשר לשתות יין לא רע בכלל,שתינו יין ספרדי שתומחר יחסית בהוגנות,75 ש"ח. עם ההגעה מוגשת לשולחן הגרסה של רפי כהן לפוקצ'ה,משומנת קלות ואפילו לא דורשת חמאה מרוב שהיא טעימה - ראו אזהרה! בנוסף,מוגש לחם אגוזים משובח ואוורירי,וכל זאת ללא תוספת תשלום.אני אוהבת מקומות שלא מתקטננים איתי על הלחם ומאידך גם לא מפחדים שאתמלא במוצר הזול הזה ולכן אזמין פחות.ולמנות עצמן...מבט ראשון על התפריט כבר מגיר מיצי קיבה וגלגול של טעמים בפה,היינו 3 אשנים לכן לקחנו 3 מנות ראשונות ועיקריות שונות כמובן.לקחנו חציל בלאדי חרוך על האש,חציל שלם שהופשט מקליפתו והונח על מצע של טחינה,יוגורט וסומק.המנה הייתה עשויה בדייקנות נהדרת,בשר החציל היה נימוח,מלווה בטעם מעושן וסחט מאיתנו אנחות הנאה ותשבוחות לרוב.גם סלט האנדיב (עולש)אשר לווה בויניגרט הדרים,אגוזים וגבינת עזים היה עדין ובעל צירוף טעמים שהתחבר היטב בפה.מנה נוספת היתה רביולי ממולא חצילים וגבינת עזים (מבחינים במוטיב חוזר כלשהו...) אשר לווה בשיני שום נימוחות (יש! עוד משהו למרוח על הלחם),והיה נהדר,אם כי לא ריגש כמו המנות האחרות.בין לבין המלצרים לא שכחו למזוג יין ומים,להחליף מאפרה כשצריך,ובכלל השירות קשוב,מהוקצע,לא מנג'ס ולא מתעלם. בעיקריות אכלנו "טאג'ין"שזה תבשיל שעשוי מהחלק שנקרא שפונדרה הוגש עם גרגרי חומוס,ברוטב ציר בקר,שלווה בסיר קטן עם חיטה מבושלת שופעת טעמים ונחוחות.אמא שלי התענגה על המנה,אני לא התעמקתי במחיוד אך היא ממליצה בפה מלא! נאכלו גם שוק אווז שהיה עשוי היטב,בושל ארוכות עם ירקות שורש.אני התעמקתי בפלמידה שלי אשר הוגשה עם סלט חם של סלק קצוץ וארטישוקים,הפלמידה נצרבה קלות במחבת ולוותה ברוטב קליל של חמאה עם שמן זית,מעט לימון,והטעמים השתלבו נהדר עם טעמה הצרוב והעסיסי. מסוג המנות שמנסים לאכול כל כך לאט כדי שלא יגמר,כי כל כך טעים,ובכל ביס רצים טעמים אחרים בפה,שמתחשק להשאיר אותם שם ולחקור אותם עוד קצת...המנה לוותה בפירה עם גרגרי חרדל.לא המצאת העשור אבל חביב - חוץ,מזה,די חבל לבזבז מקום בבטן על פירה..מבט בתפריט הקינוחים הבהיר שגם פה יש למה לצפות, והלכנו על קינוח קל בשל הכפתו שלחץ:מרק פירות יער,עם מחית פסיפלורה וכדור סורבה מלוון-מנטה.אפילו שונאת מלו כמוני נהנתנה מזה מאוד.מתקתקות פירות היער השתלבה נהדר עם גרעיני הפסיפלורה ועם הסורבה המרענן ולא נשארה שום תחושת כבדות אלא תחושת קיץ בפה.סיימנו את הארוחה באספרסו (טוב) שהוגש עם בישקוטי.וכמה?3 עסקיות,יין,3 קפה ומנה אחרונה אחת - 360 ש"ח - סביר מאוד עבור התמורה. עוד לא יודעת איך המקום בערב,אך אין ספק שזו אחת העסקיות השוות ביותר בעיר!

1אילולה

New member
רפאל ודיאטה

לטובת משי שזה חשוב לו,היוזמה של רפאל היא מנות מסוימות המסומנות בתפריט ואותן אפשר להזמין בגרסה מופחתת קלוריות. ברור שאני שכחתי לעשות את זה..לכן הכפתור לא נסגר עכשיו.

