רע

טובה49

New member
רע

רע לי אני מרגישה מדוכאת כבר כמה ימים. הורידו את היקף העבודה אצלי החודש אני ממורמת ומדוכאת, נוסף לזה יש לי בחינה ואני מדוכאת גם מזה קשה לי ללמוד להתרכז בזמן האחרון, יש לי הרגשה שהפעם אכשל. איך לצאת מזה , זה כבר כמה ימים כשאני בעבודה אני שוכחת וכבר יותר טוב לי. הבעיה שקשה לי גם להתרכז בלימודים. בת 48.

לטובה

שלום טובה את כותבת שאת ממורמרת ומדוכאת, קשה לך להתרכז ויש לך בחינה כנראה תערובת של מיקרים המטרידים אותך מאוד בכל מצב שהינו מטריד, כמו צימצום המישרה,חפשי, מה יכול לצאת טוב ממצב זה..., זמן פנוי לתחביבים, עיסוק נוסף ומהנה,אפשרות להגשים חלום... לא כתבת מה מצבך האישי נשואה? ילדים?האם יש לך חברים, משפחה? במצבים קשים קודמים כיצד התגברת, מה איפשר לך להתגבר? ממה את נהנת?מה מרגיע אותך? האם הקושי להתרכז בלימודים זה מצב חדש או שהינך מכירה אותו מהעבר ריכוז ניתן לקבל גם באמצעים טכניים, אך השאלה היא ממה נובע הקושי להתרכז, ממחשבות כמו "אני לא אצליח" "הלימודים קשים לי" "אני לא מוצלחת/חכמה" או מחשבות אחרות שמשתלטות עלייך, נסי לפרט. כאשר את מרגישה מדוכאת תבדקי איזה מחשבות רצות לך בראש, את יכולה לרשום אותם ולבדוק כל מחשבה האם היא באמת נכונה? כפי שאת רואה יש הרבה שאלות, כדי לפתור מצב כדאי שתשאלי את עצמך את כל השאלות תצליחי גלילה זמושצינסקי [email protected]

טובה49

New member
גלילה שלום,

אני מרגישה שנעשיתי כבדה נפשית. הייתי הרבה בחו"ל אין לי חשק לנסוע, לצאת, כמו פעם האמת המשרה עוזרת אבל לא מחייבת מכיון שאני שלוש שנים על קצבה ועובדת בנוסף. אני יוצאת , אבל לבד. יש לי חברות לעבודה. אני רוקה. יש לי אח גרוש עובד ואחיין מטריף מקסים, אהוב ליבי.ועם הלימודים נעשה עכישיU קשה. גם בגלל העובדה שאני כבדה ברוח. ניסיתי רוחניות ברפואה משKHמה אבל זה לא מדבר אלי. אני אוהבת לקרוא, לראות סרטים. חולת צליאק. אמז שחזרתי מ איטליה נעשיתי יותר עיפה, כבדה, אני עובדת גם בבית, מטפלת בהורי.בני 84.אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה וזה קורס תשיעי שלי. ממה הכובד.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ממה הכובד

טובה היקרה, נראה לי שפרטת כאן חלק מהדברים שיוצרים את הכובד עבורך: טיפול בהורים? בדידות? צמצומים בעבודה? חוסר בחברות? כל אילו מכבידים ויכולים לגרום לדיכאון, ואולי יש עוד דברים שקרו, או פשוט ההצטברות. מה יעשה לך טוב? מה ימלא אותך? מה הוא חלום שלך שנראה לך שכבר לא תגשימי?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איזה תואר?

על איזה תואר את חולמת? מה אפשר לך התואר בחייך?

טובה49

New member
מדעי חברה ורוח

עשיתי שמונה קורסים במדעי החברה ועכשיו הקורס התשיעי רוצה להצליח בבחינה אבל יש לי קשיים אני עיפה לפעמים וחסרת ריכוז. מעונינת לעבור את הקורס בציון בסדר. יש לי הרבה זמן פנוי כי אני עובדת עד 7 שעות בשעות הערב בעקר, והייתי רוצה גם להוציא תואר. אני די נהנית מללמוד וזה לא מתוך רצון רק להשיג את התואר, זה חומר מענין. התואר נותן הרבה חומר למחשבה הרבה ידע , כי רק לסים בי"ס תיכון זה לא מספיק היום.

bridges

New member
טובה הטובה...

קראתי את כל השרשור. דבר ראשון אני רוצה להוכיר אותך על כך שאת מקדישה את הזמן שלך לטפל בהורים שלך. זה בכלל לא ברור מאליו, במיוחד לא בעידן שלנו. התחושה שלי היא שמה שאת קוראת "כבד ברוח" קשור לתואר שאת רוצה להשיג שאת מתקרבת בצעדים גדולים להשגתו. משהו בך קורה לך להאט. הנה השאלות שלי שחלקן ייראו אולי קצת משונות אבל אני מזמין אותך בכל זאת לנסות ולחשוב עליהן ואשמח אם תעני עליהן כאן בפורום:
מה המרחק שלך להשגת התואר שאת רוצה להשיג (כמה קורסים נותרו לך בערך)?
מה המטרה שלך בלימוד התואר? היה מקום שרשמת שהיום לא מספיק השכלה תיכונית, האם זה אומר שאת רוצה לעשות שימוש בתואר שהוא מעבר לעניין?
על שאלה זאת תחשבי טוב: בואי נסי לדמיין שסיימת את הלימודים ויש לך את התואר. מה הדבר הכי גרוע שאת פוחדת שיקרה? בהצלחה, רונן

