רע למות בעד ארצנו.

יענו

בסיטואציה שבה את יודעת שהקרבת חייך תציל עשרות, מאות, אלפי, מאות אלפי אנשים את עדיין לא תקריבי אותם? אם את רוצה דוגמה קונקרטית קחי את סיפור נתן אלבז.

אמורוסו

New member
טוב לחיות ולכן גם טוב למות

אם בשביל המולדת צריך למות כדי שהעם היהודי יוכל לחיות בו אז טוב למות. אחרת, באמת טוב לחיות.... החיים זו המטרה פה, אבל את המוות מקבלים בברכה בשביל לחיות. זוהי משנתו של יאיר שטרן ושל הימין ככלל. החיילים לא מתו מוות מיותר. האם הם רצו למות ? כל אדם מעדיך לחיות אם זו אופציה אבל אדם שהיה במלחמה לקח את הסיכון שהוא ימות ולכן המוות שלו מאוד הירואי והוא בהחלט מודל לחיקוי לגבורה ולאמונה בצדקת דרכנו.

כלומר שאם נהיה בסכנה קיומית

צריך לברוח? אם לא אז את סותרת את עצמך. המדינה זה דבר פיזי, אני לא מוכן למות על דברים מופשטים שאי אפשר להגיר אותם פיזית. ההרוגים של מלחמת השיחרור לא היו לשווא, אומנם אם לא היו נלחמים לא היו נהרגים, אבל אז גם לא היתה מדינה ואת לא היית כותבת היום כלום, אז מוסר ושיוויון לא היו שווים לנו כלום, ערכים צריך ליישם, אני בעד ערכים אבל אם למשל לא תהיה לנו מדינה אז לא ישנה כל המוסר שבעולם, מה ישנה בכלל? אז היינו מוסריים, אז?, היינו מטומטמים יותר נכון.

אם לא היו נלחמים היו נהרגים

מלחמת 48 היא הדוגמה למלחמה שבא הסיטואציה שבה אם לא הייתה נכונות להילחם אנשים היו נטבחים בהמוניהם, הרבה יותר מהמלחמה ללא ספק.

lilche

New member
תנו לי להבין...

מבחינתכם הדרך היחידה להוכיח שמשהו או מישהו חשוב בעיניכם היא המוכנות למות בשבילו? כי אם כן, אז מה הטעם? הרי ברגע שתמות זה לא ייתקיים מבחינתכם כי לא תהיה לכם דרך לדעת שהוא שמור ובטוח. קשה לי מאוד להאמין שאם מישהו מכם ימות חלילה באיזושהי מלחמה הוא ימות עם חיוך על הפנים , בידיעה שהמוות שלו בעל משמעות. כי למעשה, הוא לא. נסו לדמיין חייל שמת במלחמת השיחרור בזמן שבו ישראל הייתה כשידה על התחתונה. הוא , מבחינתו לא יודע בכלל שהצד שלו ניצח, ושקמה מדינה. באותה מידה הוא יכול למות בהרגשה של כישלון צורב וכולי. אני לעומת זאת, בפעולות הלא אלימות שלי למען המדינה אהיה מסוגלת לראות את הניצחון שלי, את התוצאות של מה שנאבקתי למענו. זה למה אני לא מוכנה למות בעד ארצי. כי לא תהיה לזה שום משמעות. לא בעיני לפחות.

את מבינה מה שאת רוצה להבין

בשום מקום לא כתבתי שהדרך היחידה להוכיח ששהו הוא חשוב היא המוכנות למות בשבילו. שאלתי אותך האם יש משהו שאת מוכנה לסכן את חייו למעניו ועד עכשיו לא ענית לי. טענתי כי המוכנות להילחם מונעת מלחמות ובכך מונעת הרג וסבל מיותר - ולא הגבת לטענה הזו. טענתי כי המדינה היא אמנם משהו אבסטרקטי אבל מאגד בתוכו אנשים, צורת חיים, אורח חיים ועוד שהם דברים שאני מוכן להגן עליהם ולסכן את חיי כדי להגן עליהם - ולא הגבת לטענה הזאת. הגבת לטענה לא רלוונטית. לא אני לא חושב שמישהו שמח למות. לא אני לא חושב שזה טוב שאנשים מתים. אני לא חושב שהדרך היחידה להוכיח שמשהו חשוב בשבילך זו המוכנות למות בשבילו. את כל הדברים האלו את הכנסת לי לכתיבה, כנראה כי קל יותר להגיב לטענות המופרכות האלו שאף אחד לא כתב. חבל, חשבתי שאפשר להוביל את זה לדיון ענייני אבל אנשים מתעקשים להישאר בדעות שלהם ובכלל לא לקרוא מה שהאחרים כותבים.