שח_מט

New member
ביקורת רפאל 10/4/03

אז ככה. העובדה שלקח לי חמישה ימים לרשום ביקורת מצביעה על כמה דברים: 1. מחשבותיי על המסעדה לא הסתדרו מהר ולקח זמן לעכל. 2. לא היה לי זמן. 3. אני מרגיש שאני צריך עוד סשן ברפאל כדי לכתוב דברים בעלי משמעות. אם מסכמים את שלושת הנ"ל ובכל זאת מפרגנים לפורום ורוצים לכתוב לו קצת תוכן יוצאת ביקורת חצי אפויה. להלן ביקורת חצי אפויה: בחמישי האחרון, כל חבריי וחצי מדינה ישבו מול הטלביזיה וקיוו לנצחון המכבים על האיטלקים ב 13 הפרש. אני לעומתם הלכתי לחגוג עם אשתי את יום ההולדת (שחל יום קודם, אבל יום רביעי מוקדש להורדת קלוריות לקראת סופ"ש ואין מפרים את ההרגל!). הזמנו מראש מקומות ולפי המלצה מוקדמת – כוך אישי. המסעדה מאוד מרשימה, חלל גדול, חשוך, עם הרבה אדום ועץ ואווירה יאפית-חשובה כזאת של גרגרנים של ערב. הכוך שקיבלנו היה מקסים, אישי אבל עם נוף לים (היה חושך אז זה פחות רלבנטי) ולמסעדה. התפריט מכיל מספר מנות לא רב אבל מגוון, תפריט היינות לעומתו הינו עב כרס ומרשים! התחלנו עם שתי מרגריטות פירות יער (שוב, המלצה מראש) מעולות שהשרו אווירה טובה בעיקר על זוגתי (אני הייתי צריך עוד כוס קברנה להמשיך את המוזה). מיד הגיעו גם הלחמים המפורסמים שדובר בהם רבות. מעולה. כל השבחים מוצדקים. לראשונות נדגמו קישוא עם בשר כבש ומרק עגבניות קר עם קלמארי (גספצ'יו). שתיהם היו טובות מאוד עד מעולות. התיבול של הבשר בקישוא היה מעניין, עם גוון אוריינטלי חזק (איזה תבלין? לא יודע...). מזמן לא דגמתי מרק קר וזו היתה הזדמנות מעולה. בעיקריות אני ירדתי על קדירת פירות ים וזוגתי על פילה מוסר. הקדירה היתה עשירה בכמה סוגי שרצים. לא בכולם אני בקיא אבל המולים היו רכים וטעימים. הרוטב היה שום, לימון ויין והיה מצויין. שאר השרצים היו מוצלחים גם הם. חלקם דרשו התערבות מלחציים... קצת מטריד אותי שאינני מכיר (או הכרתי) אותם בשמות... הפילה מוסר היה טוב ולצידו פירה מעולה. הטעם של פירות הים הרס לי קצת את ההתרשמות מהפילה ומהרוטב... אבל התרשמתי לטובה בסך הכל. לקינוח הוזמן הטרטטר תות (תותים עם רוטב מתקתק, לצידו מעין גלידה וניל ורוטב תות). היה טעים אבל לא מפיל. הוזמן גם הפוך אחד. אז למה אני מבולבל? המסעדה יפה, האוכל טוב, אבל בדיעבד נראה לי שיש מנות יותר "מאתגרות" ומיוחדות שמהוות את השילוב הצרפתי-מזרחי המדובר אצל השף. אולי המנות האחרות מביאות את המסעדה להיות "מעולה" ומיוחדת. מה שאכלנו בחמישי בהחלט מעמיד אותה כ "טובה מאוד", איכותית ומוקפדת (גם ברמת השירות). הכל ביחד עלה 404 לפני שירות. יקר. פי שתיים מהמסעדות בינוניות-מבחינת-עלות להן אנו רגילים. יקר אבל נסבל במאורעות חגיגיים. שנה שעברה בסאלי שילמנו פחות (360) אבל נהנינו הרבה פחות! אגב, לא הפריע לי הפסד המכבים. ממילא אני לא ממוקיריהם. בראשון פיציתי את עצמי במשחק גדורסל שהעלה ליגה את מכורתי, הפועל חולון, וקינחתי בחגיגה פרטית בחומוס אסף בירמיהו. עליו אכתוב בפעם אחרת. S

למעלה