רע למות בעד ארצנו.

lilche

New member
רע למות בעד ארצנו.

בואו במקום זאת נחיה למען ארצנו.... אני מודיעה בזאת שאני מסרבת בכל תוקף שהוא למות בעד המדינה שלי. כי עם כל הכבוד, יש ערכים כל כך הרבה יותר חשובים למות למענם. מישהוא ממש חכם אמר פעם- "טוב לחיות בעד ארצנו" ואני לא יכולה שלא להסכים עם האימרה הזאת. כל אחד מאיתנו יכול לתרום למדינה הזאת כל כך הרבה יותר בחייו מאשר במותו. נמאס לי שאנשים מנסים להכניס משמעות הרואית למוות של חיילים בימי הזיכרון. החיילים האלה מתו מוות מיותר ואף אחד מהם לא באמת רצה או היה מוכן למות למען המדינה שלו. וזה בהקשר לשרשור מודעות קודם, אני לא מתנגדת לימי זיכרון. להפך, אני ממש בעדם. רק שמה שאנחנו צריכים לזכור בימים האלה זה שהמוות הזה היה טפשי ומיותר, ולא מודל לחיקוי בשום צורה שהיא. יום עצמאות שמח, למרות כל הבעיתיות שבו.

orvegan

New member
דפנה את באמת לא יודעת?

אם לא אני אדבר איתך פנים מול פנים כי קשה לדבר במחשב

doofe

New member
אני באמת לא יודעת,

ואני בהחלט אשמח אם תסבירי לי פעם.

lilche

New member
אז ככה:

אני לא אנטי ציונית. העניין הוא שזה לא נשמע לי הגיוני בשום אופן למות למען המדינה שלי. זה לא מגיע מאיזו אנוכיות. להפך. אני בטוחה שאני מאוד יכולה לתרום למדינה שלי, אבל לא על ידי המוות שלי. המוות שלי לא יעזור להביא שוויון בין המינים. המוות שלי לא ימנע ניצול עובדים. המוות שלי לא יעצור את הכיבוש. המוות שלי לא יקדם את תהליך השלום. אלו דברים שאני אוכל לעשות אך ורק אם אני אחיה. לעומת זאת המוות שלי בצבא כן יכול לגרום להתלהמות של האוהבים אותי ולמנוע מהם לרצות בשלום מתוך זעם שיהפוך ללאומנות וגזענות. בגלל זה אני לא מוכנה למות בעד המדינה שלי חוץ מזה, מדינות זה כזה מושג ערטילאי בעיני, סתם הגדרה עצמית של קבוצה כדי ליצור להם תחושת שייכות וסדר בתוך העולם הכאוטי הזה. אני לא מוכנה למות בעד תחושת הנוחות השקרית הזו. (כן, אני יודעת. זה מאוד אקזיסטנציאליסטי מצידי...)

אקזיסנציאליסטי? לא ממש

קודם כל לא ממש ענית לי על השאלה - שאלתי האם יש משהו עבורו כן היית מוכנה לסכן את חייך. אשמח לתשובה לשאלה. בכל אופן, המוכנות להילחם (שבהכרח אומרת נכונות לסכן את חייך) תורמת הרבה דברים. במובנים מסוימים היא אפילו מונעת מלחמות. נכון, מדינה היא ארגון, משהו מופשט בהגדרתו. אבל הארגון הזה משרת אנשים. כשאני אומר שאני מוכן לסכן את חיי למען המדינה, אני מתכוון לכך שאני מוכן לסכן את חיי על-מנת להגן על כל אותם אנשים שמאוגדים תחת המדינה, שאני מוכן לסכן את חיי על-מנת שמדינת ישראל כמדינת העם היהודי תמשיך להתקיים ולהיות מקום שבו כל יהודי בעולם יכול להרגיש בו בטוח ועוד. יש המון משמעות מאחורי הנכונות לסכן את חייך למען המדינה. להגיד שהמוות לא תורם כלום זו התחמקות לשמה.

Elinor BC

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עד לרגע

של : "אני לא מוכנה למות בעד תחושת הנוחות השקרית הזו" לפחות בעיני, החלק הנכון עליו אני מסכימה הוא שטוב לחיות בעד ארצנו, זאת כיוון כמו שאמרת, שאני יכולה לתרום הרבה יותר אם אני חיה , מאשר מתה. אך זה עדין לא עושה את : "רע למות בעד ארצנו" , לדבר שגוי, כלומר לדעתי, נניח במהלך קרב בו אני נלחמת (מנקודת ההשקפה שלי , שזה להגן על אותם אנשים שאכפת לי ואני אוהבת) , אני נרצחת (או למוטרדים, נהרגת), אז זה לפחות היה תואם ת'אידיאולוגיה שלי. ואני ידועת שמתתי בהגנה על המדינה. פשוט, זה הרבה יותר נכון וחכם, שטוב לחיות בעד ארצנו

למעלה