ערב רב

New member
ברור שתשובתה היא לא

זה נובע מהשקפת העולם שהיא פורשת וגם נרמז בתגובותיה.

lilche

New member
במה בדיוק אתה מנסה להאשים אותי?

בצרות מוח? כי זה למען האמת נרמז לי דווקא מהתגובות שלך....

lilche

New member
אם לה הבנת, אני לא מתכוונת למות בעד

שום דבר. כי כאמור, כמו שכתבתי בפוסט הקודם שלי, זה חסר משמעות בעיני. לכן אני לא מאמינה במלחמה. מה גם שהיא לא מונעת הרג מיותר של אנשים, כי ההרג הפוטנציאלי הזה לא היה מתקיים במצב של שלום. קרא לי נאיבית, אם אתה רוצה אבל אני פשוט לא חושבת שמלחמה היא הדרך. אני אסביר לך את זה ע"י ספקולציה: בוא נדמיין שאחרי מגה פיגוע מטורף, שיהרגו בו מאות אנשים, לישראל יימאס והיא תתחיל מלחמה עם הפלשטינאים. בנוסף למאות האנשים יהרגו עוד כמה מאות במהלך המלחמה. גם אם ישרא תנצח, ותשמיד את רוב האוכלוסיה הפלשתינאית, מה שכביכול ימנע הרג נוסף, מן הסתם, אחת משכנותינו שהיחסים שלו איתה גם ככה לא משהו תאמר שהאוייב הציוני הוא באמת כל מה שהיא טענה שהוא, ולכן יש להשמיד אותו. עוד מלחמה, עוד מאות הרוגים, ואין לזה סוף, כי אז גם בטח ארה"ב תיכנס למלחמה הזו כי הם טרוריסטים. מליוני אנשים ימותו סתם. בלי סיבה. אנשים טובים שיכלו לחיות את החיים שלהם בכיף, פלשתינאים, שכנינו, אמריקאים וישראלים... זה גם לא כל כך שונה ממה שקרה מאז ה-11 בספטמבר. על המוות של האנשים בתאומים משלמים ושילמו הרבה אנשים חפים מפשע: אפגנים, אמריקאים ועכשיו גם עיראקים. אז איזה מוות מיותר בדיוק מלחמות מונעות, תגיד לי....? נ.ב: אם אני לא עונה למודעות זה בגלל שהאינטרנט שלי דפוק, ועד שאני מתחברת, זה כבר לא ממש רלוונטי. תאמין לי, שאני לא מנסה להתחמק, חלילה..

יודעת מה- צודקת

מלחמה לא מונעת מוות מיותר, היא רק מונעת מוות לצד אחד. דוגמא עדכנית- 'חומת מגן', מבצע שלא מנע הרס ומוות מיותר של עשרות פלסטינים, אך באותה נשימה גם ריסק את התשתיות הפיזיות של הטרור לפרק זמן שאיפשר לישראל לבנות את גדר ההפרדה ובאופן עקיף מנע את אובדן חייהם של מאות ישראלים. ויודעת עוד משהו- הלוואי וכולם היו חיים לפי אותו קו מחשבה נאיבי אך תמים שאימצת, אבל בני-אדם הם יצורים טריטוריאליים ולצפות לשלום וצדק כלל עולמיים הם לא רק נאיביות, הם גם אשליה. יש הטוענים שהמלחמה היא מעשה של טירוף טוטאלי, אני חייב להסכים איתם, כי אני טוען שכלל בני-האדם מטורפים(כאילו מה חשבנו לעצמנו ששיגרנו אדם בתוך קופסת מתכת לירח?!).

למעלה