טובה49

New member
רונן שלום,

בעוד קורס אני מגיעה לחצי תואר כלומר נשארים לי עוד 10 קורסים ו2 סמינריוניות. הענין שאני חושבת באופן אישי הראש שלי עובד יותר טוב גם לקליטה של חומר בעבודה וגם בחיים אחרי כל קורס בין השאר שזה מוסיף הרבה בטחון עצמי. אני חושבת שלא אאבד דבר אבל אצטרך למצוא לי אפיקים לתחומי התענינות חדשים ואולי תוכל להגיד לי במה אוכל להשקיע? אני בגיל שאני צריכה חומר למחשבה מאחר שהייתי נהנייתנית בכל התחומים, השאיפה שלי להתפתח מעבר למה שהייתי. שום דבר לא בא בקלות הענין הוא הרצון,ההתמדה והאנרגיות שיש לך לתת. באנרגיות אני קצת חלשה, מה גם שאני צריכה להתפרנס.

bridges

New member
כלומר...

הקורס הזה הוא סוג של נקודת מפנה. אם תסיימי אותו בהצלחה תהיי ממש בדרך לתואר. זה הרבה יותר מממשי. האם קרה לך, עד עכשיו, מקרה שבו עשית איזשהו פרויקט, קצר או ארוך, בכל תחום בחייך הגעת לסופו ופתאום מצאת את עצמך שואלת מה הלאה? איך זה הרגיש? ד"א, שאלה נוספת, האם התופעה הזאת, של כבדות, מוכרת לך מקורסים קודמים שלקחת (אולי לא בעצמה כזאת)? רונן

טובה49

New member
בין השאר

ברגע שמגיעים פיטורים אני שואלת את עצמי מה הלאה. בגיל 40 שאלתי את עצמי לאן עכישו, אין לי חשק לעבוד יותר שעות מטורפות. כל קורס אני מקטרת, נראה לי פרויקט מעיף אבל רצוי וכדאי, ברוקות לא שאלתי. כנגמר טיול אני שואלת מה היעד הבא? בשלב זה בלתי אפשרי. הלימודים הם מצד אחד מעיפים, אבל מצד שני נותנים לי אנרגיות לעשות דברים. תופעת הכבדות הוחמרה כאשר הבנתי שאין לי כח יותר לנסוע, וקימת בעית משקל. מטריד אותי איך אני בגיל המעבר והאם אני לומדת בתקופה זו?

bridges

New member
אז התחושה בקורס הזה...

די דומה למה שקרה בקורסים קודמים, רק אולי בעוצמה יותר גבוהה (יכול להיות משום שבאותו הזמן גם מספר שעות העבודה קטן). אני מנסה להבין איתך מתי את מקבלת אנרגיות ומתי האנרגיה נשאבת ממך: כשאת מחפשת משהו חדש לעשות, יעד חדש, האם זה נותן לך או שואב ממך אנרגיה? כשאת עומדת בפני סיום של פרויקט או טיול, האם זה נותן לך או שואב ממך אנרגיות? האם היה משהו בחיים שלך שהתרחש לאורך זמן שנתן לך אנרגיה או שתמיד עברת מדבר לדבר על מנת להכניס אנרגיה לחיים שלך?

טובה49

New member
יש אנרגיה אבל

לא לאורך זמן.מראש אני לא בריאה מלאה בחוסרים, בשנה האחרונה מתנחמת בריבה ללא סוכר, ואז מקבלת יותר כח. מעיד על אופי משהו? אני מקבלת אנרגיות מקפה גם.

bridges

New member
אוקיי...

נשמע לי שאת אומרת שהאנרגיה שיש לך תלויה בגורמים חיצוניים פיזיים (בריאות, משקל, ריבה וקפה) ותלויה בגורמים חיצוניים נפשיים (הצלחה בקורס ועבודה). כלומר האמירה שלך היא: "האנרגיה שלי תלויה בגורמים חיצוניים" אולי את אפילו אומרת באופן כללי: "האנרגיה של כל אדם תלויה בגורמים חיצוניים". זו הסיבה שאת כל הזמן מחפשת משהו חיצוני שיאפשר לך להעלות את האנרגיה: טיולים, עבודה וריגושים. אבל כרגע זה לא עובד עבורך. השאלה שלי היא: האם את מוכנה לשים סימן שאלה על האמירה הזאת ולבדוק אם את יכולה לשנות אותה ולאפשר לעצמך לקבל אנרגיה מבפנים, מהנפש והנשמה שלך? רונן

טובה49

New member
מאיפה לקבל את הרוחניות?

אני שואלת הרבה זמן ועדיין לא קבלתי את התשובה?

bridges

New member
פיקאסו פעם אמר:

"אני לא מחפש, אני מוצא" הרוחניות שאת מחפשת, זה עדיין אותו הדבר, זה עדיין חיפוש של משהו שנמצא מחוץ לך. כשלמעשה מקור האנרגיה נמצא בך. ההזמנה שלי: קודם כל תשני את האמירה הזאת: "האנרגיה מגיעה מחוץ לי", באימון אנחנו קוראים לאמירה כזאת: פרדיגמה מגבילה. האם את מוכנה לעשות זאת? רונן

bridges

New member
נתחיל...

אני מראש אומר שהדו-שיח הזה בפורום הוא רק חלקי. בסופו של דבר אני ממליץ לך לפנות אל מאמן על מנת להשלים את התהליך. הדבר הראשון שאת רוצה לעשות זה ליצור עתיד. עתיד לעוד 5-10 שנים שמלהיב אותך ומעורר בך השראה. זה יכול להראות כרגע כחלום אבל הוא אפשרי. מה שבאמת את רוצה להיות. משם נוכל להמשיך.

למעלה